Last news in Fakti

15 Декември, 2012 15:55 862 0

Швеция остава с максимален кредитен рейтинг

  • муудис-
  • швеция
Швеция остава с максимален кредитен рейтинг - 1
Снимка: ЕПА / БГНЕС

Международната рейтингова агенция Муудис потвърди максималния кредитен рейтинг на Швеция от три пъти А, като посочи стабилната й фискална политика и успешните усилия за намаляване на дълга. Агенцията остави прогнозата си за страната стабилна. Бюджетът на Швеция е почти балансиран въпреки световната икономическа криза и благодарение основно на динамиката на солидния икономически растеж, се казва в съобщението на Мудис.

Швеция е член на Европейския съюз, но не и на еврозоната, обхваната от дълбока дългова криза. Неотдавна Мудис лиши Франция и Италия от максималните рейтинги и предупреди, че същата съдба може да последва Германия в следващите месеци, припомня Франс прес. Агенцията намали и рейтинга на Европейския стабилизационен механизъм.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА