Last news in Fakti

28 Юли, 2021 18:44 2 038 7

КЗП с над 1050 проверки по кампания „Лято 2021“

  • проверки-
  • кзп-
  • лято 2021

От началото на 2021 г. на територията на цялата страна са постъпили 342 жалби на потребители

КЗП с над 1050 проверки по кампания „Лято 2021“ - 1
Снимка: БГНЕС

В периода от 01.05 до 15.07.2021 г. Комисията за защита на потребителите е извършила над 1050 проверки по кампания „Лято 2021“. Около 200 инспекции са по жалби на потребители. Съставени са 35 акта за установяване на нарушения, като една част от проверките не са приключили към момента.

Сред най-често срещаните оплаквания в жалбите се посочват: недоволство относно високи цени на плажните принадлежности; лоши условия на местата за настаняване, които не отговарят на рекламата; в някои заведения - разминаване на цени в менюто и сметката, както и несъответствие в грамажите; невъзстановяване на суми след изтичане на срока по чл. 25 от ЗМДВИП;

От началото на 2021 г. на територията на цялата страна са постъпили 342 жалби на потребители, включително за отменени резервации за настаняване, отменени полети и възникнали поради това спорове. 1700 инспекции са извършени. Съставени са над 50 акта за установяване на нарушения. Издадени са 15 заповеди за налагане на принудителна административна мярка „Временно затваряне на туристически обект” и „Спиране на дейността“.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ама какво

    6 0 Отговор
    Какво да кажа по статията:Бай Ганьо си остава Бай Ганьо.дърпат паричките на хората,а във замяна им дават "мухлясал хляб"
  • 2 Жеко

    10 1 Отговор
    Щом са решили да си оставят парите на мутрите, нека си страдат! Колко да повтаряме да не почивате в България?! Докога ще се оставяте на хитреците да ви взимат парите и да ви провалят почивкта?! Бъдете патриоти - оставете една българска мутра гладна и почивайте в чужбина!
  • 3 ПРЕДЛОЖЕНИЕ

    2 3 Отговор
    Както има Закон за Защита на Птребителите, така Трябва да се създаде Закон за Защита на Търговците! Т. е. Регистър на Нелоялните потребители! Защото има и много такива, от които бизнесът търпи щети! Това би било от полза за всички!
  • 4 Магаритковците

    5 0 Отговор
    Още ли не са ги закрили? Егати безсмислената организация...
  • 5 КОЙ

    2 0 Отговор
    На този да не му дадоха втори мандат?
  • 6 Рошко

    1 0 Отговор
    И от 1050 проверки колко са наказаните, щото догодина пак ще са горе долу толкова, и мутрендкото отношение ще е същото
  • 7 Бг Туриста

    0 0 Отговор
    Тази КЗП е пълна порнография. А иначе барба Ганьос си е научен на тарикатлък, не на работа. Е затова ще ходим на почивка в Гърция, Турция или Дубай. Ми че като сравня една почивка на лай..морието и една такава например в Гърция..ми то фекаломорието ми излиза в пъти по-скъпо бе. А обслужването..леле мале. Що мислите се увеличават удавянията по лайнеморието...ми хората с лабилни нерви не издържат на нашенските простотии и избират по-лекия вариант. Също и тия, дето скачат от високите етажи на болниците.