Last news in Fakti

1 Декември, 2012 18:44 23 035 36

Туристически босове искат регламентиране на проституцията

  • проститутки

Жриците на любовта генерират приходи от близо 900 милиона лева годишно

Представители на туристическия бранш призоваха да бъде регламентирана проституцията. Аргументът им е, че тази услуга се търси от много туристи, но приходи от нея няма, тъй като е нелегална. Темата беше обсъдена на дискусия във Варна, съобщи БНР.

Според доцент Стоян Маринов - директор на Колежа по туризъм в морската столица, у нас има около 8000 - 9000 жрици на любовта, които генерират приходи от близо 900 милиона лева годишно, но те не влизат в икономиката, защото дейността е нелегална. Маринов е изчислил, че половината от 500 000 туристи, които посещават курорта "Златни пясъци" са млади хора, които практикуват така наречения АСО-туризъм /алкохол, секс, опиати/.

Приходите от този вид туризъм в "Златни пясъци" годишно са 75 милиона евро, докато приходите от нощувки в курорта са 66 милиона евро. Маринов посочи, че средствата от тези видове нелегална дейност са равни приблизително на бюджета на морската столица за една година.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Марин

    1 0 Отговор
    Аз съм за.
  • 2 Ганчев

    1 0 Отговор
    Aз съм за! Границата м/у понятията "законно" и "незаконно" е много тънка. Законно е тогава, когато си плащаш и обратното. Така, че ако с една добра кампания се обработи общественото мнение и морал, не виждам проблем за този бизнес, нали все пак това е най- старата професия... Когато се легализира и излезе на светло, ще има и по- малко злоупотреби с момичетата.
  • 3 дони

    1 0 Отговор
    и аз съм за защото ще се плащат данъци и ще има медицински контрол сега парите отиват в сводниците а управляващите се правят че не ги забелязват.
  • 4 Nikolov

    1 0 Отговор
    iavno vsi4ki sa ZA.taka 4e ............. Legalize it .legalno ili ne tova e ne6to koeto nqma da spre da se praktikuva.
  • 5 БУМЕР КАМОР

    1 0 Отговор
    za
  • 6 Холандец

    1 0 Отговор
    Дори да пренебрегнем многомилионните приходи от данъци, легалната проституция ще направи излишни хиляди сводници, които ежедневно развращават децата ни. Да не говорим за огромната корупция в държавата, вследствие на незаконната проституция. Умните общества узаконяват проституцията като естествен бизнес, насочен срещу изнасилванията, сводничеството, престъпността и масовата нравствена развала.
  • 7 Летва с пирони

    1 0 Отговор
    тия двете така ше ги регламентирам че ше си направат курбан после
  • 8 The Big Boss

    0 0 Отговор
    www.

    За искащи и можещи ... да си платят
  • 9 The Big Boss

    0 0 Отговор
    Текст към връзката
  • 10 The Big Boss

    1 0 Отговор
    www.Adamieva.info

    За искащи и можещи ... да си платят
  • 11 Иван

    1 0 Отговор
    не знам с касов апарат между краката или на патент да бъдат
  • 12 12345

    1 0 Отговор
    Задължителна легализация! С един ясен регламент и последващ контрол ще влизат милиони в и без това изтанелия ни бюджет. И полицията ще върши някъква работа ,а не да се правят ,че не виждат какво става под носа им( срещу заплащане естествено)
  • 13 dutch

    1 0 Отговор
    виждам,че почти всички мнения тук са за.абсолютно съм за.може би трябва да се направи референдум щом почти всички сме за и да се реши въпроса както е в други държави също и с наркотиците, напр.холандия
  • 14 dutch

    1 0 Отговор
    към коментар 7:с това само изразявате садистичните си сексуални предпочитания.лично аз намирам показаните проститутки по-добре изглеждащи от тези, които съм виждала покрай шосетата.може би това е работното облекло за предстоящата зима.
  • 15 Bokosama

    1 2 Отговор
    Браво,
    Сега и опиятите да легализират :) защото туристите ги искали ...
  • 16 Иван

    1 0 Отговор
    Ако искаме да сме туристическа дестинация и ако сме хитри и искаме наистина държавата да печели от туризъм ,няма какво да се лъжем трябва задължително да се легализира проституцията и защо не и леките опиати .Те и така и така се употребяват ........

    Коментиран от #34

  • 17 dutch

    1 0 Отговор
    уважаем бокосама, не само защото туристите ги искат, а защото като са легални цените им ще паднат, зависимите ще си ги купуват и по-малко ще извършват криминални действия, за да си ги набавят, ще си сеят канабис в градините, климът е подходящ, ще си го пасат, ще черпят и съседа, ако желаят както сега правят с ракията, която варят в казани по къщите, по селата, а ракията в редовна употреба е по-вредна за организма от канабиса.има и психологически момент, което е забранено повече се търси.а парите, които се дават на полиция и митници за борба с дрогата могат да се насочат за просвещаване на децата, спортни съоръжения и др., които да направят живота им по-добър, защото първия контакт с дрогата вече става на 12-14годишна възраст.имам и други разяснения, но за сега това ви е достатъчно.поздрав

    Коментиран от #18

  • 18 амаха

    1 0 Отговор

    До коментар #17 от "dutch":

    taka e koeto e zabraneno se tarsi ! I az sam ZA uzakonqvane na drevnata profesiq!
  • 19 ?!?

    0 0 Отговор
    Това, че щели да намалеят криминалните действия, е глупост - нали цигарите и алкохола са легални, и пак има контрабанда и нелегални фабрики. За проституцията е същата работа - какво ще спре бандите да отвличат момичета и да ги принуждават да се занимават с това, въпреки че формално ще бъде законно?
  • 20 Петър

    1 0 Отговор
    При положение, че правилата и законите не се спазват и няма наказание, няма смисъл да се губят време и административни средства за озаконяването на проституцията. Големите градове на България и без друго са пълни с бордеи и гнезда на спин, хепатит и куп венерически болести.
    Нито една нормална жена няма проституира, ако има нормална работа и среда, затова въпрос на желание и техника е проституцията да се премахне и веднъж за винаги да се сложи край на вековната лъжа за "най-старата професия". Всяка жена иска дом, семейство, добър съпруг, деца и да е щастлива, без значение дали е циганка, българка, "елитна", "професионалистка" и прочие. Жените правят това за да оцелеят и нищо повече. Ако имащите, можещите и знаещите искаха, отдавна да е сложен край на разврата, но най-лесно се управлява тълпа с животински инстинкти и никой няма интерес от това.
  • 21 ххаа

    0 0 Отговор
    живея в холандия и сьм сводник ,тук дьржавата прави фирма на момичето и легано се плащат даньци, а в БЬПГАРИЯ плащанме рекет на крименална полиция а в бюджета не влеза нищо, в северна еврапа има информация че 100000 бьлгарки проституират ,представете си нолко пари щяха да влизат в хазната,но нали сме в анадола и нищо няма да се промени
  • 22 xaxaxaxaxaxaaxa

    0 0 Отговор
    АСО-xxaaxaaxxaxaxaa Shte se setat ,ama pak kysno!!!Vinagi sme taka
  • 23 Крум

    0 0 Отговор
    легализирането на проституцията е обсолютно смислено. всичко останало е лицемерие- всички знаем, че съществува, но всички се правим, че не го виждаме...
    единствената причина срещу легализирането й е, че ще секнат парите за партиините касички...
  • 24 ghosttown

    1 0 Отговор
    По добре да бъде законна проституцията така поне ще влизат някакви пари в хазната а няма всичко да е за мазните сводници !!!
    Аи ще има по голям контрол над нещатат...прегледи и т.н.
    и сега има проституция но от това държавата нищо не печели
  • 25 БКП

    1 0 Отговор
    Ха ха ха, усетиха се тъпанарите,че е по добре те да прибират пачките отколкото сводниците.
  • 26 Шофьорът

    1 0 Отговор
    И друг път сме подхващали тази тема.Както в някои западни държави към коите все гледаме аз съм ЗА!Щом Европа ни нарежда да имаме "щастливи"кокошки,"шастливи"прасета защо пък да нямаме "щастливи" проститутки защитени под някаква законова форма..Ще бъдат под лекарски котрол,няма да бъдат бити и експлоатирани,щи имат дори и осигуровки.Дами не Ви сравнявам с кокшките и прасетата,не се обиждайте!
  • 27 *46*

    1 0 Отговор
    Няма да е лошо.
  • 28 андуриал

    1 0 Отговор
    Това хотелите със сигурност ще го вклучат към "All Inclusive" услигите. :)
  • 29 гост

    0 0 Отговор
    Да им сложат по едно касово апаратче на котетата и на всяко муши гуши, данъче . Още един метод да зарадваме Дянков.
  • 30 гражданин

    0 0 Отговор
    Във франция легализирана ли е проституцията
  • 31 гражданин

    0 0 Отговор
    Пратете жена Ви и дъщерите Ви да поработят , като имате нужда от пари , да не си мислите , че сводниците ще си отидат
  • 32 Алтавиа

    0 0 Отговор
    Добре легална проституциа легални наркотици защото и от тях годишно има мноооого парички за папкане този дето е предложил такава глупост има нещо общо с наглите маи Бойко не е прибрал всички от групата живеем в една скапана и корумпирана Държава колкото и да ни обеждават в обратното.Мерси за вниманието
  • 33 аз

    0 0 Отговор
    Да легализират проституцията, а после кой ще плаща под масата на МВР, СДВР и останалите шапчовци да ги пазят докато приемат клиенти?
  • 34 Дедо

    0 0 Отговор

    До коментар #16 от "Иван":

    Иване не и бери дерта на проституцията! Тя и без да е легализирана си работи чудесно та няма да пострада туризма.Тук въпроса е кой да лапа парите.
  • 35 човек

    0 0 Отговор
    Това, че не влизат в хазната не означава че не влизат в икономиката!
  • 36 Минко

    0 0 Отговор
    Така и така я има, и я е имало от векове, по добре да се легализира, като на запад, да имат медицински и данъчен контрол, ха ха представяте ли си как ще се подкупват данъчните а?
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове