Last news in Fakti

23 Октомври, 2019 16:14 2 132 5

Саудитска Арабия с интерес към български продукти

  • саудитска арабия-
  • българия-
  • д-р янко иванов

През месец ноември в България предстои посещение на делегация от SFDA

Саудитска Арабия с интерес към български продукти - 1

Саудитската агенция по храните и лекарствата (SFDA) определя българските продукти, предложени на саудитския пазар, като висококачествени.

Доказателство е тяхното безпроблемно преминаване през системата им за контрол, която гарантира безопасност и качество на храните. Това стана ясно по време на среща между заместник-министъра на земеделието, храните и горите доц. д-р Янко Иванов и изпълнителният директор на SFDA д-р Хишам бин Саад Ал-Джади в Рияд. Наскоро в Саудитска Арабия беше разрешен вносът на български мед, а към момента е в процес и одобряването на сертификат за внос на фуражи.

“Тъй като Кралството проявява интерес към българските ветеринарно-медицински продукти, ще работим в посока разширяване на гамата им за саудитския пазар”, категоричен бе доц. д-р Иванов. По думите на д-р Хишам бин Саад Ал-Джади, SFDA ще съдейства за опростена процедура по тяхната регистрация.

През месец ноември в България предстои посещение на делегация от SFDA, на която ще бъдат представени земеделски предприятия, ферми и лаборатории. “Надявам се, че скоро след визитата, ще бъде вдигната забраната за внос и на български червени меса и живи животни в Кралството, наложена заради заболяването нодуларен дерматит”, заяви зам.-министър Иванов.

По време на посещението си в Саудитска Арабия доц. Иванов проведе и срещи с представители на местния бизнес.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Мосак Фонсека

    4 3 Отговор
    Най-вероятно е станало въпрос и за мин дили,
    еми да ги зимат.
  • 2 Оня с рикията

    11 3 Отговор
    Мога да изнасям екологично гледано свинско за там.
  • 3 Анонимен

    6 2 Отговор
    Пълни глупости! Уахабитите се интересуват единствено да внасят ислямски екстремизъм в България, нищо друго.
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Шопо

    2 1 Отговор
    Свинско не можем да им изнасяме! Поскъпна с 45%! Може само сланина. Иначе можеме да им изнасяме муабети, лакърдии и локуми. За това колко ни е било успешно председателството, как строиме магистрали и даже как често ги ремонтираме. Можеме също да им изнесем и един специалист по купуване евтини апартаменти със собствени асансьори. Много е добър - лъже без да се изчервява. Краде и с г.за си. Казват това много се ценяло в арабския свят.