Last news in Fakti

22 Юли, 2012 20:16 1 330 3

БСП: БДЖ вдига цените на билетите

  • бдж-
  • билети

Билетите за влаковете могат да се вдигнат двойно заради спрените средства на "БДЖ Пътнически превози", прогнозират от БСП.

Според депутата и бивш транспортен министър Петър Мутафчиев, до мярката може да се стигне, за да се компенсира спирането на субсидиите в размер на 221 млн. лв. и да се избегне фалит. Другата възможност е "БДЖ Пътнически превози" да потърсят чрез съда средствата, които държавата им дължи.

Държавната субсидия за БДЖ, в размер на почти 13 млн. лева месечно, бе спряна този месец заради необслужен заем от 131,5 млн. долара, отпуснат от Световната банка през 1995 г. Тогава Национална компания „Железопътна инфраструктура” и БДЖ са били едно предприятие.

В момента собственикът на жп-мрежата не обслужва заема, но приспада от дълговете на превозвача БДЖ за инфраструктурни такси. Юристите на превозвача и финансовото министерство обмислят решение на проблема в следващите дни, обяви през седмицата транспортният министър Ивайло Московски.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Роско

    2 0 Отговор
    Да вдигат...боли ме ................Отдавна...поне 15 год. не съм ползвал услугите на тия.Още ме побиват тръпки обаче от спомена за тоалетната в края на вагона и така нататък...и така нататък.
  • 2 владо

    1 0 Отговор
    няма как БДЖ да изостанат
  • 3 ВИП АМГ

    0 0 Отговор
    i bez pari da voziat pak nese kachvam na tia stari taligi