Last news in Fakti

9 Август, 2012 08:13 749 1

Влакът поскъпва с 10% от догодина

  • бдж-
  • билети

Цените на билетите за влак ще скочат с до 10% от началото на 2013 г., съобщи председателят на борда на директорите на "Холдинг БДЖ" Владимир Владимиров.

С колко точно обаче ще поскъпне пътуването с железниците ще стане ясно през октомври, когато ще бъде готов експертният анализ. За различните класове влакове скокът в цените на билетите ще бъде различен, допълни Владимиров.

От 1 декември 2011 г. БДЖ вдигна цените на билетите за пътуване с бързите влакове със задължителна резервация. Увеличението бе средно с 15%. Тогава от компанията обявиха, че промените в цените са заради увеличените разходи на железниците, свързани с повишението на цените на дизеловото гориво и електроенергията, като изтъкнаха факта, че билетите не са поскъпвали от 2008 г.

През последните два месеца БДЖ отново бе в кризисна ситуация, след като държавната субсидия в размер на около 14 млн. лв. месечно беше спряна през юли заради неизплащане на вноска по заем към Световната банка. Впоследствие финансовият министър Симеон Дянков я възстанови срещу пакет от мерки за повишаване на приходите и намаляване на разходите в железопътната компания. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 машиниста

    0 0 Отговор
    Жалко, че не моем да окрадем ток, както нафтичка. Иначе щехте да видите не 10, ами поне 110 процента необходимо покачване. Но нафтицата си я точим редовно, хахахахааа.