Last news in Fakti

19 Юни, 2020 23:32 1 636 11

До месец "Топлофикация София" изчиства дълга си към "Булгаргаз"

  • топлофикация-
  • дълг-
  • булгаргаз

В момента топлофикационното дружество дължи около 125 милиона лева

До месец "Топлофикация София" изчиства дълга си към "Булгаргаз" - 1
Снимка: БГНЕС

До месец се очаква „Топлофикация София“ да погаси всичките си просрочени задължения към „Булгаргаз“. Това заяви пред БНР изпълнителният директор на газовата компания Николай Павлов.

Компанията вече е възстановила 195 милиона лева на повечето си клиенти. Общо сумата,  която трябваше да върне „Булгаргаз“ след преизчисляването на цените на газа, беше 202 милиона лева.

В момента топлофикационното дружество дължи около 125 милиона лева, след като "Булгаргаз“ си прихвана сумата, която трябваше да възстанови след поевтиняването на газа със задна дата, обясни Павлов.

„Бяха прихванати близо 60 милиона лева. Те ще се опитат да намерят финансиране, с което да се погасят всички задължения към „Булгаргаз“. Имаме уверението на "Топлофикация", че разговорите с финансиращите институции са в много напреднала фаза и очакваме да си погасят пълния размер на задълженията в рамките на месец“, каза той.

Павлов съобщи още, че потреблението на газ е паднало с над една четвърт от началото на годината в сравнение със същия период на миналата година. Основните причини са извънредното положение заради коронавируса и топлата зима.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 НИ ДУМАЙ

    8 0 Отговор
    КЪ СТАА ТЪЗ РАБОТА..
  • 2 Гост

    13 0 Отговор
    Мошеници
  • 3 Софиянеца

    14 2 Отговор
    Изчистват дълга към Булгаргаз и после почват да краднат само за себе си. А робите ще се редят на опашки да си платят надписаните сметки за да са си точни!
  • 4 Черна Врана

    10 0 Отговор
    Вальо топлото си харчи крадените милиони!
  • 5 Хахаха

    11 0 Отговор
    Плащанията по банков път ли ще се извършват или с по 500€ ?

    Коментиран от #7, #10

  • 6 Ник

    4 0 Отговор
    Тези 60млн. Са прихванати от сумите, които топлофикация София трябваше да възстанови на клиентите си, демек хората. Сега ще се види реално, че тези няма да възстановят нищо и ще започне едно голямо пищене. Та накрая нищо за хората от поевтиняването на газа, за който ББ толкова се радваше, че е върнал на хората парите. СМЕШНИ И ДПЛНИ.
  • 7 By ::) b

    2 0 Отговор

    До коментар #5 от "Хахаха":

    Само 500,любимия купюр на престъпниците,не случайно предложиха да му се спре печатането
  • 8 Българин

    2 0 Отговор
    ТОПЛОФИКАЦИЯ СОФИЯ Е В ТЕХНИЧЕСКИ ФАЛИТ С ОБЩИ ЗАДЪЛЖЕНИЯ ОТ НАД 700млн.лв С ЛИХВИТЕ! РАЗЛИКАТА В ЦЕНАТА НА ГАЗА ОТ 2019/2020 ЩЕ БЪДЕ ПРИХВАНАТА ОТ БУЛГАРГАЗ И ЗАТОВА ВЪПРЕКИ ЧЕ ЦЕНАТА ГАЗТА Е 47% НАДОЛУ ТОПЛОФ.СОФИЯ НЯМА ПАРИ ЗА ДА ВРЪЩА НА АБОНАТИТЕ СИ!!! ИЗМИСЛЕНИТЕ 13% ЗА ВРЪЩАНЕ НА СОФИЯНЦИ СА ПОДИГРАВКА!!!
  • 9 Гинчо

    2 0 Отговор
    Топлофикация да върне пари чакайте роби
  • 10 ъфкорс

    0 0 Отговор

    До коментар #5 от "Хахаха":

    В златни кюлчета.
  • 11 Баш Батка

    0 0 Отговор
    Ще се проката до изборите маняци!