Last news in Fakti

16 Август, 2012 11:00 777 0

56% ръст на печалбата на „Сиско“

  • сиско-
  • cisco

Най-големият световен производител на мрежово оборудване "Сиско" увеличи чистата си печалба с 56% до $ 1,82 млрд. за четвъртото финансово тримесечие.

Преди година печалбата на компанията възлизаше на $ 1,23 млрд., съобщи "Маркет уоч".

Акциите на "Сиско" поскъпнаха с 5% по време на електронната търговия след публикуването на данните за отчетността.

След приключване на вчерашната търговия компанията обяви, че ще повиши изплащаните дивиденти за тримесечието със 75% до $0,14 за акция.

Продажбите през изминалото тримесечие се увеличиха до $11,7 млрд. от $11,2 млрд. година по-рано.

Коригираната печалба на "Сиско", без в нея да се включват някои разходи, възлиза през четвъртото тримесечие на 0,47 долара на акция. Това е по-ниско от средната прогноза на анализаторите.

Подобряването на финансовите показатели на компанията се обяснява с растежа на продажбите, а също така с осъществяването на програмата за преструктуриране на корпорацията, коментира Блумбърг.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА