30 Юли, 2012 12:54 2 034 3

„Газпром“ е най-печелившата компания в света за 2011 г.

  • газпром-
  • форбс

Руският енергиен монополист „Газпром“ е най-печелившата компания в света за 2011 г.. Това става ясно от класацията на сп. „Форбс“, която предстои да излезе в новия брой на водещото делово списание.

През изминалата година компанията е „заработила“ $44,46 млрд., детронирайки от първото място победителя за 2010 г. ExxonMobil. Печалбата на последната компания е едва $41,6 млрд.

Трета позиция заема китайската банка Industrial and Commercial Bank of China с печалба от $32,2 млрд.

„Газпром“ е най-голямата газова компания в света. Контролираната от нея газопреносна мрежа е в размер на над 160 000 км.

Делът на руския газ на европейския пазар през 2011 година е нараснал с 27 %. От друга страна приоритет „Газпром“ си остава и увеличаването на износа на втечнен природен газ за Азия.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ........

    0 0 Отговор
    Това не е новина-новина е ,ако НЕК е най-печелившата компания в света.

    Коментиран от #2

  • 2 Ico

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "........":

    Това не би било новина, а научна фантастика ;)
  • 3 Бай Гън

    0 0 Отговор
    Абе всички реват че са на загуба.И в един момент ОПА.То системата по която изчислявали печалбата била грешна.