Last news in Fakti

29 Ноември, 2021 21:05 11 642 60

„Белла България“ е единственият месопреработвател на колбаси в света с ТÜV NORD сертификата „Контролирано качество при производителя“

  • белла българия-
  • хранително компания-
  • тüv nord-
  • орехите

Шпековите колбаси, деликатесите филе, врат, бут и бекон и шунките с марка „Орехите“ са първите крайни месни продукти, които носят знака за високото качество

„Белла България“ е единственият месопреработвател на колбаси в света с ТÜV NORD сертификата „Контролирано качество при производителя“ - 1

Хранителната компания „Белла България“ е първият месопреработвател на колбаси в международен план, отличен със сертификата „Контролирано качество при производителя“ на независимата сертифицираща организация ТÜV NORD България ЕООД. Процедурата по детайлната проверка на качеството и безопасността продължава година. Извършва се по метода на оценката на риска в съответствие със стандарта ТÜV NORD A75S012, включваща метода „таен клиент“ и лабораторни анализи от независима акредитирана лаборатория. С тази методология сертифициращата организация гарантира прозрачността и безпристрастността при извършването на анализите. Месните продукти „Орехите“ – шпекови колбаси, деликатесите филе, врат, бут и бекон и шунките – са първите от портфолиото на компанията, които преминават триетапните проверки за получаването на сертификата и правото на отличителен знак върху опаковката. Детайлният анализ започва с оценка на риска на всеки етап от производството, следват периодични проверки извършвани от ТÜV NORD България ЕООД, съвместно с акредитирана лаборатория. Финалната оценка включва сертифицирането на производителя от ТÜV NORD България – част от международната сертифицираща организация ТÜV NORD, в съответствие със стандарта ТÜV NORD A75S012.

Стриктният качествен контрол на производството на „Орехите“ започва от доставките на суровини. Те са от регламентирани доставчици, гарантиращи произхода и чистотата им. Политиката на „Белла България“ като производител е да произвежда продукти без ГМО. Компанията изисква от доставчиците сертификати за всички суровини. Допълнително прави анализи на принципа на случайна извадка в български акредитирани лаборатории и в представителната немска лаборатория Genetic ID. При доставката на суровините и производствения процес се спазват всички европейски стандарти за хигиена и високо качество на продукцията. Компанията прилага стриктни вътрешни правила по контрол на качеството, които допълнително са обект на регулярни външни одити.

Използват се най-съвременните методи за опаковане и материали, които са с бариерни свойства, с което се запазват качествата на продукта и той се предпазва от влиянието на околната среда.

„Потребителят става все по-взискателен, избира нашите продукти всеки ден и ние отстояваме това доверие всеки ден с всеки наш продукт“, коментира изпълнителният директор на компанията Елза Маркова. По думите ѝ създадена да въведе в страната ни европейската иновация в областта на производството на тестени продукти, почти четвърт век по-късно „Белла България“ е сред европейските топ играчи, които задават новите тенденции в основните категории храни на различните местни пазари по света.

„От името на ТЮФ Норд България ЕООД искам да благодаря за съдействието във връзка със стартирането на най-новия ни проект - „Контролирано качество при производителя“ в съответствие със стандарта ТÜV NORD A75S012. Получихме официално потвърждение от Комитета по иновации от TÜV NORD CERT на дата 18.11.2021, благодарение на общите ни усилия и професионализъм“, коментира управителят на сертифициращата организация Стоян Йотов.

Това е началото на един мащабен проект на „Белла България“, който обхваща сертификация на всички месопреработвателни предприятия, като първата сертифицирана площадка е цех Идеа в Пловдив, на която се осъществява производство на трайни варено-пушени шпекови колбаси и варено-пушени шунки и деликатеси. До края на 2022 година предстои завършването на сертификацията във всички месопреработвателни предприятия на „Белла България“.
„Белла България“ е експертът в храните от 1997 г. Компанията е доставик на найголемите международни и локални търговски вериги в България, Германия, Испания, на Балканите и в Централна Европа. Дистрибутор е на водещи световни хранителни компании в България.

Производственият капацитет е 350 тона храна на ден. Притежава бази за производство и дистрибуция на храни в България, Гърция, Румъния и Унгария. Всички производствени мощности в България се захранват със зелена енергия. Притежава регистрирани патенти, удостоверяващи световни новости в производството на храни.

