1 Октомври, 2012 19:18 1 280 0

Надзирателите искат по-високи заплати

  • надзиратели-
  • искат-
  • по-високи-
  • заплати

 Ръководството на Синдикат на служителите в затворите в България изпрати поредно писмо до Министъра на правосъдието, Диана Ковачева с предложение за среща.

Да се пристъпи към разговори по отношение на настоящото финансово състояние  и изясняване на основни въпроси, във връзка с финансовата рамка и проектобюджета за 2013 година, свързани с работата и предложенията на Синдиката за увеличаване на заплатите на служителите, на двете специализирани дирекции на подчинение на Министерството на правосъдието - ГД ”Изпълнение на наказанията” и ГД”Охрана”, поискаха за втори път в рамките на месец от Синдиката на служителите в затворите в България.

„В УС на ССЗБ сме сериозно обезпокоени, че въпреки широко заявявания от Вашия екип добър социален диалог в Министерството на правосъдието, липсва,  каквото и да е развитие на предложението ни  /изпратено преди повече от 20 дни / за свикване на Съвета за социално партньорство в Министерство на правосъдието, на който да разгледаме финансовото състояние на ГД”ИН” и ГД”Охрана”, заявяват от ССЗБ в стремежа си за ползотворен и ефективен социален диалог .     

„Изразяваме загриженост от факта, че научаваме за тежкото финансово положение на двете дирекции, водещо до негативни за служителите  последици и за мерките за преодоляването им, от медиите. Сериозно безпокойство  у нас буди фактът, че от средствата за масова информация, научаваме и за водени преговори на министрите на МВР и МО с Министерство на финансите, за повишаване на възнагражденията на служителите в двете ведомства, а нямаме конкретна официална информация, свързана с намеренията на Министерството на правосъдието по отношение на нашите искания.”, пише още в позицията на Синдиката.

„Отново ли ще бъдем изправени пред свършен факт и ще получим многократно повтаряния през годините  отговор : “ За вас не са предвидени средства в бюджета“ ? – обръщат се с въпрос  към правосъдното министерство от синдикалната структура.

„Напомняме Ви за поетите ангажименти от Вас и Вашия екип”, притеснени от оставащото малко време до крайния срок за внасяне на проектобюджета в парламента и с оглед пряката им  заинтересованост, завършват писмото си от ССЗБ.  

Припомняме, че в началото на месец септември с писмо, което остава без отговор,  от ресорния зам.-министър Пламен Георгиев, Синдиката на служителите в затворите поиска свикване на Съвета за социално партньорство към Министерството на правосъдието  с предложение да бъдат обсъдени актуални въпроси касаещи двете дирекции.

Синдикат на служителите в затворите в България участва на 23 септември т.г. в протеста на СФСМВР, а официално с Отворено писмо - декларация на УС, до премиера Бойко Борисов, министрите на финансите, вътрешните работи и правосъдието Симеон Дянков, Цветан Цветанов и Диана Ковачева, изрази и позиция на подкрепа на искането за увеличаване на заплатите в МВР. С писмото, от Синдиката на служителите в затворите настояха за реални действия, които да гарантират повишаване на професионалния и социален статус, на доходите и жизненото равнище не само на полицаите, а в целия сектор "Сигурност".

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА