Last news in Fakti

8 Октомври, 2012 15:11 1 609 0

Новият премиер ще управлява Грузия от бизнес офиса си

  • бидзина иванишвили-
  • грузия-
  • правителство

Лидерът на победилата в Грузия опозиционна коалиция „Грузинска мечта“ Бидзина Иванишвили заяви, че ще ръководи правителството от своята бизнес резиденция и няма да се в сградата на правителството, съобщава РИА „Новости“.

Бизнес-центрът му се намира хълма Табори до Тбилиси, недалеч от Ботаническата градина.

Проектът на сградата е на японския архитект Син Такамацу. Комплексът, който се оценява на около $50 млн., включва многофункционална зала, голяма и малка конферентни зали, бизнес сгрда, тренажорна зала, плувен басейн, танцова зала, покрит тенис корт и други. В градините могат да се видят скулптори на известни творци.

Все още не е известно дали и министрите ще се преместят в бизнес резиденцията или ще ползват старите канцеларии на своите предшественици.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА