29 Декември, 2020 15:57 2 523

Нидерландия възложи на Elbit Systems договори за 65 млн. USD

  • elbit systems-
  • нидерландия-
  • система-
  • военни-
  • доставка

Компанията трябва да достави системи за оборудване на войници и на системи за нощно виждане

Нидерландия възложи на Elbit Systems договори за 65 млн. USD - 1

Elbit Systems Ltd. обяви, че е спечелила нов договор за около 50 милиона долара от холандското министерство на отбраната („Dutch MOD”) за снабдяване на Кралската армия („RNLA”) с допълнителни цифрови системи за войниците и военни машини, по програмата за „Модернизация на оборудването на войниците и на машините в холандската армия“. Договорът ще бъде изпълнен за период от три години.

Съгласно договора, Elbit Systems ще достави дигитални системи с подобрени функции, интегрирани в машините, включително системи за командване и управление TORCH-X ™ и софтуер за радио системи E-LynX ™. Предоставяните решения трябва да отговорят на уникалните изисквания на Нидерландската армия. Те ще преминат тестване на място от войските на кралството.

Хайм Делмар, генерален мениджър на Elbit Systems C4I & Cyber, заяви: „Радваме се, че ни беше дадена възможността да продължим да предоставяме на нидерландската армия усъвършенствани бойни мрежови решения, като ги подкрепяме в цялата им програма за модернизация на оборудването на войниците. Очакваме с нетърпение да продължим партньорството си с Министерството на отбраната по програми, които допринасят за оцеляването и ефективността на войниците от армията”.

Друг договор, който спечели Elbit Systems за приблизително 15 милиона щатски долара, е за доставка на системи за нощно виждане XACT nv32 за нидерландските въоръжени сили. Тези нови договори са продължения на предишни контракти в Нидерландия, които Елбит има в областта на цифровите системи за оборудване на войници и мрежовите бойни системи, най-вече за програмата VOSS.

Първоначалният договор ще бъде изпълнен за период от две години, с потенциал за допълнителни последващи поръчки за период от седем години.

Компактен и лек, с разгъващ се адаптер за глава или каска, XACT nv32 осигурява изображения с висока разделителна способност при неблагоприятни условия, като същевременно свежда до минимум отклонението на линията на видимост и е подходящ за екипите на Специалните сили, полиция, пехотинци и др. Продуктовата фамилия на Elbit Systems XACT вече е в експлоатация в редица страни членки на НАТО, включително Германия, както и с израелските и австралийските въоръжени сили.

Илад Ахаронсън, генерален мениджър на Elbit Systems ISTAR, коментира: „Тези два нови договора са продължение на вече реализирани договори, възложени на Elbit Systems през последните години в Нидерландия. За нас страната е ключов пазар и възнамеряваме да продължим да укрепваме нашето местно индустриално сътрудничество както и инвестициите в кралството през следващите години ”.



Свързани новини