Last news in Fakti

11 Януари, 2021 06:14 14 276 39

Български туроператор пуска рекордни 10 чартъра до Занзибар

  • занзибар-
  • туристи-
  • българи

Занзибар е свободна зона от жълта треска и малария. Не се изискват ваксини

Най-големият български туроператор - „АБАКС“ пуска рекордна бройка от 10 чартъра до остров Занзибар в Танзания, поради големия интерес на българите към дестинацията. Това обяви за TravelNews Георги Пасев, маркетинг директор на компанията. Фирмата очаква да заведе към 1700 туристи в африканската страна. Тя не работи директно с крайни клиенти, а предлага продуктите на туристически агенти, които ги продават. „Интересът към Занзибар е изключително голям, защото е една от малкото свободни и отворени екзотични дестинации. Някои полети вече са изцяло пълни. За страната не се изисква PCR тест за влизане, което не оскъпява бюджета примерно на едно четиричленно семейство“, коментира Пасев. Тест трябва да се направи на връщане в България, за да не се седи под карантина.

Занзибар е свободна зона от жълта треска и малария. Не се изискват ваксини, подчерта Пасев. Единствено трябва ваксина за жълта треска ако се пристига от други страни, в които я има заразата. Същото важи и ако се ходи на сафари във вътрешността на Танзания.

Цените започват от 2460 лв. на човек за 7 нощувки на база All Inclusive в 5 звезден хотел, с включен самолетен билет с чартърен полет България – Занзибар – България с Bulgarian Air Charter; летищни такси; регистриран багаж до 20 кг и 6 кг ръчен; тематична вечеря; трансфер летище – хотел – летище с лицензиран автобус; медицинска застраховка с покритие 10 000 евро и асистанс; застраховка отмяна на пътуване с Евроинс; представител на туроператора с български език за целия престой. Визата за Танзания от 50 долара се плаща на място. В програмата не влизат и допълнителни екскурзии.

Първият полет за 9 февруари 2021 г. вече е пълен, каза маркетинг директорът на „АБАКС“. За 12 февруари има два полета, като единият вече е запълнен. Предстои пускането на чартър за 19 февруари. За полета на 26 февруари също няма места, а за 25 февруари има много малко, който е с програма за 9 нощувки. През март са предвидени засега три полета. На 2 март покрай празниците е единият. За 12 март има чартър от София и от Варна, които са на 40% вече пълни, обясни Георги Пасев. За 2 април покрай ваканцията на децата също има обявена програма.

В момента на Занзибар има най-много руски туристи. Българи също са там по редовните линии, но те излизат по-скъпо.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 21 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 mmm da

    53 2 Отговор
    Благодаря за рекламата!!! Но в този момент 10 чартъра .... много сте яки:)))
  • 2 Нещо не е наред с цените

    61 2 Отговор
    Влязох в сайта им. Цена под 3884 лв. за дете и 6180-6840 лв. за възрастен, с нощувки в различни хотели (част от 5-звездни, друга част - не, и не всичко All inklusive) не виждам?!
  • 3 Нещо не е наред

    14 2 Отговор
    *...част ОТ ТЯХ 5-звездни...
  • 4 ей реклама

    32 5 Отговор
    проверете първо недейте лъга изисква се пср тест
    72 ч преди полет

    Коментиран от #6

  • 5 само питам

    20 19 Отговор
    къде са троловете дето обясняваха че ще се мре от глад?

    или сега се крият и мъчлат кат бити пеер...

    сега последно ще се мре ли от глад или от разхищение?

    Коментиран от #12, #33

  • 6 Май не е така

    21 1 Отговор

    До коментар #4 от "ей реклама":

    Май не се изисква негативен тест. Правят ти Covid-19 Screening (мерят ти температурата). При наличие на симптоми ти правят тест, който, ако е положителен, е последван от 14-дневна карантина (най-вероятно на собствени разноски). Нещо ми е много съмнителна цялата статия. Проверена ли е достоверността на информацията?
  • 7 Освен това,

    31 0 Отговор
    прави впечатление, че има доста негативни отзиви за фирмата в нета.

