Last news in Fakti

10 Януари, 2013 12:53 2 728 13

ЧЕЗ иска по-скъп ток

  • чез-
  • ток

„ЧЕЗ България” ще предложи увеличение на цените на електроенергията за следващия регулаторен период. Това съобщи Зорница Генова, мениджър „Регулаторни дейности” в електроразпределителното дружество.

„В края на февруари ще оповестим предложенията ни за ценовите нива, но какви точно ще са те ще стане ясно след решение на Държавната комисия по енергийно и водно регулиране (ДЕКВР)”, посочи Генова. Тя обясни, че предложеното увеличение ще е леко, но още не е ясно дали регулаторният период ще е за 3 или 5 години.

Днес регионалният мениджър на „ЧЕЗ България” Петър Докладал представи приоритетите на дружеството за 2013 година. Той съобщи, че предвидените инвестиции ще са в размер на 111 млн. лева. Предвижда се и модернизацията на 4,5 и 6 блок на ТЕЦ-Варна.

ЧЕЗ подмени близо 20 хиляди километра кабели в Западна България от стъпването си на българския пазар през ноември 2004 г., съобщиха от дружеството.

За този период компанията е вложила над 640 млн. лева в ремонт и модернизиране на мрежите и подобряване на услугите. Благодарение на инвестициите и по-доброто управление намаляха технологичните загуби от 22% до 14,31%.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ААА

    0 0 Отговор
    Увеличиха минималната работна заплата и тези пак скокнаха. Та нали скоро увеличиха цената на тока. Чакай, изясни ми се логиката на исканото ново увеличение! То ще доведе до нов скок на всички цени във всички сектори и по този начин увеличението на минималната заплата ще се изгуби някъде там във вече новите и завишени сметки, и българския народ ще бъде оставен пак да мизерства на старото си ниво /от преди увеличението на заплатата/.
  • 2 izlugan

    0 0 Отговор
    УРААААААААААААААААААА Най бедният народ плаща на скъпият ток в света.
  • 3 преебания

    0 0 Отговор
    КРАДЦИиииииииииииииииииииии,убихте народа,с този непосилен скъп ток.хората изнемогват,по цели махали няма ток,това не е било и по време на война.
  • 4 Релето

    0 0 Отговор
    Аз пък искам национализация на ЧЕЗ.........с референдум...........
  • 5 АЛОООООООО

    0 0 Отговор
    КАКВО УВЕЛИЧЕНИЕ БЕ ,преди месец онзи ваш служител дето крадеше Андрей Живков не върна ли парите та сега ние ще плащаме а!
    Инвестирате нашите пари който ДКЕВР ви определи като такса мощност и ревете ,че сте на загуба не се накрадоха !!!
    Цитирам наколко поста на заключените коментари от статията ДЕЛАВЕРИ В ЧЕЗ
    """Поздравление за смелата журналистка. Смела, защото ЧЕЗ запушват устата на журналистити, като плащат от парите, които всички плащаме по непрекъснано вдигащите се сметки за ток! Това е основно поведение на най-големия далавераджия Петър Баран-втория в йерархията на ЧЕЗ в България и на протежето му и български предател Стефан Апостолов,Изпълнителен директор на ЧЕЗ РазпределениеБГ. Двамата от 3 месеца знаят за описаните и много много други далавери от описаните в статията, но всячески се опитват да я потулят.Защо ли? Може би взимат и те пари! В тяхтата група е и шефа на сигурността на ЧЕЗ, Тодор Тодоров-съселянин и протеже на Алексей Петров, Трактора! Докога ще плащаме на тая далаверска компания ЧЕЗ?
    Проверете за една друга огромна далавера.В момента се подменят 2 кабела 110kV, като изпълнителят е избран без обществена поръчка. През м.януари поради аварии се решава да се погази закона и без търг се сключва договор с завишени цени.Избраната фирма изпълнител е от гр.Варна като досега никога не се е занимавала с подмяната на подобни кабели.След като са избрани за аварийна подмяна през м.януари, строителството започва чак през м.септември, като единия от кабелите изобщо не е аварирал тъй като се изгражда нова линия. Сега хайде всички да платим за далаверите в ЧЕЗ. Инвестицията е за над 5 000 000 лв. Да видим кой ще реши да се заеме с тази новина...
    """ край на цитат
    е я да видим сега аааа
  • 6 sider

