Last news in Fakti

1 Август, 2012 11:15 20 694 17

Берлин намеква за развод на Атина с еврото

  • гърция-
  • евро-
  • еврозона
Берлин намеква за развод на Атина с еврото - 1
Снимка: БГНЕС

Германският министър на транспорта Петер Рамзауер заяви днес, че не е изключено Гърция да излезе от Eврозоната, потвърждавайки мнението на своя колега в министерството на икономиката Филип Рьослер.

"Естествено, Гърция може да напусне зоната на еврото", заяви Рамзауер, който е представител на баварския клон на десницата Христиансоциален съюз, в интервю за телевизия АРД.

"Бих казал, обаче, че това няма да реши проблемите", добави той. Преди него Филип Рьослер от коалиционния партньор СвДП също спомена на висок глас за възможно излизане на Гърция от зоната на общата европейска валута.

Преди 10 дни финансовият министър Волфганг Шойбле просто предупреди, че Атина трябва да удвои усилията за изпълнение на спасителния план, наложен от международните кредитори на страната.

Водещите икономисти посочиха успешното емитиране на бонове от Ирландия неотдавна като доказателство, че дори най-острата дългова криза може да бъде преодоляна.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 бягайте от българия

    5 1 Отговор
    ако бяхме където са гърците сега щяхме да сме добре.
  • 2 Стар Българин

    2 1 Отговор
    Ш...ни гърци!!! Тях ги пазаят , а нас, кучета на ядат.

    Коментиран от #3

  • 3 comment

    2 0 Отговор

    До коментар #2 от "Стар Българин":

    Нашите политици сами се подлагат, какво има да ни пазят чужденците. Яхат си ни мъжката, като сме гьотферяни откъм политици и управление на нацията.

    Коментиран от #4

  • 4 Стар Българин

    4 0 Отговор

    До коментар #3 от "comment":

    Аз отдавна съм казал, че решаването на проблема е, масово излизане по улиците и протести!
  • 5 че Гевара

    3 0 Отговор
    Революция му е майката ама.....нема революционери..
  • 6 Ел Че

    3 0 Отговор
    Банкерите и държавата сега рекетират народа по закон.... оФцедушни сме...
  • 7 така де!

    6 1 Отговор
    Симеон Дянков
    Финансовият министър коментира икономическото положение на Гърция
    След 5 г. Гърция ще изглежда като България, защото в момента положението там е трагично"
    Леле какъв пророк! Не знам дали след 5 години в Гърция ще е като у нас, но ние сме трагични благодарение на Вашите усилия, Г-н БИРНИК!!! Едва ли ще доживеем да видим равенство между Гърция и България, просто защото там не търпят такива мижитурки като Вас, Г-н Дянков!
  • 8 jhv

    4 0 Отговор
    да ние пишем само по форумите и дотам,колкото повече го мачкаш българина толкова по добре се чувства
  • 9 БОБИ

    3 0 Отговор
    МП НА КАНАДА, СТИВЪН ХАРПЪР КАЗА, ЧЕ ГЪРЦИЯ Е ТУМОРЪТ НА ЕС! ТАЗИ СТАРНА СНЕЙНИТЕ БЕЗКРАЙНИ ИЗБОРИ И СТАЧКИ, ДЪРПА СВЕТОВНАТА ИКОНОМИКА НАЗАД И ЗАТОВА СВЕТЪТ ЩЕ НАВЛЕЗЕ В НОВА ИКОНОМИЧЕСКА КРИЗА ЗРАДИ НЕЯ! СПАСЕНИЕТОЕ ТОЗИ ТУНОР, Д АБЪДЕ ВЕДНАГА ИЗРЯЗАН И еС, ЩЕ ОЗДРАВЕЕ НАПЪЛНО ЗА ПО-МАЛКО ОТ 2-3 МЕСЕЦА, СЛЕД ОТРЯЗВАН ЕНА ТУМОРЪТ!
  • 10 ПАТРОЛ

    1 0 Отговор
    Все се говори колко са били зле гърците, няма ли кой да не погледне пък нас? Живея близо до границата с Гърция и мога да кажа,че са 5 пъти по добре от нас.Живеят си живота прекрасно с заплати минимум 700 евро, постояно са си по почивки,като дойдат в България са като разгонени кучета,само проститутки,кока плюскане. А са сравнете ние къде се намираме и какви са ни заплатите.
  • 11 Ахмет Аиран

    0 0 Отговор
    На това "НАМЕК" ли му викаме?! Ако информацията не е интерпретация, то гусин Михайлов- хвала на търпението и безочието - когато си раздал картите и е ясно, коой се е о.рал, и "всё видно" то силата способна да задържи разрухата е единствено корупцията- Наздраве!
  • 12 икономиста

    1 0 Отговор
    Едното поколение яде и пие другото ще плаща /за Бг не важи тук политиците ядат а едното и другото поколение плащат/. в Гърция никой не иска излизане от еврозоната, това са писаници на журналисти.
  • 13 Аз

    0 0 Отговор
    Представяте ли си държава в европа,която да може сама да определя цените на горива ,цигари ,алкохол ?! Нима си мислите ,че някой ще позволи това да се случи ! Защо ли ние сме вързани към еврото ?!
  • 14 ythg

    0 0 Отговор
    Андора но е много малка и на Брюксел не му се занимава с нея.
  • 15 ioho

    2 0 Отговор
    аз живея в гърция и смея да твърдя че имат мн пари просто си ги държат и чакат да видят до кога ще могат да смучат от евро съюза гърците срещу нас българите да тичат ние няма да ги стигнем ние никога няма да сме като тях
  • 16 VIRTUS

    1 0 Отговор
    Най-долната нация на света са гьрците. С две думи: Мрьсни византиици.
  • 17 тъпи византийци

    0 0 Отговор
    Гърция скоро ще иди там където и е мястото. Много отдавна икономиката не им върви, и всички живееха на кредити .Който си мисли че гърците имат пари се много лъже. Да ,беше им лесно да сучат от европата и да ни се надуват ,а истината е че са гола вода и кал в ушите , и който ги възхвалява е прост като тях че и повече. Супер мързеливи са и все чакат някой да ги оправи ,обаче сега няма комунистически строй и нама кой да има налива милиарди за излъжат пост комунистическите държави вижте как гърците без да работят си живеят райски. Това е един мираж и сега яко ще ги издуха европата.........