Last news in Fakti

3 Април, 2021 07:53 4 321 18

НАП праща повторна покана до 1 000 фирми, одобрени за подпомагане

  • нап-
  • подпомагане-
  • фирми

Програмата за подкрепа чрез оборотен капитал за малки и средни предприятия, засегнати от временните противоепидемични мерки, беше удължена

НАП праща повторна покана до 1 000 фирми, одобрени за подпомагане - 1
Снимка: БГНЕС

Националната агенция за приходите (НАП) ще изпрати повторна покана до 1 000 дружества, които са одобрени и са получили подпомагане от фаза 1 от програмата, но не са успели да подадат необходимата информация за участие във фаза 2 в Информационна система за управление и наблюдение на средствата от ЕС в България (ИСУН).

Това съобщиха от пресцентъра на НАП, предава Агенция "Фокус".

Кандидатите ще разполагат със 7 работни дни, в които ще трябва да представят допълнителна информация, с цел определяне размера на подпомагането.

Програмата за подкрепа чрез оборотен капитал за малки и средни предприятия, засегнати от временните противоепидемични мерки беше удължена поради преустановяване на дейността на дружествата за периодите февруари или февруари и март 2021 г., като затворени през февруари останаха ресторантите, а до края март баровете и нощните заведения, както и дейности от някои други бизнеси. До момента са одобрени над 10 000 заявления за безвъзмездна финансова помощ на обща стойност близо 99 млн. лв., допълват от приходната агенция.

Предстои програмата да продължи и с трета фаза за подпомагане на бизнесите с преустановени дейности от 22 март 2021 г., съгласно последните заповеди на министъра на здравеопазването. Конкретните параметри на подпомагането се обсъждат съвместно от НАП и Оперативна програма „Иновации и конкурентоспособност“ (ОПИК) и ще бъдат оповестени до седмица.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 505

    7 1 Отговор
    Ами може би не искат вече да кандидастват ;)
  • 2 Цвят Курадойнов

    14 0 Отговор
    Брей,чак покани им пращат , а те неискат да ходят.Странно защо ли?

    Коментиран от #5

  • 3 Хикс Игрек Зет

    12 0 Отговор
    И веднага след това ще им ги вземе под формата на данъци , глоби , санкции , удръжки и рестрикции ! Има шкафчета за пълнене......
  • 4 Бойс2Мен

    14 0 Отговор
    В българия не разбраха , че е жизнено важно да подпомагат , масово и супер достъпно. Имаш ЕГН, значи получаваш чек за 1000 лева. Америка прави това вече една година. Целта е да не се намалява покупателната способност и да не спира паричният поток.Не е толкова сложно за разбиране...Няма ли пари човек да си купи хляб и сирене и започне от вторник да си купува само хляб а всеки трети ден сирене...спукана ни е работата.

    Коментиран от #6

  • 5 Рамбо Силек

    8 0 Отговор

    До коментар #2 от "Цвят Курадойнов":

    Ами колега,защото с едната ръка ще им дадат,а с другата ще им вземат,кат взетото ще е повече от даденото.Ей затова.
  • 6 101

    3 0 Отговор

    До коментар #4 от "Бойс2Мен":

    Публикувано във факти.бг: Няма ли пари човек да си купи хляб и сирене и започне от вторник да си купува само хляб а всеки трети ден сирене...спукана ни е работата.
    На четвъртият ден , обаждане от банката..и сиренето става веднъж на 5 дни а хляба на два дни. А кварталният магазинер потрива ръце пред витрината и вика "Падна работата".
    А човека с хляба и зиренето , решава - аз заминавам за германия да бачкам, гледа - тестове, карантини....пари пари пари.

    Коментиран от #9, #10

  • 7 БСП....ЗЛОБА И ЗАВИСТ

    3 0 Отговор
    ДРУГАРИ, ВИЕ ПАРИ ОТ НАП НЕМА ЛИ ДА ВЗЕМЕТЕ.........НЕ СЕ БОЙТЕ, НЕМА ДА ВИ...МАРОДЕРСТВАТ...
  • 8 гост

    11 0 Отговор
    Да получиш покана от НАП е все едно евреин да получи покана от Хитлер.
  • 9 БСП....ЗЛОБА И ЗАВИСТ

    0 4 Отговор

    До коментар #6 от "101":

    ЩОМ В 21 ВЕК НЕМАШ ПАРИ ЗА ХЛЯБ И СИРЕНЕ, ЗА КАКВО СИ НА ТОЯ ...СВЯТ...ДРУГАРЮ

    Коментиран от #11

  • 10 1755

    3 0 Отговор

    До коментар #6 от "101":

    На шестият ден идва сметката за тока и телефона 600 лева тотал. Започва леко да се припотява, пуска телевизора , гледа страхотни магистрали се строят ама никой не се интересува той как ще се оправи. Абе , мисли си той, защо не пуснат малко пари да напечатат и да раздадат на народа?!

    Коментиран от #16

  • 11 Бойс2Мен

    4 0 Отговор

    До коментар #9 от "БСП....ЗЛОБА И ЗАВИСТ":

    За един , хляб и сирене, за друг шампанско и мазерати. Различни стоки но принципа е същият , ако няма пари в обръщение, няма печелба. Бармански казано-няма ли кабалък , няма и артък.

    Коментиран от #15

  • 12 Митко

    3 0 Отговор
    Тези така на сляпо си раздават помощи , магазин за авточасти 150 000лв . ,сервиз за компютри 150 000лв . кафе бар 30 000лв . и.тн . абсолютно неадекватна и неефективна помощ не разбирам на кои помагат .......

    Коментиран от #14

  • 13 ДаНакажемНаШайката

    2 0 Отговор
    Не вярвайте на НАП-аджийките.Те обичат суджуци
  • 14 НОВО ПЕТ

    1 3 Отговор

    До коментар #12 от "Митко":

    НАЛИ НЕ БЯХА ДАЛИ НА НИКОЙ ПОМОЩИ...А БСП КОМУНДЕТА....
  • 15 БСП....ЗЛОБА И ЗАВИСТ

    0 1 Отговор

    До коментар #11 от "Бойс2Мен":

    А КАК Е ПО СВЕТА.......ИЛИ НИЕ ЖИВЕЕМ НА ДРУГА ПЛАНЕТА
  • 16 БСП....ЗЛОБА И ЗАВИСТ

    1 1 Отговор

    До коментар #10 от "1755":

    ТАКА ЛИ....ТОЯ ДА НЕМА УВЕСЕЛИТЕЛЕН ПАРК В КЪЩИ ЗА ТАКА ВА СМЕТКА ЗА...ТОК.....И СИГУРНО РАЗПОЛАГА И С ТЕЛЕФОННА ЦЕНТРАЛА....А БСП КОМУНДЕТА
  • 17 Ventura

    3 0 Отговор
    Ами, те фирмите фалираха и ги закриха, докато се натуткате цяла година, да им дадем или не!
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.