Last news in Fakti

22 Февруари, 2021 06:00 1 587 1

Национална карта на недекларираната заетост представя АИКБ

  • карта-
  • заетост-
  • аикб

Проектът е част от усилията за подобряване достъпа до заетост и ограничаването на сивите практики при наемния труд

Национална карта на недекларираната заетост представя АИКБ - 1
Снимка: БГНЕС

Асоциация на индустриалния капитал в България ще представи Национална карта на недекларираната заетост, предаде БНР. Проектът е част от усилията за подобряване достъпа до заетост и ограничаването на сивите практики при наемния труд.

Националната карта е изготвена от експерти на бизнес асоциацията и съдържа огромна по обем информация за нагласите на работодателите и наетите към проявите на недекларираната заетост, оценка на нейния дял, уязвимост на отделните възрастови групи към сивите практики, както и оценка на рисковете които крият новите форми на заетост и тяхната приложимост по браншове.

Картата е единствената по рода си не само на национално, но и на европейско равнище и е разработена на основата на проведени две национално-представителни проучвания сред работодатели и персонал като дава ясна картина за проявленията на недекларираната заетост.

Националната карта ще бъде представена в рамките на дискусия с участието на представители на държавната администрация. браншови и граждански организации, работодатели и заети лица.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 бахо

    1 0 Отговор
    Новите варианти са кат старите.И само в главите ви,да си знаете!Искат да живеете с тази мисъл,да умирате от страх у вас и да изпълнявате "заповедите" под формата на ваксини!ОСЪЗНАЙТЕ СЕ,ХОРА!