6 Февруари, 2020 21:30 2 521 4

НАП с две нови електронни услуги за работодателите

  • нап-
  • електронни услуги

От НАП посочиха, че до 28 февруари е срокът за подаване на справките за доходи, изплатени през 2019 г.

НАП с две нови електронни услуги за работодателите - 1
Снимка: Shutterstock

Национална агенция за приходите предлага две нови електронни услуги, достъпни с Персонален идентификационен код /ПИК/ и Квалифициран електронен подпис /КЕП/. Те са предназначени за лицата, които подават справки за изплатени през годината доходи /чл. 73, ал. 1 и ал. 6 от ЗДДФЛ/ - самоосигуряващи се лица и предприятия, които са изплатили през 2019 г. доходи от трудови и/или извън трудови правоотношения.

Чрез новите услуги, работодателите ще виждат на екран справките с подадените данни и ще имат възможност да ги изтеглят под формата на таблица. Пред тях ще се визуализират:

- „Актуално състояние на данните, декларирани със Справката за изплатени през годината доходи по чл.73, ал.1 от ЗДДФЛ и за удържаните данък и задължителни осигурителни вноски“;

- „Актуално състояние на данните, декларирани със Справката по чл.73, ал.6 от ЗДДФЛ за изплатените през годината доходи по трудови правоотношения“.

От НАП напомнят, че работодателите, които са изплащали доходи по трудови и/или извън трудови правоотношения през 2019 г., са задължени до 28 февруари 2020 г. да подадат по електронен път справка за изплатените доходи на физически лица през 2019 г. и за удържаните през годината данък и задължителни осигурителни вноски /чл. 73 ал. 1 от ЗДДФЛ/ и/или справка за изплатените доходи по трудови правоотношения /чл. 73 ал. 6 от ЗДДФЛ/.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 asd

    4 0 Отговор
    ...и с 2 електронни услуги за хакерите същевременно...
    Значи ако хакнат нап 1 път, следва 1 повишение на заплатите...
    Ако ги хакнат 2 пъти покрай тези "услуги", като нищо ще ги повишат 2 пъти ...
  • 2 asd

    1 1 Отговор
    Бай Ганьо няма ли...пардон ... Бай Тиквьо няма ли и на тях да им дадеш по един ipad, че да са към "електронното правителство" и те?
  • 3 Олеле

    4 1 Отговор
    Нап и работодатели. Едва ли ще дадат справките. Сиг много недоволни работници ще има. Да се вдигнат на протест. Заплата от 500лв чисто не си струва. И НАП и работодателите прескачат закона. А работниците нищо не знаят какво става. Затова си пазете фишовете. Защото това не е нормално заплащане. Кой знае колко пари работодателя точи чрез НАП от работниците си. Аз се чудя как НАП не е фалирал още. Никаква защита нищо.
  • 4 Бачо Киро

    3 0 Отговор
    А може ли да публикувате страницата където се записва човек за изтриване на дълговете. Така де, да се вредим за следващата партида 2019-2021...