Last news in Fakti

28 Юли, 2012 16:46 2 064 4

Двойно по-скъп хляб в Хасково

  • хляб-
  • зърно-
  • цени-
  • пшеница

Само в рамките на един месец цената на хляба в Хасково скочи два пъти. Разликата в цената от началото на месеца досега е 20 стотинки. Производителите обясняват повишаването на цената с по-високите си разходи, предаде ТВ7.

От тази сутрин най-масовите видове хляб в Хасково струват 1 лв. Новите цени дошли с първите доставки за деня, без търговците да бъдат уведомени предварително. Изненадани са и клиентите, тъй като това е второто поскъпване само този месец. Те обаче са свикнали с повишаването на цените и го приемат за обичайно.

Производителите обясняват, че поскъпването се дължи на по-високите цени на пшеницата, тока и горивата. Купувачите обаче не приемат доводите им. Въпреки недоволството си хората няма да спрат да купуват основните хранителни стоки, но казват, че ще трябва да ограничат други разходи.

А производителите очакват поскъпването да продължи и в следващите месеци цената на хляба да се вдигне още поне два пъти – от 1 на 1,30 лв.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Маги Стралска

    1 0 Отговор
    К'во от това?Нали строим магистрали.
  • 2 ...........

    1 0 Отговор
    Супер е ,че се вдига цената на хляба.Няма само мен да ме псуват като вдигам цените.
  • 3 Владислав Ангелов

    0 0 Отговор
    Чакай сега, два пъти или 20 стотинки, уточни господин репортер. И само един съвен да ви дам като пишете статий, спрете да пишете чукна, удря, метна, баш, доста и пр. Като пишете по този начин изглежда, че стятията е писана от магазинерката на някой смесен магазин.
  • 4 Магазинера.

    0 0 Отговор
    Е баш па два пъти нема как да а.Ама па и с 20 ст да ма чукнат пак си е баш бая ама и аз ша ги метна нема да ям по два ляба.