Повече за компанията – www.bella.bg

ТЮФ НОРД България ЕООД е основано през 1999 г.

Фирмата е част от немската експертна организация TÜV NORD GRUPPE. ТЮФ НОРД България ЕООД – разполага с около 32 щатни и над 60 нещатни високо квалифицирани сътрудници в областта на системите за управление на качеството, безопасността на храните, строителния надзор, транспорта, обучението и експерти по европейските директиви. Към момента в областта на сертифициране на системи за управление ТЮФ НОРД ЦЕРТ има повече от 1500 сертифицирани български предприятия. През изминалия период над 500 мениджъри и одитори на системи по управление на качеството, околната среда, безопасните и здравословни условия на труд и мениджъри на системи за безопасност на храните, завършиха курсовете на ТЮФ НОРД АКАДЕМИ


Поставете оценка:
Оценка 1.9 от 29 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Саря

    115 2 Отговор
    Качество боя и сланина !
    Емулгатори на всеки километър…
    НЛО надуто с ГМО

    Коментиран от #23

  • 2 не лъжа

    86 2 Отговор
    Като чу за орехите ,и се хващам за кайсиите!!
  • 3 Аноним

    87 0 Отговор
    Мошенници

    Коментиран от #9

  • 4 от село съм

    68 1 Отговор
    до-1
    Ако има сланина ,ще са върха и два пръста отгоре !
  • 5 потребител

    83 2 Отговор
    Не знам на какви стандарти отговарят, ама просто не са ми вкусни тия салами и луканки Орехите. Все като съм купувал са отивали на кучето и котките.

    Коментиран от #13, #17, #26, #41

  • 6 Абе знаех

    62 2 Отговор
    Че зелен сертификат не е проблем да си купиш, ама да си купиш ТÜV NORD сертификат това само по себе си е похвално

    Коментиран от #58

  • 7 ТаУмВзе

    54 2 Отговор
    ГМО шит и добавки, пак Шит! Изклютелен Лиценз са Тровиш хората с Рак!
  • 8 До Факти

    75 1 Отговор
    Колко ви платиха за тая Реклама ??

    Коментиран от #11

  • 9 карамфила

    13 41 Отговор

    До коментар #3 от "Аноним":

    Може и да са мошеници но са наши български мошеници,родени и отгледани тук не като харвардските такива.

    Коментиран от #15

  • 10 Маанаджия

    25 12 Отговор
    Единственият колбас който се изяжда в къщи е Деликатесен на Кен,за братовчедите на Орехите-Сачи и Народен не ми се говори :)

    Коментиран от #14

  • 11 да бяха умни

    40 0 Отговор

    До коментар #8 от "До Факти":

    Щяха да забранят коментарите, като в другите им рекламни "новини", но явно не са си доплатили за това.
  • 12 Варненец

    55 0 Отговор
    Точно тея, с марката "народен" могат да се ядат и по време на пости. Нищо месно няма в тях, даже нищо естествено, само химия.
  • 13 Варненец

    40 1 Отговор

    До коментар #5 от "потребител":

    Да ти кажа, пробвал съм, дори кучето ми не ги яде.
  • 14 Варненец

    36 1 Отговор

    До коментар #10 от "Маанаджия":

    Те па щото тея дето ги хвалиш, слагат месо. Явно си малък и не помниш истински колбаси.
  • 15 БАЙ ТОШО ЖИВКОВ ОТ ОТВЪДНОТО

    7 3 Отговор

    До коментар #9 от "карамфила":

    АБЕ ТИ ЗА МАГАРЕШКО ТРЪНЬЕ НЕ ПРИСТАЯШ , А ПЪК ТЕ КРЪСТИЛИ КАРАМФИЛ, ХАХАХА !!!😄😄😄🤣😂😁!!!🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️!!!.
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 гост

    39 4 Отговор

    До коментар #5 от "потребител":

    Собственик съм на Хр.Магазин.Спрях да ги зареждам,не ги харесват хората просто!Нищо против тях нямам, но са безвкусни едни такива!

