Last news in Fakti

4 Юли, 2012 09:31 661 2

Янаки Стоилов: Това е правителството на 13-те %

  • янаки стоилов-
  • веи-
  • аец
Янаки Стоилов: Това е правителството на 13-те % - 1
Снимка: БГНЕС

Законът, който беше приет през 2007 г., стимулира ВЕИ, но ако се погледне практиката ще се види, че до 2009 г. този дял не се увеличава значително. Това каза пред „Денят започва“ по БНТ депутатът от БСП Янаки Стоилов.

Голямото нарастване в разрешението на ВЕИ е през 2010г., особено 2011 г. В началото на 2011 г., когато се приемаше новият закон в парламента, имаше голяма дискусия и тогава наши колеги предупредиха, че е много важно да се отчита цената на смесената енергия и че тя ще нарасне в много пъти, дори в десетки пъти. Тогава ГЕРБ казаха, че имат национален план и ще вземат мерки това да не се допусне, обясни Стоилов.

Ние ще направим проучване. Нека данните официално да се кажат на обществото, за да се види кои фирми са облагодетелствани от ветропарковете, посочи Янаки Стоилов.

Той заяви, че бъдещето на енергетиката в България трябва да се основава на развитието на атомната енергия и на развитието на ВЕИ. "Защото това е най-чистата енергия, защото това е българска енергия. Без мощно развитие на атомните мощности, няма как цената на електроенергията да не бъде увеличавана в пъти. Цената на електроенергията в България се е повишила досега 6 пъти за 10-12 години. Кога друга стока се е увеличила толкова много за такъв период от време", попита реторично Стоилов.

Според него, това правителство може да се определи като правителство на 13-те %.

„Рязко покачване на тока с 13%, безработица – 13% и двете с тенденция да се увеличават. Ние виждаме изхода само чрез гражданите. Призовавам българските граждани да не бъдат безразлични към собствената си съдба.

Да се включат в подписката за изграждането на АЕЦ "Белене". Само с протестите на будните граждани, на младежите, на еколозите, само тогава управлението може да се съобразява. Гласът на гражданите само може да накара управляващите да се съобразяват", заяви още Янаки Стоилов.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 неутрален

    0 0 Отговор
    Интересна логика....

    2007 се приема закон, който след това не се прилага отговорно.
    Сегашното правителство, се държи отговорно и спазва всички договори постигнати преди. И за това сегашните са ни виновни ?

    Огромна логика на платено мнение..
  • 2 Захарче

    0 0 Отговор
    13% УВЕЛИЧЕНИЕ = 13% СМЪРТНОСТ