    Коментиран от #16

  • 8 Пацо

    44 6 Отговор
    Пари да ми дават не отивам. Един път бях в Африка и няма да повторя за нищо на света. Като се прибрах се радвах на тревата и дърветата като малко дете. В магазина стоях пред рафтовете за бира и алкохол по половин час за да се радвам на гледката. Това от картинките и тв няма нищо общо с реалностите.
  • 9 Ново 20

    6 0 Отговор
    Танзания има ли друго посолство в Европа, освен това в Берлин?!
  • 10 Фен

    16 3 Отговор
    Живея в Германия, комшията немец се готви към март да ходи там 10 дена (с полетите) 5 звезди почти 5 хиляди Евро

    Коментиран от #11

  • 11 5000 евро на човек, нали?

    24 1 Отговор

    До коментар #10 от "Фен":

    А не +/- 1100 евро, както пише в статията. То и един поглед в сайтовете на 5-звездните хотели там е достатъчен, за да се види, че споменатата в статията цена е нереална.
  • 12 ЛАПИТАТА СЕ ПИТАТ ЛИ ПИТАТ....

    19 0 Отговор

    До коментар #5 от "само питам":

    Тия дестинацийки не са за народеца. Вижжда се че дори и за тричленно семейство тряат 40 бона с джобните за седмица?!?!?!!
  • 13 Аз съм на майка туркия

    2 15 Отговор
    Там е супер по курортите
  • 14 тшунко дъс сапа

    22 0 Отговор
    Абакс са монополисти,и всички фирни работят за тях.бг ейр също са монопол Всичко в Бг е тшак.
  • 15 Нещо не е наред

    23 0 Отговор
    Налага се да ревизирам първия си пост. Има действително цени, започващи от 2460 лв. в сайта на фирмата, САМО ЧЕ не са за хотели в категория 5*.
  • 16 Реалист

    15 0 Отговор

    До коментар #7 от "Освен това,":

    Ми тя затова плаща на Фактите за реклама
  • 17 Един

    15 1 Отговор
    Я чакай, "бедните" българи ще отмарят в Занзибар! И ще спасят Занзибар от ковид кризата?!
  • 18 Турист

    27 0 Отговор
    Дори и без тест, видите ли, че организатор е Абакс бягайте далеч. Няма такива некадърници- ходих с тях до Рим, служителите им все едно те са екскурзия, услугите скъпо- качеството нулево!

    Коментиран от #35

  • 19 Ники

    8 3 Отговор
    Чартърите не са само на тази фирма , те си ги делят между различни туроператори ... има един самолет а330 собственост ма фирмата на един познат и те го наемат от него на добра цена понеже самолета не лети защото кара обикновенно туристи към Банско основно но тая година ... съответно не го ползват Винаги може да работите с друга фирма ако тази не ви харесва . Освен това Занзибар не е Африка. това е туристически остров Има си всичко и цената с чартъра е доста прилична

    Коментиран от #22, #27

  • 20 СССРБарета

    6 5 Отговор
    Яяяя бедните руснаци били там и напълнили 5 звездните хотели! Нашите соросоиди се разтревожили че нямали пари!

    Коментиран от #21

  • 21 Казуар

    8 4 Отговор

    До коментар #20 от "СССРБарета":

    Другарю, сама 17 процента от руснаците имат международни паспорти. За сведение на русоидите.

    Коментиран от #28, #30

  • 22 В бизнес модела на фирмата пише:

    7 0 Отговор

    До коментар #19 от "Ники":

    "АБАКС не работи пряко с крайни клиенти, а само с туристически агенти и туроператори." Ако някой от туристите не е доволен от услугата или пък има нужда от съдействие, към кого да се обърне? Към тур. агент или туроператора? И те да го препращат към фирмата, предложила офертата? Несериозно ми се струва.
  • 23 Реалист

    15 27 Отговор
    По времето на Жан Виденов, на Станишев и Орешарски...къде ходеха българите?! Сега при ББ доста хора могат да си позволят такива пътувания, които навремето бяха достъпни само за мутрите. До Дубай даже вече не е престижно да се ходи...помнете хора и БГ комунистите до власто НИКОГА повече не допускайте!

