Last news in Fakti

28 Февруари, 2013 12:04 1 434 3

ЕК сложи таван на бонусите на банкерите

  • банкери-
  • бонуси
ЕК сложи таван на бонусите на банкерите - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

След седмици на трудни преговори Европейският съюз постигна споразумение за новите финансови правила, които включват и скандалните бонуси за банкерите, предаде АП.

Според договорката бонусите не могат да надхвърлят едногодишната заплата, но те все пак могат да се увеличат двойна, ако за това са съгласни акционерите.

Регламентът за тавана на бонусите е част от по-широк пакет закони, отнасящи се за пакета „Базел III“ относно по-високите капиталови изисквания за банките.

Постигнато споразумение трябва да бъде одобрено от Европейската комисия, което се счита за формален акт, от анализаторите..

Великобритания, която е най-големият финансов център в Европа, се противопоставяше на налагането на таван на бонусите на банкерите.

Лондон вече предупреди, че мярката ще ограничи растежът във финансовия сектор, а брокерите ще се преместят на други места по света.

Европейската комисия нанася унищожителен удар на Лондонското сити, коментира в. „Гардиън“. Изданието отбелязва, че продължават опитите за налагане на нов банков надзор в Еврозоната, който ще се контролира от ЕЦБ във Франкфурт. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Драхма

    1 0 Отговор
    Нагляри! Бонусите на тея хрантутници докараха финансовата криза, с преизпълнение на псевдонорми и рефинансиране на стари задължения. А сега пак тяхното английско лоби, без капка срам, ги подкрепя! Щяла да се срине икономиката им - да, само че на политиците им, защото и там ще секнат рушветите. Как не ги е срам да вземат 5 и 6-цифрени заплати, и да ламтят за още бонуси??? Нали навсякъде в капиталистическия свят се тръби, че всеки трябва да получава според свършената работа - да не би случайно тези мерзавци да работят 300 пъти повече от една шивачка у нас, на която смяната и е 12 часа, та взема 300 пъти повече? Или работят 100 пъти повече от миньор в уранова мина?
    Гнус ме е като видя замазаната физиономия на Дейвид Камерън, излизащ с мазната си усмивка от XJ-я.
    С такова статукво в Европа, винаги ще има бунтове!!!
  • 2 Diaz

    0 0 Отговор
    Тоз камерън диъз, заради него намразих цяла англия, живея там, имам собствен бизнес, а той ще гледа по къв начин да нае.е българите, а бе чакай малко бе, аз си плащах данъци, всичко, наема ми е 4 цифрена сума на месец, той още иска, сега си правя "фирма" извън англия, ще си плащам данъците в друга държава, ще давам пари за най-евтините здравни осигуровки по 30 паунда дет са и ще гледам да избягвам англииските стоки. Английски автомобил никога няма да си купя вече, въпреки че ми харесват много. Ще ми вика: аз бедни българи не искам в държавата ми.... гадния ге.. с женско име. Да си види негова измет, след 10 да не излизаш на улицата, навсякъде гадни англииски к.р.и се еб.. на публични места, ходят по ци.и по улиците тез дебелите крави, нито учат, нито работят и взимат по над 1000 паунда издръжки от държава, а ние дет идваме от европа и бачкаме на по няколко места сме им виновни на англииските пяндурници. Няма по гнусно нещо от пияни англичанки. Супер много не завършват и средно в англ. Раждат по 2-3 деца и си живеят на издръжки, точно като цигани са, а пред апартаментите са натрупали по 10 чувала с боклуци и ги мързи да ги изхвърлят. Англииски цигани начело с циганския си премиер Димитричка Камерън Диъз
  • 3 Драхма

    0 0 Отговор
    А защо ни задължават с евридиректива 20% от произвежданата ел. енергия да е зелена??? Що не задължат да има минимално почасово заплащане, за да може да живеем нормално, и да им плащаме лъжливите въглеродни емисии???
    М....цата им лъжлива, иначе бият тъпана, че циганите не са интегрирани и сме длъжни да храним кърлежите. Защо те не ни покажат как се интергрират, а ни ги връщат и ни сочат с пръст, че било наш проблем?! заплата на евросъдия 30 000 евро, а средната заплата у нас е 300 евро!