Last news in Fakti

23 Юли, 2012 09:40 925 0

Смъкваме критериите за купувач на Товарни превози

  • бдж-
  • товарни превози-
  • приватизация-
  • ивайло московски
Смъкваме критериите за купувач на Товарни превози - 1
Снимка: БГНЕС

Критериите ще бъдат свалени едно ниво надолу, за да могат да дойдат инвеститори за приватизация на БДЖ – Товарни превози. Това заяви пред БНР транспортният министър Ивайло Московски. Той е категоричен, че продажбата е необходима и животоспасяваща за компанията, защото иначе няма как да бъдат обслужени заемите й. Изискванията към потенциалните купувачи няма безразборно да бъдат сваляни, увери министърът и разсея съмненията на БСП, че се прави опит за нагласена приватизация на товарните превози.

Днес отново стартира процедурата по приватизация, тъй като за нея по-рано се появи само един кандидат.

„Забавяне от 2-3 месеца не е фатално, при положение че сме направили опит да постигнем максимален резултат от продажбата на компанията“, обяви транспортният министър.

Московски заяви, че се следят всички летища, гари, автогари. Наредена е и скенерна проверка на всички колети, пренасяни от Български пощи. Той е на мнение, че мерките за сигурност по аерогарите са достатъчни. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА