Last news in Fakti

1 Юли, 2021 15:51 3 003 16

Германските туристи тръгват към България

  • плаж-
  • море-
  • туристи-
  • германия

Венцислав Танчев очаква руските туристи да бъдат спрени заради високата заболеваемост

Германските туристи тръгват към България - 1
Снимка: БГНЕС

От 2 юли започва чартърната програма на големия германски туроператор DER Touristik до Варна и Бургас. Това обяви за TravelNews Калин Сутев, представител на компанията у нас и управител на „Дестинейшън Туристик Сървисис“. Полетите ще бъдат на българската авиокомпания European air charter (бившата Bulgarian Air Charter). Първите туристи ще пристигнат от Дюселдорф и Лайпциг. Те ще бъдат основно настанени в Златни пясъци и Слънчев бряг. От една седмица вече идват германски туристи по комбинирани чартъри между всички туроператори.

“Все още на германския пазар не се наблюдават изразени по-силни записвания за един или друг курорт в България, но интересът се пробужда и има положително движение в резервациите”, заяви Сутев. Според него идването през юни на представителите на германските туристически бюра у нас, които се запознаха на място с условията, е довело до увеличение на полетните ротации до 46 от различни летища на Германия до Варна и Бургас. Общо около 8000 допълнителни самолетни седалки пуснахме, което е добър знак и надежда за рестарт, подчерта Калин Сутев. Той се надява при добри обстоятелства, чартърната програма да продължи до края на септември.

Първите полети на другия германски туроператор Schauinsland Reisen пристигнаха от Берлин на 25 юни във Варна и на 26 юни в Бургас с чартърната авиокомпания Sundair. В началото на юли стартират и останалите чартъри, които ще се изпълняват от Sundair и European Air Charter, каза Илия Илиев, представител на компанията у нас.

Германският концерн Alltours засега не планира собствени чартъри до България. Предвиждаме да се комбинираме с останалите туроператори, защото така си разпределяме риска, подчерта Венцислав Танчев, представител на компанията у нас и собственик на “Сънтурс”. Те вече изпращат туристи в България. Интересът към България е доста нисък. В момента се записват по 1200 германски туристи на седмична база, допълни Танчев. Според него има по-голямо търсене към висококатегорийните хотели. Например на юг в Wave resort край Ахелой, а на север – хотел “Грифид Вистамар” в Златни пясъци.

Неговата компания вече посреща туристи от Полша, Дания с чартъри на туроператора “DUF Rejser”, Израел и започват от Словакия. Венцислав Танчев очаква руските туристи да бъдат спрени заради високата заболеваемост. “Ако донесат заразата в България и пламнем и ние, ще секнат гостите от другите пазари”, обясни той. Танчев очаква ЕС да вземе мерки и да спре руските туристи. Реално първите полети с тях пристигнаха на 28 юни.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Кака Мара

    19 3 Отговор
    Вчера на летище Бургас кацна полет от Дюселдорф и от него излязоха български гастарбайтери от ромски произход. На тях ли казват немски туристи?

    Коментиран от #9

  • 2 хах

    3 2 Отговор
    Откриваме пионерските лагери. "Страшни приказки от нашия пионерски лагер".

  • 3 Лост

    8 0 Отговор
    Само да не дойдат 8000 седалки.
  • 4 Дойче баба

    4 0 Отговор
    Оо,я бъйл тука,донерветер,спасатель Спас,их бин ГДР,данке шойн Спас,гросе шланге,Поморие Китен,я,я...
  • 5 Фершел

    4 0 Отговор
    Някои даже и пеша
  • 6 Алекс

    4 0 Отговор
    Моля като пристигат на летищата кажете им на немски да не се натискат един по един.!!!!
  • 7 ПКП Я

    4 3 Отговор
    Фекалните води ги очакват по мръсните плажове на мутренското ни крайбрежие!

    Коментиран от #10

  • 8 СЪНИТО ГИ ЧАКА

    2 2 Отговор
    КУПОНА Е ГАРАНТИРАН
  • 9 фтп ххп

    5 1 Отговор

    До коментар #1 от "Кака Мара":

    Ами ромите пътуват, а българите стоят тук и само се оплакват от живота си и от политиката. Ромите се интегрират в чужбина, защото тук нито работа, нито заплати получават.
  • 10 Не си прав..

    5 0 Отговор

    До коментар #7 от "ПКП Я":

    Това с минерали, които спомагат за дълголетие и добра памет, така им е обяснено в брошурите. Също така опъват бръчки, премахват бричове и създават имунитет срещу COVID-19, и всичко това е е бонус за всеки топнал се в нашето море шваба...
  • 11 българин

    1 1 Отговор
    Те сега, като дойдат ще се хванат за главите. Щот нашите хотелиерчета, може и да са натирили персонала си. Сега ще набират нов от кол и въже!Не им завиждам! Нито на туристите , нито на хотелиерите. Пък и кой знае как ще се разпостре и ковида- това вече и за всички ни е лошо!
  • 12 ИМПЕРИАЛИСТ

    1 0 Отговор
    Тръгнаха,........... леви-десни, леви десни, дай тон за песен!
  • 13 Русенец

    1 0 Отговор
    За изборите ли идват? Да се сетя ли за кого ще гласуват?
  • 14 васик атанасова

    0 2 Отговор
    ТОВА Е ДОБРА НОВИНА
  • 15 pipi

    1 1 Отговор
    балгарите наи завистливи гладни и мизерни.
    бедни и се мислиат за несто като ходат с дисагите у гарция .
    когали един америкаценц сте каже това че му е скапано морето
    а то всшност е лаинино
  • 16 Германските туристи ще ги върне Витанов!

    1 0 Отговор
    С неговите заклинания, и предсказания, това ще, направи!! Туроператори, хотелиери, потърсете го този психар,!!