    Коментиран от #24

  • 24 Дончева

    14 4 Отговор

    До коментар #23 от "Реалист":

    По времето на Жан Виденов трябваше виза дори и за Гърция. От както сме в ЕС (2007 г.), пътуването е много по-лесно. Винаги едно 5% от населението на България са били богати и могат да си позволят всичко. И много е модерно напоследък да се хвалиш в социалните мрежи с екскурзии и почивки от страната и чужбина.

    Коментиран от #34

  • 25 Томас Кук

    12 0 Отговор
    Тия вашите лъжат повече и от мен, ама краят им ще е същият.
  • 26 ран

    19 3 Отговор
    Африка е прекрасно място. Магия и емоции. Особено източна Африка, Кения, Танзания, Килиманджаро, Уганда. Но един съвет, където и да ходите по света, погрижете се наоколо да няма българи. Те ще принизят всичко с отровните си приказки, с просташкия си хилеж

    Коментиран от #29

  • 27 ливингстон

    6 1 Отговор

    До коментар #19 от "Ники":

    Занзибар не е Африка? Боже, д-р Ливингстон ще се обърне в гроба. Той не познава племето нашенско...
  • 28 kkk

    2 2 Отговор

    До коментар #21 от "Казуар":

    Скъсаняк Цървулев, 17% задгранични паспорти не е никак лоша цифра за коя да е държава ама ти няма отде да знаеш...
  • 29 Аххх

    3 1 Отговор

    До коментар #26 от "ран":

    Там същите като ком. във факти вечно недоволни не отиват да отмарят а да търсят кусури .И аз искам в хотел 5 * ама парите ми стигат за три
  • 30 Сашо

    4 2 Отговор

    До коментар #21 от "Казуар":

    Умнико, сметни колко милиона са 17% от 140 милиона колкото са руснаците. Преди да напишеш някоя глупост помисли малко, ако имаш с какво да мислиш изобщо.
  • 31 123

    0 0 Отговор
    Това смешно семейство "номади" им се иска, но само с приказки не става...
  • 32 Да бягат към

    1 1 Отговор
    Занзибар Депутатите Изедници от Управляващата Коалиция - Цените започват от 2460 лв. на човек за 7 нощувки , ПРОМОЦИЯЯЯЯЯЯ - по един милион на година и може да се крият из гората
  • 33 Психиатър

    0 0 Отговор

    До коментар #5 от "само питам":

    За хиляда се пише това навалица кое философе
  • 34 Гласоподавател

    0 0 Отговор

    До коментар #24 от "Дончева":

    Няколко самолета колко правят на фона седем милиона
  • 35 Всички почивки и екскурзии

    2 0 Отговор

    До коментар #18 от "Турист":

    Всички почивки и екскурзии от България са на АБАКС!!!! Та къде да бягам?
  • 36 Хаха

    4 1 Отговор
    Едни приятели бяха записали Южна Испания с Абакс. Три дни преди началото на програмата им се обадили да им кажат, че Испания няма да се състои и отиват в Мароко ... Та да не се окажат накрая туристите на Корфу, вместо на Занзибар :D
  • 37 BGЭХП

    3 1 Отговор
    БОЖЕ КАК ЛИ ЩЕ ГЛАДУВАТ ТЕЗИ ДУШИЦИ НА ТЕЗИ КРИСТАЛНО БЕЛИ ПЛАЖОВЕ ГОЛЯМА МЪКА ЩЕ БЪДЕ
    ТОЗИ ЛОШ БОЙКО БОРИСОВ
  • 38 Ev4eto

    1 1 Отговор
    Вчера си дойдохме от Занзибар. Хубаво е там. Даже си взехме занзибарско жителство. Сега ще летим за Таити. Айде чао.
  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.