Last news in Fakti

19 Декември, 2012 18:30 2 438 1

Уволнение заради повече шоколад

  • сервитьорка-
  • обезщетение-
  • уволнение-
  • mcflurry-
  • mcdonald's

 

Уволнението е едно от най-неприятните неща в живота. Това обаче не означава, че няма куриозни причини, които да наложат принудителната раздяла. Именно такъв е случаят със студентка от Западен Уелс. Момичето беше уволнено за това, че е добавила по-голямо количество шоколад в McFlurry-то на свой колега. В резултат 19-годишната Сара Финч завежда дело срещу McDonald's и го спечелва. Като компенсация съдът постановява да й бъде изплатено обезщетение в размер на 3000 паунда.

В мотивите за уволнението, ръководството на веригата посочва, че Финч „разпространява безплатна храна”, което се счита за сериозно нарушение на установения ред.

„Няма стандартни дози за поръсване на McFlurry с шоколад. Всеки клиент има право да каже, дали желае повече или по-малко шоколад върху това, което е поръчал”, обяснява Финч.

Нейната майка, счетоводителката Теса Финч, допълва: „Беше ми наредено да не казвам нищо и да се примиря с положението, но не мога да оставя да се петни името на дъщеря ми по този начин. Те я изкараха крадла”.

Седмичната заплата на Сара Финч е била 180 паунда на седмица. Тя е работила в McDonald's година и половина.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Джак Даниелс

    0 0 Отговор
    Е , защо не ми е чудно. Те и тук се държат така с персонала ,поради което нямат постоянен персонал .Подписват се 1000 клаузи ,че едва ли не , ако тръгнеш да напускаш по установения от закона ред ,трябва да им дадеш пари ,че са те научили да правиш .... сандвичи. Измамници - част от една от гадните корпорации ,печелещи на гърба на работниците . Мак'ш.т !