Last news in Fakti

21 Юни, 2012 10:30 1 084 0

Делян Добрев: „Силезия“ има интерес към ОЦК Кърджали

  • оцк кърджали-
  • оцк-
  • силезия

На този етап компанията „Силезия” имат най-сериозни намерения по отношение на ОЦК - Кърджали. Това каза министърът на икономиката, енергетиката и туризма Делян Добрев пред журналисти.

Той коментира ситуацията около компанията на фона на днешните протести на недоволните металурзи.

Според Делян Добрев „Силезия“ има намерение да вземе под наем предприятието и след година и половина да преценят дали да го закупят.

Трябва да се провери - дали това задоволява кредиторите, каза Добрев. Според неофициална информация кредиторите не са заинтересовани от подобрен развой на ситуацията около комбината в Кърджали.

Министерството на икономиката не посредничи с банките-кредитори на дружеството. Опитваме се - да съдействаме между потенциалните инвеститори и банките-кредитори за намиране на решение. Банките-кредитори се интересуват да получат отпуснатите от тях средства. Инвеститорите се интересуват от състоянието на дружеството – то може ли да заработи, какви инвестиции са необходими, от къде ще дойде финансирането, обясни Делян Добрев.

Случаят в ОЦК „Кърджали" е много тежък - това дружество има много задължения. Има компании, които се интересуват, но все още се водят преговори с тях. Всички имаме интерес - този проблем да бъде разрешен в полза на хората, с оглед опазването на дружеството. Аз се надявам, че такова решение ще бъде намерено, отбеляза Добрев.

Който и да се реши да купи ОЦК, ще трябва да вложи веднага 50-60 милиона лева за възобновяване на производството и освен това да се справи с дълговете на комбината от над 350 милиона, едва ли ще се намери такъв инвеститор, смятат запознати със ситуацията около ОЦК – Кърджали.


 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА