Last news in Fakti

3 Август, 2012 10:52 964 1

Мутафчиев: Бутат БДЖ към умишлен фалит

  • бдж

Ръководството на БДЖ или не знае какво прави, или бута към умишлена ликвидация железниците. Това каза пред БНР депутатът от Коалиция за България Петър Мутафчиев, който е бивш министър на транспорта.

Няма клауза в договора, според която финансовият министър Симеон Дянков да спре субсидията за железниците, посочи Мутафчиев. "Пътнически превози" е предприятие, което е гарантирано с приходи при добро управление, включително е гарантирано и с това да изплаща своите кредити. Имам чувството, че нарочно "Пътнически превози" се поставя в тежка ситуация и се бута към ликвидация, заяви Мутафичев. Възможната замяната на дълга за мотрисите "Сименс" за "Товарни превози" Мутафчиев нарече финансова екзотика.

Изпуснат е подходящият момент за продажбата на БДЖ "Товарни превози", когато то е било печелившо, всички опити за продажба сега, е загуба на време, коментира председателят на асоциацията на българските жп превозвачи и интермодални оператори Симеон Ананиев. Той каза, че белгийска и румънска фирма проявяват интерес към БДЖ и кандидатстват за лиценз за пътнически превози. Ананиев е на мнение, че трябва да се стигне до несъстоятелност, вместо залъгване с оздравяване. Бъдещето на БДЖ е в частни ръце със силен държавен контрол, каза той.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 народна република

    0 0 Отговор
    mo6enniciiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii.........