    Коментиран от #19, #20

  • 18 БАЙ ТОШО ЖИВКОВ ОТ ОТВЪДНОТО

    24 8 Отговор

    До коментар #16 от "БАЙ ТОШО ЖИВКОВ ОТ ОТВЪДНОТО":

    СЕГА ЯЖТЕ БАНАНИ И ПОРТОКАЛИ , АМА ЩЕ ЧАКАТЕ НЯКОЯ МАЙМУНА ДА ВИ ПОД ХВЪРЛИ ОТ ПАЛМОВОТО ДЪРВО , ИЗНАСЯХМЕ ДОМАТИ И КРАСТАВИЦИ ЗА РУСИЯ (СССР) , А ТЕ НИ ДАВАХА ТРАКТОРИ И ЛАДИ И ЖИГУЛИ ЗА БЕЗ ПАРИ , ЗАЩОТО ЕДНА ЛАДЮХА В БЕЛГИЯ И ХОЛАНДИЯ СТРУВАШЕ ДВОЙНО ПОВЕЧЕ ПАРИ ОТ РУСКИТЕ , СПРЯМО СТАНДАРТА НИ ТОГАВА !!!🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️🇧🇬🇦🇴🇧🇬🇦🇴🇧🇬🇦🇴🇧🇬🇦🇴🇧🇬🇦🇴🇧🇬❤️❤️❤️!!!!.

    Коментиран от #34

  • 19 Варненец

    17 2 Отговор

    До коментар #17 от "гост":

    Ама ти даже си се престрашил да ги опиташ? Смелчага :)
  • 20 БАЙ ТОШО ЖИВКОВ ОТ ОТВЪДНОТО

    6 8 Отговор

    До коментар #17 от "гост":

    ТИ ДА НЕ СИ КАНИБАЛ БЕ , ТА ХОРАТА ТИ ИЗГЛЕЖДАЛИ БЕЗВКУСНИ ? , ТИ АКО ОТИДЕШ В НИГЕРИЯ , ДАЛИ ТИЯ ТАМ ЧЕРНИТЕ ЩЕ ТИ СЕ КЕФЯТ ИЛИ ЩЕ ИМ ИЗГЛЕЖДАШ ВКУСЕН ? А КАК МИСЛИШ ТАЯ РАБОТА , ИЛИ АКО СИ ЕРБАП , ВНАСЯЙ ПУШЕЧНО МЕСО ОТ ТАМ , ТА БЕЛКИМ НАХРАНИШ НАРОДО (КЛИЕНТИТЕ ТИ) В МАГАЗИНА!!!!🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬❤️❤️❤️❤️❤️❤️🇧🇬🇦🇴🇧🇬🇦🇴🇧🇬🇦🇴🇧🇬🇦🇴🇧🇬🇦🇴🇧🇬❤️❤️❤️❤️❤️❤️!!!!.
  • 21 Лъжа е

    46 1 Отговор
    В портфолиото на холдинга имат фирма за хранителна химия която се казва Pic co. В саламите им има всичко друго но не и месо. А за маргарина да не говорим каква отрова е. Тия са пълни боклуци и наркомани скапани с много пари и връзки. Тия тюф мюф сертификати ги дават на всеки дето си плати.
  • 22 Гост

    23 1 Отговор
    Това не ми мяза на истина....
  • 23 Жулиен

    42 1 Отговор

    До коментар #1 от "Саря":

    Каква сланина бе брат? Вчера в магазина гледам - свенско бонфиле 9.80 лв, а сланина (верно хубава изглеждаше) - 13.80 лв. !!! Сланината вече е лукс.

    Коментиран от #33, #36

  • 24 VWandMercedes

    17 4 Отговор
    Орехите от години произвеждат безвкусни салами.Аз лично повече харесвам Маджаров и Молерите а сирене Лакрима.
    По добре по малко грамаж но истинко отколкото да копуваме водата на сиренето или гмо оцветители и соята на саламите.

    Коментиран от #27

  • 25 Що речи😀😀😀😂😂😂

    16 0 Отговор
    Абсурдистан и качество на салам😁😁😂😂😂😂
  • 26 Анонимен

    25 1 Отговор

    До коментар #5 от "потребител":

    Специално кренвиршите се правят от РКК, черва, т.нар. лой, соев протеин и всякакви пълнители, оцветители, ароматизатори, овкусители /накъсо - Е-та/ ....! Най- сигурната проба : дайте едно парченце на котка/ако ще и улична/ и ако го изяде - яжте и Вие; ако само го помирише, изтръска си серийно крачетата и се врътне обидено не купувайте от тоя месарски производ друг път, защото в това НЕЩО месо практически няма!
  • 27 Анонимен

    37 1 Отговор

    До коментар #24 от "VWandMercedes":

    Орехи, Молери, Сачи, Белла и прочее са под една корпоративна шапка и ползват палмово масло от далечния Изток в наиститина индустриални количества! И не са само те! Палмово масло има и в кисело мляко, сирене, кашкавал .....! А навремето с това палмово масло се мажеха прокатните станове в Кремиковци и кофражите в домостроителните комбинати да не се лепи бетона за панелите! Времената се менят - палмовото масло от индустриален консуматив стана хранителен! И после питаме защо не върви футбола в България!?

