1 Декември, 2021 21:21 4 424 67

Симеон Дянков: Предложенията за Бюджет 2022 са странни и опасни

  • симеон дянков-
  • бюджет 2022-
  • странни-
  • опасни-
  • предложения

Според бившия министър финансовата рамка за 2022 г. трябва да се изготви от новите депутати

Симеон Дянков: Предложенията за Бюджет 2022 са странни и опасни - 1
Снимка: БГНЕС

Предложенията за Бюджет 2022 са странни и опасни. Това заяви в bTV Новините бившият финансов министър Симеон Дянков. Служебният кабинет предлага увеличение на основни социални разходи като пенсии, майчински и детски надбавки, минималната заплата и други от 1 януари.

Според него те са странни, защото остават броени часове до свикването на 47-ото Народно събрание, където депутатите могат да изготвят финансовата рамка.

„Опасно е от две гледни точки. Първо – като се прави бюджет се започва с макроикономическата ситуация – инфлация и икономически растеж. Такъв анализ липсва и можем само да гадаем какви са тези параметри. Заложената инфлация е някъде около 15%, ако наистина МФ очаква такава инфлация – трябва да има по-широк дебат“, коментира Дянков.
По думите на финансиста трябва да се изчисли и дефицитът в бюджета, защото в момента се говори само за приходи. Той коментира, че така „се слага каруцата пред коня“ . По негови сметки бюджетният дефицит ще бъде около 6%.

„Това е плашещо. Не е сериозно Министерството на финансите буквално няколко дни преди да се осъществи новия Парламент, да излиза с подобно предложение“, допълни той.

Дянков каза още, че няма проблем Бюджет 2022 да се гласува през сливащата година и да не се бърза.


Поставете оценка:
Оценка 2.1 от 32 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Я виж

    83 8 Отговор
    Не прилича на твоята пица нали?Или на призива ти да купуваме телевизори.6267

    Коментиран от #10

  • 2 Раданч Татлъту

    19 96 Отговор
    Ако КАУН Радев до 5 дни не подаде оставка и предаде на правосъдието 😎🤡🥳👍 Ще бъде изнесен заедно с фотьойла 😎👍 И хвърлен в близкия шадраван😎🤡👍

    Коментиран от #8, #9, #17, #43, #49, #56, #59

  • 3 Динку

    61 9 Отговор
    Солеймани Дияроф и. неговия шеф Унур Борисоф.Кажи му аго да му е драго.
  • 4 От отвъдното

    66 7 Отговор
    Мончо, ако чакаме на теб, правнуците ни да са длъжници за гробните ни места.
  • 5 нашия

    72 3 Отговор
    дори и да е прав /в случая/ най-малко той има моралното право да се изказва публично по темата и да му се дава трибуна /неговите зулуми още не могат да будат оправени и компенсирани/.......
  • 6 Идват черни дни- смразяващи нощи

    31 5 Отговор
    Българи! Сънародници! Идват ужасни времена след нова година. Жилищата ще поевтинеят тройно, гражданите няма да могат да изплащат ипотечните си кредити. Българи, ако имате свободно жилище продавайте на момента, теглете ако имате спестявания от банките и не купувайте коли дaраци на 11-12 години за 10-12 х.лв.След година няма да струват нищо. Проф.Петров също предупреждава а той е бивш съветник на шефката на СБ Кристин Лангард - Икономистът проф. Петров: Иде криза по-злокобна от 2008 г, а скоро ще гръмне... ВИДЕО

    Цените на жилищата са тройно надценени, това означава, че ще изпаднем в тежка икономическа ситуация, но ще има и рискове от закъсали банки или дори фалити, предупреди Красимир Петров
    "Ние не можем да увеличим пенсии и заплати, без да увеличим производителността, а през последните години реално затворихме икономиката. Имаме предпоставки за повторение на финансовата криза от 2008 г., но в далеч по-злокобен вариант - с висока безработица, тежка инфлация.
    "Вероятно ще гръмне жилищният балон, който се надува в последните 3-4 години. Цените на жилищата са тройно надценени, това означава, че ще изпаднем в тежка икономическа ситуация, но ще има и рискове от закъсали банки или дори фалити. Спестяванията не растат, а падат. Това че се увеличават депозитите, е следствие на повечето кредити, давани от банките. Когато банката даде ипотечен кредит, той влиза по сметка на кредитополучателя и оттам към продавача", заяви проф. Петров.