    0 0 Отговор
    докато "плещим" по форуми нищо няма да стане...защо избраха българия...защото живее най голямото стадо овце...и още ще поскъпва и тази, и догодина, и по догодина, и така нататък...
  • 7 СССР

    0 0 Отговор
    абе какви са тия чужденци които ще ни искат пари за собствените ни ел мрежи които са изградени с народни пари още о време оно и ще ни лъжат с цените кой и как е позволил това
  • 8 Meз

    0 0 Отговор
    Гадна ,долна ,мръсна мафия. Да пукнете от преяждане ................
  • 9 внимателен

    0 0 Отговор
    Поздравление за организатора на Форума! След като факти.бг се поддаде на "интереса" на ръководството на ЧЕЗ, отново има място за мнения, разсъждения и анализи по енергийни теми!
    Предлагам на администратора да включи и другите държавни енергийни дружества- НЕК, БЕХ, ЕСО, мини "Марица изток"! Хаусът там не е по-малък от този в ЧЕЗ!
    За информация, съгласно провилата на Форума в Google, всеки потребител (регистриран - така може да изрази мнение) може да остане напълно анонимен! Това е особено важно за работещите в дружествата, защото ръководителите им (бъдете сигурни) няма да се радват на този открит и надявам се честен (зависи от нас)форум!.
    А сега по темата на статията: В паниката да потушат скандала, Апостолов, Баран и Чарли уволниха (за което ги подрепям) набързо две "колелца" от корупционната машина в ЧЕЗ, за да не се стигне до тях. "...Да ама не...", както казва журналиста! Разследването продължава и става още по-интересно...! Правиха, каквото правиха описаните ръководни "юнаци", но най-важния си проблем Направление "Сигурност" си остана, а вътре са все отбор "отговорни и честни служители..." на които всички им се "радват"!
    Гатев, познатия като най-малодушния раководител в Енергетиката, бива преместен на синекурна длъжност, за да си дочака пенсията-успех! На негово място Валери Станчев, разбиращ от "Мерене" който няма понятие от експлоатация на мрежи и ТП, но с най-важното качество - много послушен, та иначе как ще бъде протеже на Крум Анастасов, шефа на НЕК и "малката пръчка на барабанчето" на счетоводител Михаил Андонов, Гербаджийския шеф на БЕХ! А знаете ли защо го махнаха Крум Анастасов(Вавера го освободи) от ЧЕЗ....С тази тема ще се занимаем по-нататъка и във форума на НЕК, ако Администратора го създаде....! Интересно ще бъде, да разгледаме и житието и битието на Михаил Андонов...! Все интересни теми...!
  • 10 любопитен

    0 0 Отговор
    Уважаеми колеги,



    Честита 2013 година!



    Изминалата 2012 година беше трудна, но и интересна и динамична. Още през януари 2012 г. бяхме изправени пред сериозно предизвикателство – тежката зимна обстановка, която остави повече от 400 000 клиенти на Дружеството без захранване. Благодаря на всички колеги от 450те аварийни екипа, които работиха при изключително тежки метеорологични условия и демонстрираха изключителен професионализъм. Щетите от бедствието възлязоха на повече от 1,2 млн. лв. и бяха отстранявани до средата на годината.

    През 2012 г. изпълнихме много от поставените си задачи – през март ЧЕЗ РБ получи сертификат за управление на качество EN ISO 9001:2008; активно заработихме с новия PS модул на SAP; подстанция „Боримечка“ и 159 централи успешно бяха прехвърлени към управление с MKD. Реализиран беше проект от критичната инфраструктура на Столицата – Кабел 110kV „Левски“.