    Коментиран от #47

  • 28 Канчето

    21 0 Отговор
    На кофти херца да попаднете, чорбаджии недни! Ще храните хората с боклук, а ще се друсате на воля и ще стреляте бели мечки!
  • 29 случаен

    22 2 Отговор
    очевадно немския стандарт е занижил изискванията

    Коментиран от #30

  • 30 dasdasd

    25 1 Отговор

    До коментар #29 от "случаен":

    Те хората проверяват дали се чисти редовно, има ли мухи в производствените помещения, ползват ли развалени продукти... такива неща. Те не проверяват луканката дали е луканка или нещо друго
  • 31 Тези

    16 1 Отговор
    Платена реклама, че идват празници.
  • 32 БългарияЕООД

    17 0 Отговор
    Значи още като се види Публикувано във факти.бг: ТÜV NORD България ЕООД е ясно, че е измама.
    Защо не е само ТÜV Germany, а са вписали и България?
    Всичко което се прави на наша територия е нелегално и не отговаря на никакви стандарти.
  • 33 бузю

    11 0 Отговор

    До коментар #23 от "Жулиен":

    Вярно е . Салам без месо става , ама сланината все още е естествен продукт. До като открият начин да я правят в лаборатория.Всичко е химия , важно е химиците да са добри.
  • 34 атикомуне

    7 8 Отговор

    До коментар #18 от "БАЙ ТОШО ЖИВКОВ ОТ ОТВЪДНОТО":

    Явно си много малък и не знаеш ,защото в България ладите струваха повече отколкото на Запад. Ако искаше да си купиш кола веднага,вадиш ДОЛАРИ не РУБЛИ !!!!!. Ако нямаш ДОЛАРИ се чакаше по 15+ години за кола.

    Коментиран от #37, #38

  • 35 Нема Боко

    5 3 Отговор
    Нема Боко и вече нема кинти, "Градус" с реклама за 10 лв., тия сладури нямат доплащане за без коментари.

    На добре отиват нещата! Поне и тия ще обеднеят наравно с народа като не крадат!
  • 36 Сланина

    17 0 Отговор

    До коментар #23 от "Жулиен":

    Сланината не може да се шприцова и подобрява затова е по скъпа от месото, натурална е.
  • 37 ЛАЛЬООООООООО ИМАШЕ

    7 5 Отговор

    До коментар #34 от "атикомуне":

    ПРЕВОДНИ РУБЛИ НА РАБОТИЛИТЕ В СССР БЪЛГАРИ.КОЛИ СИ КУПУВАХА НА СЕКУНДАТА С ПРЕВОДНИТЕ РУБЛИ.ВОЛГИ ЛАДИ . КВОТ ИСКАШ.СПРИ ДА ЛЪЖЕШ.

    Коментиран от #43

  • 38 Ми то ся и за ТЕСЛА СА ЧАКА

    4 3 Отговор

    До коментар #34 от "атикомуне":

    Три години а УЖ ГОООООООЛЯМА ФИРМА...
  • 39 Ventura

    7 1 Отговор
    Претеботватели на чумави прасета!
    Айде стига бре, не растеме във саксий!
  • 40 Хахаха

    7 1 Отговор
    Качество, пълно с "Е"-та. Не благодаря.
  • 41 редник

    7 0 Отговор

    До коментар #5 от "потребител":

    Публикувано във факти.бг: не са ми вкусни тия салами и луканки Орехите. Все като съм купувал са отивали на кучето и котките.

    Напомням, че има строг закон за защита на животните, спрете се... ;)
  • 42 Иван

    6 0 Отговор
    Сертификата е за контролирано качество при производителя. С него се гарантира че всички произведени продукти са с едно и също качество. Едно и също качество не е равно на високо качество!
  • 43 антикомуне

    1 5 Отговор

    До коментар #37 от "ЛАЛЬООООООООО ИМАШЕ":

    Ахха,ама друг път. С рубли можеше да си вземеш най-много хладилник. Имаше отделен магазин за тези с рублите.Хладилник и пералня бяха най-ценното което можеше да си купиш.
    Доларите се харчеха с Кореком ,взимаш си кола веднага и апартамент.
    Рублите даже не се сменяха никъде.
  • 44 Момчо

    5 0 Отговор
    Ако тюфа им е като при автомобилите, могат да си забършат диваците с него.
  • 45 Потребител

    1 0 Отговор
    Роден съм преди 1989 г. Досега обаче на истинска наденица и колбаси ми замирисаха само продуктите на Боримес.
  • 46 Потребител

    4 0 Отговор
    Години откак Боримес откриха магазини в моя град не влизах, защото не мислех че се отличават с нещо. Оказа се, че чумата по прасетата и тяхното избиване имаше нещо положително в случая. На витрината на Боримес, голяма и малка имаше надпис: "от единствения работещ свинарник в Северна България."
  • 47 Минаващ

    4 0 Отговор

    До коментар #27 от "Анонимен":

    Защо законите в България позволяват това, БАБХ, РЗИ!?? Знаем защо
  • 48 Пловдивчанин

    4 0 Отговор
    Неква скрита реклама на Нескафе😁Пълен шит са всичките салами!
  • 49 1234

    3 0 Отговор
    Публикувано във факти.бг: Всички производствени мощности в България се захранват със зелена енергия. ------ИЗОБЩО НЕ МЕ ИНТЕРЕСУВА С КАКВА ЕНЕРГИЯ СА ПРОИЗВЕДЕНИ БОКЛУЦИТЕ ИМ. Да се забрани използването на бои и тогава всеки ще може да види какво съдържа колбаса.
  • 50 Георгиев

    6 0 Отговор
    Явно не им върви търговията, щом са прибягнали до тази реклама. Аз лично съм ги пробвал, но повече не съм ги купувал. Сухи, жилави и безвкусни колбаси. Все едно едеш дървени стърготини.
  • 51 хахахаха

    3 0 Отговор
    ТЮФ НОРД България ЕООД ?????? Егати и играчите!!!!хаха .Никой ли не се сеща??
  • 52 УСА боклук

    1 0 Отговор
    Не са по вкуса ми. Имат дъх на суров орех.
  • 53 Корги

    1 0 Отговор
    Като прочета "месопреработвател" и веднага в съзнанието ми се появява образа на кренвирш, тъпкан с тоалетна хартия. Или луканка от конски уши.
  • 54 Голям Слон

    3 0 Отговор
    Качеството може и да се контролира, но какво се влага в техните продукти - не! Имах познат, който изкара в Белата 10-ина години. И всеки път, когато се виждахме, ми казваше, че за 10 години нито веднъж не е карал месо в "Орехите" Добрич. А това им е скъпата марка. Всичко що е в Костиево е долно качество. Изводите си правете сами.
  • 55 БОКЛУК

    1 0 Отговор
    КОРИТЕ ЗА БАНИЦА БЕЛЛА СА МНОГО ГАДНИ И СА СЛЕПЕНИ КАКТО И СКЪПИ ! САЛАМИТЕ И ЛУКАНКИТЕ КОЛКОТО СА ПО - СКЪПИ , ТОЛКОВА ПО - НЕ СТАВАТ ЗА ЯДЕНЕ И СМЪРДЯТ НА ГРАНЯСАЛО И МУХЪЛ ! БУТЕР ТЕСТОТО ИМ МИРИШЕ НА ГРАНЯСАЛ МАРГАРИН И ГИ ХВЪРГАМ !
  • 56 Anon

    0 0 Отговор
    "ТÜV NORD България ЕООД"
    т.е българската под-компания която туко що е открика.
    И какво толкова има да си първи след като сега я откриха?
  • 57 2854

    1 0 Отговор
    ТÜV NORD не бяха ли сертифицирали една язовирна стена в Бразилия, която се скъса и изби бая народ?

    Коментиран от #59

  • 58 Кокк

    0 0 Отговор

    До коментар #6 от "Абе знаех":

    По скоро зелен сертификат е много по трудно от тюф Норд
  • 59 Кокк

    0 0 Отговор

    До коментар #57 от "2854":

    Същите
  • 60 Кокк

    0 0 Отговор
    Тюф Норд България са с един мизерен офис в Пловдив ако от Тюф Норд Германия го видят ще си затворят изцяло бизнеса си в България.