Last news in Fakti

1 Ноември, 2012 12:34 1 316 1

Carrefour продаде бизнеса си в Малайзия на японци

  • карфур-
  • малайзия

Водещата в Европа френска компания за търговия с бързооборотни стоки Carrefour обяви, че продава бизнеса си в Малайзия на големия японски ритейл Aeon Co за €147 млн., съобщава „Бизнесуик“.

Блумбърг отбелязва, че сделката поставя началото на серия от размествания в ритейл пазара в района на Индокитай. Ако с продажбата на своите 26 супермаркета в Малайзия Carrefour се опитва да ограничи загубите, то Aeon показва своите амбиции за експанзия в региона.

От японската компания вече обявиха своите намерения да инвестират около 30 млрд. йени за навлизане на пазарите във Виетнам, Индонезия и Камбоджа, коментира Nikkei. За целта Малайзия ще се превърне в регионална щаб-квартира за координиране на дейността и продажбите. До момента Aeon имаше само две – в родната Япония и Китай.

Компанията възнамерява да отвори 100 магазина в Малайзия до 2020 г.

Експерти припомнят, че Carrefour вече продаде магазините си в Колумбия на чилийската компания за търговия с бързооборотни стоки Cencosud.

В същото време френската компамия има планове да се оттегли от Сингапур до края на годината.

Carrefour преосмисля и своето присъствие в Полша и Турция. Според пожелали анонимност източници от компанията се обсъжда идеята магазините в тези две страни да бъдат продадени на турската Migros Ticaret AS.


 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Крум Янкулов

    0 0 Отговор
    Pojelavam im na vsi4kite da falirat,4ujdi verigi nqmat mqsto na mestnite pazari