    И въпреки големите си успехи 2012 г. беше помрачена от пет тежки трудови злополуки, при които животът на наши колеги беше в опасност. След направените задълбочени проверки и анализи беше установено, че ръководството на ЧЕЗ РБ е осигурило всички законово регламентирани изисквания за безопасност, но масово служителите са забравили и не прилагат изискванията по ТБ , с което не спазват и първия принцип на нашата компания „ Ние създаваме стойност в безопасна среда“.

    През 2012 жалбите към ЧЕЗ РБ нараснаха с повече от 15%, зачестиха проверките от ДКЕВР по конкретни жалби от клиенти на Дружеството. Според последното изследване за имиджа на ЧЕЗ, само 6,5% от клиентите ни вярват, че ЧЕЗ РБ се съобразява с нуждите на клиентите си. Дори в последния доклад на Световната Банка за бариерите пред чуждестранните инвеститори се споменава дейността на електроразпределителното дружество – ЧЕЗ РБ . Затова през 2013 г. ще се фокусираме върху потребностите на нашите клиенти.

    На 29.10.2012 33% от акциите в ЧЕЗ РБ, собственост на Държавата, бяха продадени на Българската фондова борса. Така беше поставено ново начало за Организацията и корпоративната култура в ЧЕЗ РБ, което вече е акционерно дружество с над 300 собственика на акции. Изискванията към дейността и постигнатите резултатите от ЧЕЗ РБ ще се повишат през 2013 година, когато показателите за представяне на ЧЕЗ РБ ще влияят пряко върху поведението на акционерите и стойността на акциите.

    За нас, ръководството и служителите на ЧЕЗ РБ, това означава: ефективност – ефективност на направените инвестиции, ефективност в извършваните дейности, ефективност в работата с клиенти, ефективност при използването на служебни автомобили и т.н.

    През 2013 г. ни предстоят нови и интересни предизвикателства – реализиране на проекта ГИС, подмяна на 110 kV кабелна линия „Захарна фабрика“, намаляване на технологичните разходи и др. Вярвам, че всички тези амбициозни задачи можем да постигнем заедно, когато сме единни, ефективни и енергични и когато спазваме 7те принципа на нашата компания.



    Благодаря ви, че ми пишете на личната пощенска кутия. Сигналите, които изпращате за нерегламентирано поведение на работното място, ми дават увереност, че всички желаем да бъдем успешни и да поддържаме позитивния имидж на нашата Компания. Смятам, че въпросите от личния живот на служителите не касаят професионализма на всеки един от нас. Ще се радвам да продължавате да ми изпращате предложения за подобряване на бизнес процесите и показателите на ЧЕЗ РБ и през настоящата година.



    Пожелавам на вас и вашите семейства здраве и хармония във взаимоотношенията; сили и ентусиазъм през 2013 г., за да бъде тя по-успешна.



    С уважение,



    Стефан Апостолов

    Изпълнителен директор

    ЧЕЗ Разпределение България АД

    А ЗАМИСЛЕТЕ СЕ Г-Н АПОСТОЛОВ ЗАЩО САМО 6,5% ОТ БЪЛГАРИТЕ ВИ ВЯРВАТ И ПРИ ТАКОВА ДОВЕРИЕ НЕ Е ЛИ ВРЕМЕ ДА СИ ВЗЕМАТЕ ЧАНТИЧКАТА ПОД МИШНИЦА И ДА СИ ЗАМИНАВАТЕ ЗА ПАЗАРДЖИК, А БАРАН ЗА ЧЕХИЯ ДА СИ ХОДИ.МЕН ЛИЧНО БИ МЕ БИЛО СРАМ ДА ХОДЯ НА РАБОТА И ДА КАЗВАМ НА ВСЕОСЛУШАНИЕ ЧЕ РАБОТЯ В ЧЕЗ, НО ЗАБРАВЯМЕ, ЧЕ ХОРА КАТО ВАС СА ОПЕРИРАНИ ОТ СРАМ И НЯМАТ ТАКЪВ!!!!!! И КАКВО РАЗБИРАТЕ 2013 ДА Е ПО-УСПЕШНА-Т.Е. ДА ГЕПИТЕ ПО-ГОЛЯМА СУМА ОТ 2012 ПРЕДПОЛАГАМ!!!!!
  • 11 служител ЧЕЗ

    0 0 Отговор
    От 14.01.2013 г. г-н Гатев, Директор ДЕП ще бъде преназначен за ДиректорТехнологии и иновации Главен Оперативен Мениджър .
    Работно място 7 етаж на Раковска- бюро до Яна-преводачката.

    Е това се вика дялан камък-навсякъде пасва другаря Гатев...или по скоро е като фикус-къде и да го сложиш все ще пречи. Но така е със силните връзки, когато при кметуването на Бойко Борисов докладваше обстановката в София първо на кмета, а след това на прекия си ръководител Росен Йорданов, сега му се отплащат за стореното.
  • 12 електромонтьор

    0 0 Отговор

    УВАЖАЕМИ КОЛЕГИ,

    С настоящото бих искал да ви уведомя за персонални промени, настъпили в „ЧЕЗ България“ ЕАД и „ЧЕЗ Разпределение България“ АД, считано от 14.01.2013 г.:

    В „ЧЕЗ България“ ЕАД г-н Божидар Гатев е назначен на длъжност директор „Технологии и иновации“ на пряко подчинение на Главния оперативен директор.

    В „ЧЕЗ Разпределение България“ АД :

    - г-н Виктор Станчев ще заеме длъжността директор на дирекция „Експлоатация и поддържане“;

    - г-н Филип Йорданов ще заеме длъжността заместник-директор на дирекция „Експлоатация и поддържане“;

    - г-н Георги Симеонов ще заеме длъжността ръководител на направление „Мерене НН“.

    На всички колеги пожелаваме енергия и професионализъм при решаването на стратегическите задачи и предизвикателствата на новите ръководни позиции.

    С уважение,

    ПЕТЪР ДОКЛАДАЛ

    РЕГИОНАЛЕН МЕНИДЖЪР

    ГРУПАТА ЧЕЗ ЗА БЪЛГАРИЯ

    УСПЕХ НА НОВОТО РЪКОВОДСТВО НА ДЕП-ПОНЕ СА ДОКАЗАЛИ СЕ МЪЖКАРИ ДО МОМЕНТА И ДАНО ИМАТ КУРАЖА ДА СЕ ПРЕБОРЯТ С МАФИЯТА В ДЕП, ЧЕ ОКТОПОДА Е ПУСНАЛ МНОГО ГОЛЕМИ ПИПАЛА
    jjjonnyyy Мнения: 5Регистриран на: Сря Яну 02, 2013 11:52 am


  • 13 Ел.мнтьор от ЧЕЗ

    0 0 Отговор
    Уважаемо ръководство на ЧЕЗ и конкретно Вие г-н АПОСТОЛОВ
    Искам да ви попитам как е възможно отново Вие да нарушавате ЗАКОНИ и КОДЕКСИ ? А имено има заповед с която сте наредили да има явни ДЕЖУРСТВА (във връзка с провеждащият се референдум по въпроса да се равива ли ядрената енергетика)на 26 и 27 .01. 2013 година по 8 часа и след това да заявите ще същите няма да бъдат заплатени а КОМПЕНСИРАНИ в произволни дни който Вие ПРЕЦЕНИТЕ!!!
    Моля прочетете отново КОДЕКСА НА ТРУДА и си го изяснете !!!Извънреден труд не се КОМПЕНСИРА, задължитерно се заплаща.
    Длъжен съм да Ви сезирам че са уведомени съответните ИНСТИТУЦИИ за вашето поредно НАРУШЕНИЕ !!!
    Грешка след грешка и така до пълен ПРОВАЛ за вас г-н АПОСТОЛОВ . Жалко че съсипвате нещо СТРОЕНО С ГОДИНИ И РАДОСТ !!!
    ПИСНА НИ !?!?!?!