Last news in Fakti

18 Февруари, 2013 08:50 907 0

Гледат делото за фалит на ВМЗ - Сопот

  • вмз сопот
Гледат делото за фалит на ВМЗ - Сопот - 1
Снимка: БГНЕС

 

Пловдивският окръжен съд ще заседава по делото за за обявяване в несъстоятелност на ВМЗ - Сопот. Искът е внесен от "Механичен завод-Девин".

Акционерното дружество "Механичен завод - Девин" поиска производството за несъстоятелност срещу ВМЗ - Сопот заради дълг от два милиона и половина лева, натрупан за времето от 2010 до 2012 година.

Тогава девинското предприятие е изработило за Сопотските заводи продукция, която останала неплатена. Според адвоката на ВМЗ обаче Механичен завод -Девин нямал лиценз за изработване на специална продукция.

Делото за обявяване в несъстоятелност на ВМЗ и този път ще се гледа при закрити врати. На предишното заседание съдът допусна присъединяването като втори кредитор на "Първа инвестиционна банка " АД.

Тогава делото беше отложено за събиране на доказателства по искане на ответника, както и по служебно предприети от съда действия, също за събиране на доказателства.

В момента ВМЗ-Сопот не работи. Всичките над 3 хиляди служители са разпуснати в принудителен платен отпуск до 25 февруари.

Очаква се от 1-ви март да започнат съкращенията в завода. По последна информация 600 души ще бъдат съкратени, а 400 доброволно вече са напуснали.

Общите задължения на ВМЗ-Сопот към момента са над 170 милиона лева.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА