Last news in Fakti

3 Ноември, 2021 14:11 5 085 20

Иван Нейков: Инфлацията не е 4%

  • инфлация-
  • иван нейков

Ще има с 20 000 повече безработни

Иван Нейков: Инфлацията не е 4% - 1
Снимка: БГНЕС

"От началото на кризата, от края на миналата година, има ръст на безработицата. Пандемията води до затваряне на работни места. Има и друг фактор - сезонната заетост. Това допълнително нагнетява обстановката.

През последните месеци обаче наблюдаваме увеличаване на безработицата. 20 000 души ще останат без работа до туристическия сезон или до започване на земеделската работа. Хората ползват помощта от "60/40". Има обаче един много важен момент. Човекът, който не се е осигурявал не може да ползва помощи. Инфлацията ядосва хората.

Някои хора казват, че до края на годината ще е 4%. Проблемът е, че статистиката включва хиляди продукти, включително и пианото, но човек не си купува всеки ден пиано. Тогава за хората не е 4 на сто, защото догодина хората трябва да намерят защита срещу инфлацията. Тя идва от увеличена покупателна способност. Хората не могат да спрат да купуват, а тази година има безспорно увеличаване на доходите. Защо да купиш нещо за 5, като можеш и за 6? Има още един фактор.

В Германия има най-високата инфлация за последните 25 години. Свидетели сме и на шок с електроенергията, който още не знаем от къде идва. Държавата не може да направи доматите от 6 лева на 60 стотинки. Проблемът е, че нямаме една информационна точка, в която да получиш информация кой каква подкрепа е получил. Не може да се раздават по 50-100 лева помощи на калпак".

Това заяви бившият социален министър Иван Нейков пред Нова Нюз.


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 14 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ХАХАХАХ

    33 1 Отговор
    То и в САЩ я водят 5-6%, а тя е 20%. и в ЕС е над-6%, но тук е 4% ХАХАХАХАХАХАА БЕГАЙ ОТ ТУКА ВЕ!
  • 2 ТИ МОШЕННИКО

    36 4 Отговор
    ТИ И КОСТОВ ДЕТО НАМАЛИХТЕ ПЕНСИИТЕ 1997 ГОД. И ПЕНСИОНЕРИТЕ ОСТАНАХА НА ПОЛОВИН ПЕНСИЯ. ТИ И КОСТОВ ДЕТО 1998 ГОД. ПЕНСИПНИРАХТЕ СТОТИЦИ ХИЛЯДИ НА ПО 67- 85 ЛЕВА И ОЩЕ СЕ ДУЕШ И СЕ ИЗКАРВАШ СПЕЦИАЛИСТ. ДА ПИТАТ МЕН И ДРУГИ ЩО ЗЛО СИ СТОРИЛ НАМИ. И ПОВЕЧЕ ДА НЕ ТЕ КАНЯТ У ЕФИР. ВИЕ СТЕ МУШЕНИЦИ.
  • 3 Реалист

    15 10 Отговор
    Като, изберем Канадеца и Кокорчо ще падне и под 1%. Дали?

    Коментиран от #12

  • 4 ХА ХА ХА

    16 12 Отговор
    АБЕ НЕЙКОВ , НИЕ ЗНАЕМ МНОГО ЯСНО , ЧЕ ТИЯ ФАТМАЦИ ЯКО ЛЪЖАТ ВЪВ ЦИФРИТЕ !!! ХАЙДЕ ИДИ ГО КАЖИ НА ГЛАВНИЯ ФАТМУНГЕР ЧЕ ОЛИОТО БЕШЕ 2 ЛВ. А СЕГА ГО КОПУВАМЕ ЗА 5 ЛВ. , КАЖИ МУ И АКО НЕ МОГАТ ТИЯ НЕГОВИ ФАТМАЧЕТА ДА СМЯТАТ ИНФЛАЦИЯТА , ДА ГИ УВОЛНЯВА С ВРЕМЕ И ТОЙ ДА СЕ ПРЪЖДОСВА ОТ ДОНДУКОВ !!!!
  • 5 РУНДЮОооо

    17 6 Отговор
    Влез във магазините и виж цените ФАТМАК СМОТЪН !!! Ако ти харесват купувай от твоя джоб , а не да ти пазарят от нашия ИДИОТ!!
  • 6 Шерлок Нейков

    4 2 Отговор
    Готина снимка
  • 7 Истински случай

    9 1 Отговор
    Пенсионер - Колко ти е захарта? 1.85, а олиото 3.80.. а отивам в другия магазин, след малко се връща и казва - и там е толкова, няма да взимам.. е толкова е инфлацията
  • 8 цепуко

    10 8 Отговор
    Още една калинка се показа, това показва колко много ги е страх ГЕРБ,ДПС,БСП,СДС за кражбите си вече 32 години!
  • 9 Ми ся

    9 4 Отговор
    Ми ся ко прайм ..???? НЯМА безработица почти на нула е !! Няма инфлация хората работят , икономиката е шест ! Културиста събира данаци със милиарди в повече от предишните , А паРИ няма никакви в бюджета и ТЕГЛЯТ кредити, направиха актоализация на бюджета ....пари ПАК няма ....що ТЪЙ ???? КОЙ ЛИ ГИ КРАДЕ ...??? БОЙКО ЛИ ...???
  • 10 Малък слон

