Last news in Fakti

22 Април, 2020 20:10 2 081 23

"Топлофикация София" отрича да има завишени сметки през март

  • парно-
  • топлофикация

Регулаторът проверява има ли неправомерно надписване

"Топлофикация София" отрича да има завишени сметки през март - 1
Снимка: БГНЕС

Столичани се оплакват от по-високи сметки за парно през март, съобщи bTV.

Регулаторът проверява има ли неправомерно надписване, а от топлинното дружество твърдят, че са коректни.

Много от потребителите на опашките пред касите на топлофикация смятат, че сметките им са нереално завишени.

От топлинното дружество заявяват, че не се притесняват от проверката и обясняват сметките със завишена консумация заради оставането на хората в домовете заради извънредното положение и застудяването през март.

Припомняме, че вчера стана ясно, че проверяват "Топлофикация София" заради сигнали за по-високи сметки.


Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Коко

    21 0 Отговор
    А кой ще каже насрах се
  • 2 Гост

    25 0 Отговор
    Топлофикация, ше ви еб@ м@йkata
  • 3 Джоко

    21 0 Отговор
    Топлохикация трябва да върне със задна дата на ВСИЧКИ свои абонати суми за този отоплителен сезон. За да се случи първо трябва да ги вземе от ВАС и после да ви ти върне минус два пъти по 20 от събраната стойност. Сега фактурира все едно е било 20 дена минус 20 градуса. Това е така защото другарката Манолова загуби срещу другарката Фандъкова и сега ви го НАТЯКВАТ и НАБИВАТ на дълбоко да ви тегне и да го помните докато сте живи!
  • 4 Аноним

    14 0 Отговор
    Отпадаци зимата никой няма да плаща и сте фалит

    Коментиран от #8, #13

  • 5 Еразъм

    29 0 Отговор
    Топлофикация може да отрича, но фактът е налице - сметките са завишени минимум с 25%!
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Гост

    9 0 Отговор
    Мама ви модераторска
  • 8 Моята борба

    14 0 Отговор

    До коментар #4 от "Аноним":

    Аз им превеждам парите в последния момент.Ей не се накрадоха тия.Явно че ги подкрепят от най-високо място. Оставка на ГЕЙРБ
  • 9 1234

    19 0 Отговор
    Не може сметката да ми е по-висока с 30%,това си е грабеж!
  • 10 Зс компенсация

    13 1 Отговор
    Намаляват цената на едро. Увеличават цената на дребно. Иначе какъв монолист ще са? Всъщност, какво стана с "Вальо топлото".
  • 11 4477766

    12 0 Отговор
    Тази мартенска сметка ще я платя на 29-ти февруари
  • 12 Peci kupona

    12 0 Отговор
    По телевизията постоянно казват, че Март 2020 е най-топъл от както се правят измервания и се води статистика, от Топлофикация казват, че е с средно с 3 градуса по-студен от обичайно (тук в статията е описано като "застудяване")! Ай въри са разбери сега!
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Мошеници

    12 0 Отговор
    На фона на извънредното положение това си е чисто мародерство.
    Няма такива нагляри като топлофикация и не им за първи път подобно нещо.
    Нито е било по-студено през март, нито пък са правили някакви отчети, просто са сложили едни сметки каквито им хареса.
    Солени глоби и връщане на пари докато се научат. Ако не им харесва да си търсят друга държава.

    Коментиран от #18

  • 15 Фермер

    10 0 Отговор
    Ако сметнете топлинната енергия от фактурата на топлофикация за подгряване и количеството вода. Излиза че от чешмите вместо топла вода трябва да излиза пара.Да не говоря че вечер след 1ч. се къпя с затворен кран на студената вода и водата ми е студена,а водомера си върти и ми го смятат на 50°С
  • 16 Г.З.

    9 0 Отговор
    Прави се сондаж ако народа мълчи,да плащат,ако мрънкат,може им намалим малко.Бойко активирай се да не си отидеш преди пандемията.
  • 17 иван

    7 0 Отговор
    Доколкото е известно цената и количеството на употребената топлинна енергия се определя от регулатора и топлинния счетоводител на основание отчетеното през предходната година количество и средномесечната температура.Как отчетоха ,че съм си стоял в къщи заради пандемията,след като отоплителния сезон не е свършил,кога топлинния счетоводител извърши този отчет и къде е конкретния отчет за мен.Кога топлинният регулатор смени цената и къде го публикува,на какво основание я завиши при наличие на намалени цени със задна дата заради природния газ.
  • 18 дсдс

    3 0 Отговор

    До коментар #14 от "Мошеници":

    Не забравяй, че цената на газа падна двойно. В момента топлофикация печели милиони, след някой месец може да обяви и несъстоятелност, без виновни разбира се. Всяко нормално дружество веднага би намалило и преизчислило сметките на клиентите си, не е трудоемко, има си формули, има си показания, смята се и толкова. Само у нас може да се случи това, хем пада рязко цената на газа и то със задна дата, хем сметките се вдигат. Това е като с тока преди 4г., напомпиха сметките и политиците обясняваха, че сме си седяли вкъщи и затова били восоки, нямаше един доказан случай, защото проверките се извършват от крадеца,а политиците са на хранилка при него. Аз си работя от вкъщи, нямаше никаква промяна, нито във климата, нищо, а сметката бе с 60% по-висока, пусках молби, нищо.
  • 19 възмутен

    2 0 Отговор
    НА ТЕЗИ МАРОДЕРИ ОТ ТОПЛОФИКАЦИЯ, НАЧЕЛО СЪС СОБСТВЕНИК СОФИЙСКА ОБЩИНА НИ СЪСИПАХА ЗДРАВЕТО, ЕЙ ФЪНДИ СМЕТКАТА МИ ЗА МАРТ Е 245 лв. ВИЕ СТЕ ПРЕСТЪПНИЦИ! КОЛКО БЕШЕ СТУДЕН М.МАРТ? МРЪСНИ ПРЕСТЪПНИЦИ!!!
  • 20 сьд

    0 0 Отговор
    Това е измамна фирма.От фактурите нищо не се разбира.Целта е да се краде и сьда работи за тях
  • 21 Топлофикация и

    1 0 Отговор
    топлинните счетоводства правят стъкмистиката в сметките и допускат кражбите, на базата на празнините и дупките в закона ... Алооо! прокуратурата и депутатите, нали се грижите за народа, защо не правите нищо с години?
  • 22 Инж Ганев

    1 0 Отговор
    всички общо да задължим топлофикация и топлинните счетоводства да преместят термовентилите и топломерите на изходните щрангове в абонатните станции и на радиаторите и да видим как ще надписват сметките ;)

    Коментиран от #23

  • 23 Прав е инж Ганев

    1 0 Отговор

    До коментар #22 от "Инж Ганев":

    ако се преместят отчитащите уреди не на входа , а на изхода на абонатните и радиаторите, ще се отчита реално използваната енергия. Така ще се контролира по-добре и качеството на това което подават от централата, ама всичко е обърнато наопаки, за да ни обвиняват че се крадем по между си, а те ни "изравняват" сметките в края на сезона .. :))