    Коментиран от #51

  • 7 Гост

    61 5 Отговор
    ЩОМ НА ТОЯ ПАЛЯЧО НАПОСЛЕДЪК МУ ДАВАТ ТРИБУНА,ЗНАЧИ ИМА НЯКАКВА ,,СХЕМА,,.........
  • 8 Алфа Вълкът

    12 57 Отговор

    До коментар #2 от "Раданч Татлъту":

    Прав си колега!!! Няма да чакаме импийчмънт!!! А ще вземем нещата в свои ръце...Фатмак, времето ти изтича....

    Коментиран от #11, #45, #47, #48

  • 9 Челен опит

    35 1 Отговор

    До коментар #2 от "Раданч Татлъту":

    Хайде направи демонстрация на живо, покани все що има медии, мисирки и др. под. , пък дано да ти се получи.
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 ????

    49 4 Отговор
    Абе тоя къде е, че непрекъснато се обажда отнякъде! Тъпите му съждения малко хора интересуват! Този и кръглоглавия ако можеше целия бюджет за тях да бъде и тунеядците от администрацията най добре ще им е! Ей големия финансист къде мам т д е Сребърния фонд бе. Я марш!
  • 13 Запознат

    58 3 Отговор
    Дянков 2010 година открадна от Здравната каса 2 000 000 000 лв!
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Пенди

    50 0 Отговор
    Бегай си яж посната пица, бе цървул! Ненормалник пъпчасъл!
  • 16 😂🤐 🍖🥩🚾🌍💰🎪

    28 1 Отговор
    МНОГО ИМА ЗА РАЗТРЕЛ В БЪЛГАРИЯ И ЗАД ОКИЯНА И НА ИЗТОК ВАДЯТ СЕ НА СТАДЬОНА ПРЕД ЦЕЛИЯ БЪЛГАРСКИ НАРОД И ....РАЗТРЛ........ И ЗАРЯЕВАНЕ ПОНЕ 4 МЕТЪРА ЗАЩОТО АКО СА ЗАРОВЕНИ НА ПО ПЛИТКО ...ПОЧВАТ ДА ИМ МИРИШАТ ....ДАЛАВЕРИТЕ ...... МНОГО МИРИШЕ...... АМА МНОГО.....
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Раданч Татлъту

    5 4 Отговор

    До коментар #17 от "Ха, ха, ха":

    Готов ли си да излезеш срещу мен 🤮😈☠ Не само пред телевизор или монитор 💀👿 А на живо и реално ...Сега💀👹

    Коментиран от #26, #27

  • 19 ко речи

    28 1 Отговор
    Некой вярва ли на постната пица денкоф ?
  • 20 177

    19 3 Отговор
    "Предложенията за Бюджет 2022 са странни и опасни" - може пък само така да ти се струва на теб. Като знаем колко ти е акъла и уката. Помним ти какви резултати постигна. Колко нагъл трябва да си да се опитваш да даваш оценки на другите, след като самия ти си се провалил тотално?
  • 21 КРОКОДИЛА

    16 4 Отговор
    ГАДЕН КОМУНИС - ПАК СЕ ПОЯВИ КАТО БЪЛХЪ .........
  • 22 Фармацевт

    2 1 Отговор

    До коментар #10 от "Данъкоплатец":

    Някои медикаменти, отпуснати по здравната каса, са напълно безплатни за пациента.
  • 23 ПРЕДАТЕЛИ

    18 0 Отговор
    МНОГО МИ ИНТЕРЕСНО ,,ОТ ,,ТЕЗИ БОКЛУЦИ КОВИД НЕ ГИ🚽 ХВАЩА ЕДИН НЕ Е ПУКНАЛ ОТ ТЯХ 😂💰🎪🌍🚾🥩🍖🤑💯💶💵 ОТ 1989---2021 ГОДИНА -----ПРЕХОДА ------ПРОДЪЛЖАВАМЕ ДАЛАВЕРАТА 😂 ЕЕЕЕЕЕЕБАХТИ И ПРЕХОДА И ЖИВОТА ДОЛНА ДЪРЖАВА Е БЪЛГАРИЯ ..............
  • 24 КРОКОДИЛА

    24 0 Отговор
    ГАДЕН КРАДЕЦ ...........................
  • 25 по интересното

    11 1 Отговор

    До коментар #11 от "Раданч Татлъту":

    в случая , че четеш герберастки сайтове , това пика и блица са известни депесаро-герберастки жълто кафеви парцали , но ти ги четеш , на балъкци ви напрайха бре хахахахаха
  • 26 Алфа Вълкът

    6 12 Отговор

    До коментар #18 от "Раданч Татлъту":

    Видях видеотата в Блица и съм изумен как постъпват с едно младо момиче с цветно клинче и му слагат белезници за една маска все едно е най голямата престъпничка...Кауняк Радеффф, Рашков тези еничари ще ги уволните ли за полицейско насилие ??? Или жената не е от нашите протестиращи и може да бъде малтретирана???? Кауняк и Рашо оставка и съд!!!!
  • 27 ????

