Last news in Fakti

5 Юли, 2012 20:58 928 2

Интернет увеличи работния ден

  • работа-
  • работно време-
  • сащ

На практика граница между работно и извънработно време вече почти липсва. Това е само един от резултатите от проучването на компанията Good Technology. Оказва се, че 80% от анкетираните продължават да работят и след като излязат от офиса. Половината от тях го правят, защото просто нямат друг избор. Клиентите изпращат писма и изискват бърз отговор, в резултат на което 50% от респондентите започват да проверяват пощата си още в 7.00 часа сутринта. Така на служителите им се събират минимум 7 часа извънреден труд на седмица, което прави 30 часа на месец и 365 часа на година.

Другата интересна тенденция е, че служителите вече проверяват електронната си поща навсякъде – 57% докато се разхождат, 69% не могат да спят, ако не си проверят преди лягане мейла, а 40% правят това след 22.00 часа вечерта.

Една четвърт от анкетираните признават, че свръхнатовареността им в работата води до конфликти с партньора.

Един от начините да не пренасяте работата в личния си живот е като имате отделен телефон, който може да захвърлите след края на работния ден. Другият вариант е да имате бърз бутон, с който да отговаряте на писмата само с „да” или с „не”.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Тодор Живков

    0 0 Отговор
    Да нарича се "ГЛОБАЛИЗАЦИЯ" - процесът на нарастване на икономическите, социални, технически, политически и културни взаимовръзки и отношения между отделните страни, организации и хора. Той е свързан с глобално разпространение и взаимопроникване на идеи, капитали, технологии и елементи на културата. И както всички сте наясно е необходимо зло.
  • 2 GOST

    0 0 Отговор
    Браво, много вярно казанао - хареса ми!