Last news in Fakti

6 Ноември, 2020 23:27 3 162 10

8,7 млн. лв. за българските рибари

  • рибари-
  • рибарство-
  • риба

Крайният срок за подаване на проектни предложения е 10 февруари 2021 г.

8,7 млн. лв. за българските рибари - 1
Снимка: Shutterstock

От днес стартират приеми по две мерки от Програмата за морско дело и рибарство 2014-2020 г. на стойност 8,7 млн. лв. Това са мярка 2.2. „Продуктивни инвестиции в аквакултурите“ и мярка 5.4 „Преработване на продуктите от риболов и аквакултури”, съобщиха от пресцентъра на Минситерство на земеделието, храните и горите.

Бюджетът по мярка 2.2 е над 2,8 млн. лв. Прилагането ѝ е насочено към изграждане на нови предприятията за аквакултури и модернизацията на съществуващи, както и диверсификация на доходите чрез развиване на допълнителни дейности. Целта е да се повиши конкурентоспособността в сектора на аквакултурите и да се подобрят безопасността и условията на труд.

Нова ферма край Балчик ще добива до 5 тона стриди за година

Минималният размер на допустимата безвъзмездна финансова помощ за един проект е 30 хил. лева, а максималният е 550 хил. лева. Тук могат да кандидатстват лица, регистрирани по Търговския закон, които развиват или ще развиват дейност в сектор „Аквакултури“.

Крайният срок за подаване на проектни предложения е 10 февруари 2021 г. Бюджетът по мярка 5.4 е 5,9 млн. лв. Прилагането ѝ също е насочено към изграждането на нови и модернизация на съществуващи предприятия.

Целта е насърчаването на инвестиции в преработването на продукти от риболов и аквакултури. По мярката могат да кандидатстват еднолични търговци или юридически лица, регистрирани по Търговския закон или Закона за кооперациите.

Борисов се срещна с представители на организации в сектор „Рибарство и аквакултури“

Минималният размер на безвъзмездната финансова помощ за един проект не трябва да бъде по-малък от 20 хил. лева, а максималният да е до 1 млн. лв. Крайният срок за подаване на проектни предложения е 10 февруари 2021 г.

Подаването на проекти се извършва изцяло по електронен път чрез Информационната система за управление и наблюдение на Структурните инструменти на Европейския съюз в България (ИСУН 2020).


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Продавам Китайски вентилатори на китай

    8 1 Отговор
    Най - накрая живи стриди .....

    Коментиран от #9

  • 2 Кюнец

    5 3 Отговор
    Не рибари, ариболовци! Ти си рибар!
  • 3 Гербер рибар

    12 0 Отговор
    Ще ги лапнем милионите, няма да се притеснявате.
  • 4 СМЕРШ

    6 1 Отговор
    А братовчеда Ради има ли водоеми, за аквакултури??? Аз лично знам , че има! Каза ми го баба Вуна!
  • 5 Търмък

    4 0 Отговор
    "Борисов се срещна с представители на организации в сектор „Рибарство и аквакултури“

    Минималният размер на безвъзмездната финансова помощ за един проект не трябва да бъде по-малък от 20 хил. лева, а максималният да е до 1 млн. лв. " - нямам повече въпроси!
  • 6 Очевидец

    12 0 Отговор
    Едни познати се поимаха с 3 апартамента отЕвропейските програми за обучение, които вървяха преди 3-4години. А какви обучения правиха за преквалифициране-смях. Не им завиждам, уредили се , взели. Истината е , че с такива пари се развращават хората и се учат на шмекеруване. Примери бол-набучени пръчки за лозя и овощни градини, фиктивни кокошарници и краварници-имаше предаване за една ферма за патици, дето намериха само една умряла птица. Да си припомним къщите за тъщи...Всеки се мъчи нещо да докопа, ако е свой човек е вечно на “трапезата с голямата лъжица”. Как се прецени, че трябва да се раздават от 20 хилядарки до милион лв. С какви разчети, с какви печалби за държавата. Спри се бе Бойко, озапти се малко и помисли какви пари хвърляш. Говорите за милиони и милиарди като за 5лв. Подлудява този народ от алчност, пари, пари, пари... а резултат за общото благо- никакъв! Каква майка те е раждала и възпитавала, бре човек, не си извънземен, та подлуди народа!
  • 7 Ха ха ха

    7 0 Отговор
    А за майките с Деца какво, пак нищо, за полицай, за бизнесмени за......., а за децата нищо, нямате срама бе боклъци
  • 8 оня с коня

    2 1 Отговор
    Ако бяхме под Руско,кога такива пари щяха да влизат в джоба на Българина?А това е само Капка в морето от Еврофондове ,заливащи България!Е затва Сърбия и Македония напират за ЕС.

    Коментиран от #10

  • 9 От умрял писмо

    4 0 Отговор

    До коментар #1 от "Продавам Китайски вентилатори на китай":

    И кои са Българските рибари ,риболовци????
    Приятелите на селската пръчка и мъжа и кмет от ГЕРБ,Танева и Фонд Земеделие.
    Я да се пробва някой от Протеститращите да получи пари, от Фонд Земеделие???
    Парите са разпределени, преди мярката дя излезе, това е номера, когато подадеш документите , парите са аут.
  • 10 Да ама Не

    2 0 Отговор

    До коментар #8 от "оня с коня":

    Как го измисли , така, че да потечат в джоба на Българина.
    Първо трябва да минат, поне през две руски или американски ,фирми от офшорки , и после през БГ , офшорка и ако НАП, не ги е изпратил по" Комисионните сметки" ,може да се остави някоя стотинка.
    Но това се случво и без да сме, под Руско робство , достатъчно е да сме под управлението на Хунтата.