    10 3 Отговор
    Свил съм си потреблението до необходимите неща , защото не знам какви ще са сметките за ток .Миналата седмица взех чувал картофи за 0,80 лв килограма , олио ми донесоха от Румъния за 2 лева .Не харча излишно , защото смятам , че всичко е спекулативно .Кафенета и ресторанти са затворени или само срещу сертификат .Малко е тъпо да отидеш на ресторант и вътре да има 6 клиента.Преди една година си продадох колата и ходя с градски транспорт или таксита .Мислих да си взема друга кола , но ще изчакам да попремине пандемията .На Нейков , мога само да му кажа , че поскъпването , ще доведе до стагфлация ...ама няма да ме разбере .
  • 11 ОСТАВКА ПИНГВИН !

    9 10 Отговор
    ОСТАВКА И НА ЦЯЛОТО ТИ НЕКАДЪРНО , НЕЗАКОННО , ФАТМАШКО ПРАВИТЕЛСТВО !!!!
  • 12 ВЕРНО БЕ

    7 4 Отговор

    До коментар #3 от "Реалист":

    ЩЕ ПАДНЕ ИНФЛАЦИЯТА ПОД 1 ПРОЦЕНТ , КАТО ИЗБЕРЕМ КИРТАКА ....ЩОТО ВСИЧКИ БЪЛГАРИ ЩЕ ИЗБЯГАТ В КАНАДА !!!
  • 13 Аз Кочо

    6 1 Отговор
    Вероятно ще гръмне жилищният балон, който се надува в последните 3-4 години. Цените на жилищата са тройно надценени, това означава, че ще изпаднем в тежка икономическа ситуация, но ще има и рискове от закъсали банки или дори фалити. Спестяванията не растат, а падат. Това че се увеличават депозитите, е следствие на повечето кредити, давани от банките. Когато банката даде ипотечен кредит, той влиза по сметка на кредитополучателя и оттам към

    Коментиран от #14

  • 14 Малък слон

    4 2 Отговор

    До коментар #13 от "Аз Кочо":

    Това е изказване на Професор Петров , с което съм напълно съгласен. Само лека забележка , че парите до 100к евро са защитени по закон и гарантирани от държавата . Оказва се че които е купил имот на зелено се е набутал , който има ипотека също , който стои на кеш ще загуби малко стойност , но ще е по добре от всички други .Почти същото каза и Хампацумян преди един -два дни , даже той беше по конкретен , като каза , че който иска да продава , да го направи докато може .Каза също че ще се вдигнат лихвите по депозити може би още догодина и това ще стане тенденция
  • 15 dron

    11 2 Отговор
    Този боклук 12години при тиквата не каза една дума за
    доходите ,а сега се загрижи.
  • 16 МДААА

    7 1 Отговор
    може би имас инфлация, или просто скок на цените,.. Питате ли се как и защо в брошурите на БИЛА, ЛИДЛ има намаление от 25 до 49 %и тогава купуваме като невидели... Я си представете, че ден-два нищо не се купува от гориво до мармалад, загубите им ще доведат до нормални цени...

    Коментиран от #18

  • 17 Черна котка

    8 0 Отговор
    Тя 4 % годишно беше преди пандемията...сега е 40
  • 18 Попов

    4 1 Отговор

    До коментар #16 от "МДААА":

    За Бога братя...,не купувайте...!
  • 19 Наблюдател

    5 0 Отговор
    Захарта в кауфланд е 1.25,а кога е на промоция е 0.99. Това, че по кварталните магазини е 1.60,2.00 си е техен проблем и именно затова хората ходят и купуват, кога водата е 2.00 дори и под 2 лева, а в кварталните е 5 лева. Изкупува се от тях и се продава в квсртала на високи цени. Купуват-препродават. И искам те да фалират, а и фалират. Има заводи да ходят в тях. Никой не ви е виновен, на запад това няма да го видите. Добре че са големите хранителни магазини, германски или немски, за да спасят много от хората, от глада. Направете го нинова и вие, в българските, с българска еко храна. Но няма как да стабе, защото качествени се изнасят извън Бг, а тук сирене не дочакат да втаса някои фирми и солено го продавст, за лашкавала също, а да не говорим за прясното мляко, и там далавери. И не ви е виновен този и онзи горе, а феодалите отдолу, а и хората, които им продават също. Уговарят се и при 40° градуса стои на определено място идвайки след дни. Преди хората бяха честни и в млекото капка вода, в месокомбината са предавали бойко еко храна, твоите подчинени, а днес всеки гледа как да измами, за да богатее. Не ми допада, но до там я докарахте 32 години, до пълен блокаж бспдпсгерб
  • 20 даадаада

    4 0 Отговор
    Бай Ганьо разправя спомени от едно свое пътуване
    пред приятели:
    - Играеме значи покер с англичанин, американец и французин.
    Печеля първото раздаване с една тройка.
    Обръщам картите на масата да ги покажа, но англичанинът казва:
    - Не прави това господине, нали сме джентълмени, ние си вярваме. И като ми тръгна една карта оттогава... Аре стига ни лъга молим..!