Last news in Fakti

11 Май, 2012 10:24 862 0

Делян Добрев: Има опасност от фалит за ОЦК /Обновена/

  • оцк кърджали

Има реална опасност ОЦК-Кърджали да изпадне в несъстоятелност. Това каза министърът на икономиката, енергетиката и туризма Делян Добрев.

Полският инвеститор е предложил да вземе предприятието под наем като за една година не плаща задълженията по кредитите, на това предложение банките не са съгласни, каза още министър Добрев. Ние имаме и други варианти, ще продължим работата си и по тях, очаквам до няколко седмици проблемът да бъде решен, каза още Добрев.

Министърът на икономиката коментира и въпроса за цената на газа. По договора, важещ до края на 2012 година, постигнахме отстъпка от цената за газа, имаме своите аргументи и предложения, за да постигнем отстъпки и по договора за догодина, каза още Добрев. По информация на министъра този договор ще бъде подписан до края на годината.

Под нова форма продължават протестите на работниците и служителите от „ОЦК” АД гр. Кърджали, съобщиха от КНСБ. На палатков лагер до паметника на Васил Левски в града днес от 9 до 18  ч. се събира подписка в подкрепа на исканията на протестиращите металоработници.

Към справедливите им искания се присъединяват работниците и служителите от всички предприятия, които масово се подписват, за да го има ОЦК. Широка е подкрепата и на цялата общественост в града. Вчера работещите в ОЦК заплашиха града с екологична катастрофа заради спиране на пещите на завода.

Добрев взе участие в откриването на международна конференция, посветена на инвестициите.

Той изтъкна, че основното притеснение на чуждестранните инвеститори у нас е свързано с бюрокрацията и административните процедури. Основното ни предимство пък са ниските данъци. Въпреки че данъчното облагане влияе в  80% на решението за инвестиция, то далеч не е достатъчно, посочи министърът и даде за пример Сърбия, която ни конкурира в привличането на чуждестранни инвеститори с даване на различни стимули, например за разкриване на работни места. 

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА