4 Октомври, 2012 10:10 817 1

Тарикат печелел от менте предложения за работа

  • тарикат-
  • предложения-
  • работа-
  • обединени арабски емирства-
  • задържан

Измамник предлагал работа на нашенци в Обединените арабски емирства, подвел 15 души. При съвместна полицейска операция между ОДМВР-Разград и ОДМВР-Русе вчера в града е задържан 46-годишен мъж, извършител на измама през пролетта на 2012 година. Лицето е установено в резултат на оперативно-издирвателни действия в хода на образувано досъдебно производство от Районна прокуратура – Разград.

В периода от края на февруари до средата на април Д.И. въвел в заблуждение 15 души от Разградска област на възраст от 29 до 63 години. Представял се за посредник на чуждестранна строителна фирма и предлагал работа в Обединените арабски емирства. По този начин нанесъл имотна вреда на всяко едно от лицата в размер на 562 лева или общо 8430 лева. За целта мъжът публикувал обява в местен вестник и наел офис в Разград, където въвеждал в заблуждение кандидатите за работа.

При извършените днес претърсвания в имотите, стопанисвани от извършителя на деянието, са намерени и иззети компютърна конфигурация, флаш-памет, дискове с информация, 5 мобилни телефона, незаконно притежавана ловна пушка-двуцевка и 5 броя патрони 12-ти калибър.

Лицето е задържано за 24 часа по Закона за МВР. Извършват се процесуално-следствени действия за документиране на престъплението. Предстои да бъде повдигнато обвинение.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Досетлив

    0 1 Отговор
    Нали се сещате какви са измамените - рязани мюджахидини от Делиормана със странни имена. Имали пари - дали! Пък да бяха и се разходили до емирствата - можеше да им хареса и да не се върнат, дано...