Last news in Fakti

17 Септември, 2019 23:31 5 635 28

Застрахователите трупат ударно печалби

  • застрахователи-
  • печалби

Бpyтният пpeмиeн пpиxoд на застрахователните дружества в този сектор за шестмесечието е 1.212 млрд. лв

Застрахователите трупат ударно печалби - 1

Застрахователните компании в сектор "Общо застраховане" трупат ударно печалби през първото полугодие на тази година. Това показват данните на Комисията за финансов надзор (КФН), оповестени в края на миналата седмица. За шестте месеца до края на юни печалбата им е 77.16 млн. лв.

Справка с данните от същия период за 2018 г. показва, че печалбата на дружествата се увеличава с близо 70%. За първите 6 месеца на миналата година положителният финансов резултат възлиза на малко над 45 млн. лв., пресмята „Инвестор.бг“.

Бpyтният пpeмиeн пpиxoд на застрахователните дружества в този сектор за шестмесечието е 1.212 млрд. лв. Това е с над 200 млн. лв. (16%) повече спрямо година по-рано. Традиционно с най-голям дял са зacтpaxoвĸите нa мoтopни пpeвoзни cpeдcтвa (72.5%), следвани от полиците „Πoжapи и пpиpoдни бeдcтвия и дpyги щeти пo имyщecтвo" (12.4%), "Злoпoлyĸa и зaбoлявaнe" (4.9%), "Kpeдити, гapaнции, paзни финaнcoви зaгyби и пpaвни paзнocĸи" (4.7%).


Поставете оценка:
Оценка 3 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 К.К.

    87 2 Отговор
    Тези скоро не са ревали, че са на загуба от гражданска отговорност, пропуснаха есенното увеличение.
  • 2 Робот

    92 7 Отговор
    Зад тях стои мощната подкрепа на негодниците от ГЕРБ! Ограбването на народа е първата и основна задача, на тия типове и техния Вожд и Учител Еднокнижник! Как е Пекинската патица, държите ни в информационно затъмнение!

    Коментиран от #4

  • 3 Българинът на който му писна на х

    76 2 Отговор
    Вдигнали са вноските е днес платих поредната направо заслужават човек да не си плаща гражданската ебаси алчноста дано фалират.

    Коментиран от #5

  • 4 Ххх

    54 4 Отговор

    До коментар #2 от "Робот":

    Да, така е. Нали и Мента Стоянова обясняваше в разни интервюта горките застрахователи, колко били на загуба и колко логично отново трябвало да се вдигне цената на гражданска отговорност.
  • 5 Гост

    20 2 Отговор

    До коментар #3 от "Българинът на който му писна на х":

    Няма как баце, на печалба са!

    Коментиран от #6

  • 6 На момчето му писна от БГто

    34 2 Отговор

    До коментар #5 от "Гост":

    колко ще са на печалба година след година когато много българи напускат БГ и заживяват в други европейски държави с нормални доходи и тн.. тъмно зелените 100 процента гражданска нема да им плащат.

    Коментиран от #21

  • 7 Иво

    39 3 Отговор
    еми ще трупат гадовете двойно вдигнаха гражданската,да ги дават за свещи тия пари.
  • 8 Той

    27 2 Отговор
    ТИМ бият най-здраво, Хармеец и емблемата на Троянския кон гълтат без да дъвчат! Наливайте спокойно- тях #НЯМА кой да ги бутне!

    Коментиран от #20

  • 9 Парииииии!!!!!!

    6 4 Отговор
    Само пари!!!!!! Искам парииииии!!!!! Дайте гиииии!!!!!!
  • 10 grot

    10 12 Отговор
    Тъпи много тъпи коментари на бай Ганя.....
  • 11 Велев

    10 2 Отговор
    За това карайте кола до 5 бона и никакви какса на тая не плащайте нищо никъде само най належащите разходи.
  • 12 1234

    28 2 Отговор
    Първо са с един играч по малко и второ завишиха цените необосновано. Целият им бизнес е измамнически, осонено ГО
  • 13 Нали квичеха че са на загуби все😂😂

    10 1 Отговор
    Са па ударно печелбарствали
  • 14 Гошето

    2 0 Отговор
    Ви го...
  • 15 1234

    15 2 Отговор
    Камиони събарят къщи а ГО не важи! Ето там е измамата
  • 16 Макароноолу

    4 2 Отговор
    Смисълът на застраховането е РАЗДЕЛЯНЕ НА РИСКА, НЕ ПЕЧАЛБА.
  • 17 mraza zastrahovki be

    4 3 Отговор
    мраза застрахователи!
    трупат пари за някви събития които не се случват , а ако се случат първата им работа е да ти откажат обезщетение! А и Г3п6 със закон ни карат да си правим ГО хахаха па и дигат вноските хахах
  • 18 mraza zastrahovki be

    5 5 Отговор
    мраза застрахователи!
    трупат пари за някви събития които не се случват , а ако се случат първата им работа е да ти откажат обезщетение! А и Г3п6 със закон ни карат да си правим ГО хахаха па и дигат вноските хахах
  • 19 Съвет

    19 3 Отговор
    Колата ми струваше 21000 лв. Каското за нея излезе 1150 лв. Потърсих ги за надраскване по капака, но отговора беше, че каското НЕ го покрива...От тогава Не правя лъжливото каско и не им пълня сметките с пари, в една моя сметка всяка година влагам сумата, която биха ми вземали за каско и вече съм събрал достатъчно за нова кола с малко добавяне на средства. Крадците, наречени застрахователи да си гледат работата.
  • 20 Георги Г

    4 4 Отговор

    До коментар #8 от "Той":

    Нали знаеш, че има и други застрахователи, които можеш да ползваш? Какво мрънкаш тогава?
  • 21 321

    5 2 Отговор

    До коментар #6 от "На момчето му писна от БГто":

    Те щото на запад корпорациите - застрахователните изобщо не трупат печалби. Там са благотворителни дружества, нали? И там застраховките не са петорни по-високи? Ей очите на завистта са много големи - нали?
  • 22 чурата

    3 1 Отговор
    Така е, защото застраховането е дадеш пари срещу въздух. Застраховаш се и получаваш въздух. После не е казано, че ще стане нещо, за да се стигне до там, за да ти платят, а дори и да се случи са малко случаите, в които обещетенията надвишават стойността на застраховката. Реално даваш своите пари на непознати, за да ги ползват и после си ги искаш, ако евентуално ти се е случило нещо.
  • 23 Ягода

    2 4 Отговор
    Ви това българите сме все недоволни.Като не ви харесва кой накъде види.
  • 24 бай онзи

    1 0 Отговор
    верно ли? Да не би аз да им дадох да си вдигнат цените на го като за световно?
  • 25 Гост

    1 0 Отговор
    имам малолитражка, 65 кончета, след като залепих новата ГО която струва 350лв конете автоматично станаха 101 , върви като пушка!
    на завоите изнася задница от кеф.
    и не на последно място -> разхода падна с 2/100 и вдигна 2 еко стандарта!
  • 26 Хурейшу

    2 0 Отговор
    Застрахователите били трупали пари - ами да трупат. Ше ги носят на Луната да ги менкат със лунните жители. Богатите само гледат сеира на тълпата и си пушат дебелите пури под палмите.
  • 27 6393

    1 0 Отговор
    Ми трупат! - За последните 6-7 години застраховките са вдигнати над 100%. Това си беше чиста проба картелно споразумение
  • 28 ТнТ

    0 0 Отговор
    Същата тази комисия преди по-малко от година излезе с твърдението, че видиш ли застрахователния бизнес ще фалира ако не се вдигне вноската за гражданска отговорност... Сега какво излиза, че на практика или са излъгали или са абсолютни м.......ци и заслужават да им хвръкне главата на секундата. Въпреки че за пореден път се убеждаваме в качествата на държавната машина от гледна точка на "умствен багаж" и "неподкупност" за съжаление нито ги чака уволнение нито има кой да им зададе неудобните въроси, а още по-малко да седнат и да отговарят на тях.