Last news in Fakti

13 Август, 2012 13:38 601 1

С 300 млн лв може да рекламираме туризма

  • мррб-
  • лиляна павлова-
  • туризъм-
  • опрр-
  • ес-
  • реклама-
  • общини
С 300 млн лв може да рекламираме туризма - 1
Снимка: МРРБ

Оперативна програма "Регионално развитие" (ОПРР) осигурява над 300 милиона лева за популяризиране и подобряване на туризма у нас, съобщи министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова. Тя присъства  на подписването на договори с 28 общини за маркетинг и реклама на туристическия продукт.

„Промените в Закона за туризма вече дават възможност за популяризирането на този отрасъл и на регионално, а не само на национално ниво. С днешните договори даваме възможност да се отключи местния потенциал, защото е важно не само да изградим, но и да рекламираме регионите”, каза Лиляна Павлова.

Министърът на регионалното развитие и благоустройството и ръководителят на Управляващия орган на ОПРР Деница Николова връчиха чекове за над 20 млн. лв. За финансиране по схемата са кандидатствали 49 проекта, но са одобрени 28. Всеки от тях обхваща 3 общини, като по този начин местните власти взаимно си помагат, а не се конкурират, подчерта министърът. Тя напомни, че за финансиране по схемата може да се кандидатства до края на септември.

Павлова отри и проекта за подобрена градска среда в Балчик - община, която е много активна при кандидатстването по оперативните програми. „Аз им пожелавам и занапред да успяват да печелят финансиране“, допълни тя. Над 15 млн. лв. са средствата от Оперативна програма „Регионално развитие”, инвестирани в Балчик. С тях са подобрени пътищата, санирани са детски градини и училища, предстои реализирането на проект за обновяване на местната болница и закупуването на модерно оборудване за нея. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 георги

    0 0 Отговор
    Кой ли печели проектите.......