    2 6 Отговор

    До коментар #18 от "Раданч Татлъту":

    Скачам одма, аз съм от поколението, за което думите чест и достойнство имат значение!

    Коментиран от #31

  • 28 ФАКТ

    5 3 Отговор
    ...ГОСПОДИН ДЯНКОВ...ТО БОРИСОВ НЕ СЛУЧАЙНО ТЕ МАХНА ОТ ПОСТА МИНИСТЪР НА ФИНАНСИТЕ..ТОЙ ОЧАКВАШЕ ОТ ТЕБ ДА УВЕЛИЧАВАШ ПАРИТЕ ЗА НАРОДА..А ТИ ПОЧНА ДА ГИ СЪКРАЩАВАШ..ЗАТОВА И ИЗЛЕТЯ...И СИ НАМЕРИ ДРУГ КОЙТО ДА НЕ СИ ИГРАЕ НА ПИЦИ И ДЮНЕРИ...ТАКА ЧЕ ЯВНО И БОРИСОВ ПРАВИЛНО ТЕ Е ПРЕЦЕНИЛ ЧЕ НЕ СТАВАШ ЗА НИЩО..А ТИ АКО МИСЛИШ ЧЕ АКО НОВИТЕ КОИТО ДОЙДАТ НЕ ВДИГНАТ МИНИМАЛНАТА ЗАПЛАТА ПОНЕ НА 750 ЛВ...ТО МОЖЕ ДА СИ СИГУРЕН ЧЕ НОВИТЕ БЪРЗО БЪРЗО ЩЕ БЪДАТ ИЗХВЪРЛЕНИ ОТ ПАРЛАМЕНТА..БАРАБАР С ПРЕЗИДЕНТА РАЗБИРА СЕ..ЗАЩОТО ИМЕННО ТОЙ НИ ГИ НАТРЕСЕ..ТАКА ЧЕ..ЦЕЛИЯ НАРОД ОЧАКВА САМО И ЕДИНСТВЕНО ЕДНО НЕЩО..ПОВЕЧЕ ПАРИ ЗА ЗАПЛАТИ..ПОВЕЧЕ ЗА ПЕНСИИ..И ПОВЕЧЕ БУКВАЛНО ЗА ВСИЧКО..ВСИЧКИ РАЗЛИЧНО ОТ ПОВЕЧЕ..ОЗНАЧАВА БЪРЗ КРАЙ ЗА УПРАВЛЕНИЕТО ИМ...НИКОЙ НЕ Е ГЛАСУВАЛ ЗА ДА НИ ПРЕДЛАГАТ СЪЩИТЕ ЗАПЛАТИ КАКТО НИ ПРЕДЛАГАШЕ ГЕРБ НИТО ПЪК НЕЩО ПО ЛОШО ОТ ТОВА КОЕТО ДО СЕГА НИ ПРЕДЛАГАШЕ ГЕРБ..ТАКА ЧЕ....АКО НЕ ПРЕДЛОЖИ НЕЩО ПОВЕЧЕ ОТ ГЕРБ...ПЕТКОВ И РАДЕВ ПРОСТО СИ ЗАМИНАВАТ..А ТОВА КОЕТО ДНЕС ЧУХ ДА СЕ УВЕЛИЧИ МИНИМАЛНАТА ЗАПЛАТА НА 710 ЛВ...ОПРЕДЕЛЕНО НЕ Е НИЩО ПОВЕЧЕ ОТ ТОВА КОЕТО НИ ПРЕДЛАГАШЕ ГЕРБ..ЗАЩОТО РЕАЛНО ГЕРБ ВДИГАШЕ ЗАПЛАТИТЕ БУКВАЛНО ПО 10-15 ПРОЦЕНТА ВСЯКА ГОДИНА..А ТЕЗИ 710 ЛВ..ДЕФАКТО Е 8 ПРОЦЕНТА НА СЕГАШНИТЕ 650...КОЕТО САМО ПО СЕБЕ СИ ОЗНАЧАВА НА ПОЛОВИНАТА ОТ ТОВА КОЕТО ПРЕДЛАГАШЕ ГЕРБ..А НАРОДА НЕ Е ГЛАСУВАЛ ЗА НОВИ ...С ЦЕЛ ДА МУ СЕ ДАВА ПО МАЛКО...ТАКА ЧЕ..НОВИТЕ СЕРИОЗНО ТРЯБВА ДА СЕ ЗАМИСЛЯТ ЗА МИНИМ. ЗАПЛАТА ПОНЕ ОТ 750 ЛВ..,,АКО ИСКАТ ДА ДОКАЖАТ ЧЕ Н
  • 29 Истината

