26 Март, 2021 07:33 4 268 9

Неочаквано добър сезон за Пампорово

  • пампорово-
  • ски сезон

Регистър с ваксинационните паспорти в ЕС би дал тласък на по-доброто планиране на почивки и в целия бранш

Неочаквано добър сезон за Пампорово - 1
Снимка: БГНЕС

Не мога да кажа лоши думи за изминалия туристически и ски сезон. Нямахме очаквания. Видяхме, че българските туристи имат потенциала да компенсират в голяма степен това, което не успяхме да набавим с външните пазари. Това коментира пред Радио София Мариан Беляков, директор на „Пампорово“ АД, дни преди закриване на ски сезона (на 11 април).

Процентът на чуждестранните туристи през последните месеци е бил пренебрежимо малък.

Не е имало големи възможности за промоции и понижаване на цените, защото ски туризмът е скъп. Сезонът е кратък. Евтин ски туризъм би означавало студ и лоша храна.

Според Беляков индикациите за лятото са били много оптимистични, но сега е по-резервиран в прогнозите заради третата силна вълна на Covid пандемията.

Регистър с ваксинационните паспорти в ЕС би дал тласък на по-доброто планиране на почивки и в целия бранш.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пералнята

    17 1 Отговор
    пере снежно бяло !
  • 2 Мишо

    11 22 Отговор
    да и сега следт тоя добар сезон всички са по болниците с траби за дишането и берат душа

    Коментиран от #3

  • 3 Алфа Чакал

    14 5 Отговор

    До коментар #2 от "Мишо":

    Да, но Бабайт Бабайтов е доволен ,че трупа печалби.Естествено не е отчел печалбите и ще се възползва от ситуацията "държавата да помага".
  • 4 333

    14 10 Отговор
    Престъпници! Хвалете се с печалбите.Затова сега хора умират.Хич не ви пука.Само тука бяха разхлабени мерките, пълни хотели и ресторанти, световни първенства.За вас печалбите са по- важни от човешките животи.Дано има справедливост.
  • 5 Хаха

    2 2 Отговор
    Що сте такива страхливци бе :D
  • 6 бай онзи

    19 1 Отговор
    нямало било възможност за понижение на цените, то тия дни и пистите не бяха обработени ама цените са си същите... бай ганьо прави туризъм
  • 7 Браво

    2 0 Отговор
    Цветелина Бориславова, като собственик на голяма част от Пампорово е спечелила. Много се радваме!
  • 8 бай Даньо

    0 0 Отговор
    Ама няма нужда! То ако нещо в България е добро неминуемо е неочаквано.... Мисирки, мисирки!
  • 9 bbб

    0 0 Отговор
    като скиор, мога да кажа, че на Пампорово са най-добре обработени пистите. Доста пари наля точно Бориславова, ако не беше тя положението щеше да е трагедия, каквото беше преди нея.
    Доста от пистите се разшериха, най нови и модерни рактраци и оръдия за сняг . Много е хубаво че се появи такъв голям инвеститор