Last news in Fakti

1 Ноември, 2019 11:54 1 185 4

Официално! Кристин Лагард е начело на ЕЦБ

  • кристин лагард-
  • ецб-
  • банка

През 2015 година Франкфурт започна т. нар. количествени улеснения

Официално! Кристин Лагард е начело на ЕЦБ - 1
Снимка: БГНЕС/ЕПА

От днес официално започва 8-годишният мандат на Кристин Лагард като управител на Европейската централна банка (ЕЦБ).

Лагард поема поста от италианеца Марио Драги, известен като „спасителя на еврото“, а първата ѝ задача е да постигне разбирателство около новия пакет за стимулиране на икономиката.

От днес ЕЦБ подновява програмата за изкупуване на дългови книжа - по 20 милиарда евро месечно, като краят на програмата не е обявен, отбелязва БНР.

Новият пакет стимули се налагат заради слабия растеж и ниската инфлация, макар че голяма част от банкерите от Управителния съвет не одобряват подхода. Негативни мнения има и за изключително ниските лихвени равнища, особено за банковите депозити, които са отрицателни.

Постигането на съгласие е първата задача на новия управител Кристин Лагард, която подкрепя становището на Марио Драги, че европейските икономики - най-вече Германия, трябва да правят по-големи разходи, за да подкрепят икономиката.

През 2015 година Франкфурт започна т. нар. количествени улеснения, като за три години наля 2,6 трилиона евро в икономиката на страните от Еврозоната.

Повечето експерти се надяват, че опитът ѝ в постигането на консенсус и в убеждаването ще бъде ключов за ролята ѝ като управител на Европейската централна банка.

Кристин Лагард, която два мандата ръководеше Международния валутен фонд, е първата жена, която ще ръководи централната банка на Еврозоната.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Хаджи хаджи Българин

    4 2 Отговор
    Ами с едната ръка даваше в МВФ сега с двете ще събира от ЕЦБ! Познайте сами, как дългият еврейски нос надушва парите! Идва ред на Германия отново да си плаща за Холокоста!

    Коментиран от #2

  • 2 ECB

    1 2 Отговор

    До коментар #1 от "Хаджи хаджи Българин":

    Хахаво комуне.
  • 3 ПЕНКО

    4 0 Отговор
    ДОКАТО ЕВРЕИТЕ -ЦИОНИСТИ -СЕМИТИ -НИ " ФИНАНСИРАТ" -РОБСТВОТО Е СИГУРНО !!!!!!!!!!!!
  • 4 ПЕНКО

    1 0 Отговор
    УВЕДОМЯВАМ : "ЕДИН ИСТРЕЛ ОТ СНАЙПЕР И ЕДИН ЕВРЕЙСКИ "ФИНАНСИСТ" ПО- МАЛКО - НАВСЯКЪДЕ ПО СВЕТА -...И ИМА НАДЕЖДА ЗА НЕЗАВИСИМО БЪДЕЩЕ !!!!!!!!!!!!