Last news in Fakti

22 Март, 2013 21:25 2 439 4

ВМЗ „Арсенал“ е в принудителен отпуск

  • вмз сопот-
  • отпуска

Голяма част от работниците на оръжейния завод „Арсенал" в Казанлък са излезли в принудителен отпуск. Мярката, наложена заради липса на поръчки, е засегнала между 2000 и 3000 души от около 5500 служители.

По думите на синдикалния лидер от КНСБ в завода Атанас Бозов, надеждата е по този начин да бъдат избегнати съкращения.

Известен брой служители пък са в неплатен отпуск, тъй като платеният им вече е изтекъл. Хората, които са останали на работните си места, се трудят по четири часа дневно, информира още Бозов.

„ В отпуск са пуснати предимно работници от селата, за да не пътуват и харчат излишни средства за намаления работен ден,” отбеляза синдикалистът. Той изрази надежда, че скоро оръжейният завод ще си осигури поръчка, която да ангажира и осигури работа на всички служители.

След криза в друг оръжеен завод – ВМЗ в Сопот, около 400 души се регистрираха на борсата. До съкращенията във ВМЗ се стигна в рамките на оздравителния план, одобрен от кабинета „Борисов” в началото на годината, за да се предотврати фалита на предприятието и да се намери инвеститор за него.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ВМЗ Арсенал

    0 0 Отговор
    ВМЗ и Арсенал са две различни фирми!!!!!!!!!
    ВМЗ Арсенал НЯМА, оправете си заглавието, новинари :)
  • 2 Синек

    0 0 Отговор
    И снимката не е на Арсенал АД
  • 3 Тео75

    0 0 Отговор
    Нека ви !23 години къде спахте?Защо оставихте да се стигне до тук?Изклатиха ли ви и синдикатите?(те впрочем са си добре със всяка власт)
    Аз също си имам проблеми и пет пари не давам за вашите!
  • 4 Читател

    0 0 Отговор
    Как да вярваш на тъпи журналисти. Та те дори не правят разлика между ВМЗ Сопот и "Арсенал" Казънлък. Такива са им и всичките новини, изследвания и репортажи особено, когато касае политика и оплюване на опоненти. В България не носят отговорност и пишат глупости само. Незабравяй те само, че "Бог отлага ,но не забравя"!