Last news in Fakti

14 Март, 2013 12:58 1 186 2

Стив Ханке: Който е срещу валутния борд е за лудница

  • стив ханке-
  • валутен борд-
  • калин христов-
  • финанси

Калин Христов е отличен избор за финансов министър

В интервю за БНР един от "бащите" на валутния борд - професорът по икономика Стив Ханке определи като отличен избор новия министър на финансите Калин Христов:

Познавам го от много години и мисля, че той е отличен избор. Христов е първокласен човек. Той познава много добре икономическата система на България, експерт е по проблемите на валутния борд, а бордът е опората и сърцето на цялата система.

Според проф. Ханке би било неразумно да се атакува валутния борд:

Всеки, който атакува валутния борд, трябва да бъде вкаран в лудница. Това е абсолютно неразумна реакция срещу стабилността. Кой иска да върви към хаоса? Ако се откажете от валутния борд, лихвените проценти веднага ще скочат, дефицитът ще се повиши, правителствените разходи ще излязат извън контрол, безработицата също ще се повиши. На финансовия министър в България би му било много трудно да контролира бюджета без валутен борд.

Едно от предимствата пред инвеститорите е ниският държавен дълг на България, каза Стив Ханке.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Христо Ковачев

    0 1 Отговор
    НАГЛИ МАСОНИ ВЗЕМЕТЕ СИ НА.РАНИЯ ВАЛУТЕН БОРД ,МЕЧТАТА МИ Е ЛЕВА ДА СЕ СРИНЕ ДО 25 ЛВ ЗА ДОЛАР,ЧАК ТОГАВА МОЖЕМЕ ДА РАЗЧИТАМЕ НА ИЗНОС ОТ БЪЛГАРИЯ,СЪС СКЪПА ВАЛУТА НЯМАМЕ НИКЪКЪВ ШАНС
  • 2 Ексординатор

    0 0 Отговор
    Ха - ха - ха !