    20 0 Отговор
    Този боклук защо не е в затвора!
  • 30 АНОНИМЕН

    18 2 Отговор
    България е много богата страна, но досега се крадеше на поразия-магистрали, саниране,чекмеджета и ширещата се корупция от бившите управляващи.Като се затворят тези кранчета ,пари има за всичко.
  • 31 Раданч Татлъту

    2 10 Отговор

    До коментар #27 от "????":

    Сега още тази вечер 🦝📌📍 Да разбереш Гербер как убива щом е разярен📍🪓⛏ Адрес и телефон за връзка?

    Коментиран от #36, #38, #55

  • 32 Пица гнусар

    15 0 Отговор
    Ходи да са гръмнеш щото явно няма някой наблизо да те ритне в цайките.
  • 33 Вдянкоф

    18 0 Отговор
    Кога ще върнеш откраднатия милиард?Само това искаме да чуем теб

    Коментиран от #44

  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 Ей Хер Флик

    15 0 Отговор
    Изчезни като бит пед. раст
  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 до убиеца

    11 2 Отговор

    До коментар #31 от "Раданч Татлъту":

    това съм го чел няколко пъти "разярен гербер как убива" ама подозирам че за последните 3-4 години си убил само няколко мухи хахахахаха
  • 39 Сатъра на Хана

    18 0 Отговор
    НА СИМО МУ УМРЯ ПИЦАТА , ОТКАКТО СТОЛА НА ВУЙНА СТАЛИНКА СЕ РАЗКЛАТИ
  • 40 Вуте

    16 0 Отговор
    Симо американски гражданин ли беше, когато режеше пицата при Боко? Защо не отговориха от партията-майка?
  • 41 Олигофрен

    15 1 Отговор
    Я се скрий бе
  • 42 докога

    12 0 Отговор
    провалени калинки пишещи се за големи финансисти ще дават акъл на умни и доказали се хора.Тоя който загроби НЗОК и ни предлагаше бюджет-постна пица,доказа че не знае основната аксиома на икономическата теория и практика-платежоспособното търсене развива производството и оттам расте добовената стойност и печалбата а от тук и благосъстоянието.Но явно Мончо е пропуснал този урок и е нямало кой да му обясни.Това не го пише в неолиберализма.
  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 46 Ленин

    14 0 Отговор
    Нечистоплътен майцепродавец,помним твоята постна пица,още я ядем,и помним,че първото,което направи като министър веднага вдигна цените на цигарите и черната борса се развихри за боко и твоят джоб!
  • 47 Справедлив

    9 1 Отговор

    До коментар #8 от "Алфа Вълкът":

    Не се иска много акъл за да си прост!
  • 48 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 49 Хи хи хи

    2 1 Отговор

    До коментар #2 от "Раданч Татлъту":

    Поредния виц аве шемет хоти хвърляй тиквата
  • 50 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 51 .....

    16 2 Отговор

    До коментар #6 от "Идват черни дни- смразяващи нощи":

    Защо да не може да се увеличат мизерните пенсии, заплати, детски? А цените може?
    Ще се краде по-малко и ще може.
    А цените на имотите изобщо няма да паднат, нито хората ще спрат да си плащат ипотеките.
    Хайде стига вече с тая паника, Ковида е достатъчен.
  • 52 Сали

    16 1 Отговор
    Дянков с дон Тиквунйи доказахте само как може да се краде като за световно.Така че ти акъл не давай.
  • 53 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 54 Алооо

    13 1 Отговор
    Скоро заедно с другите от ГЕРБ, трябва да влезете в затвора...
  • 55 ????

    9 0 Отговор

    До коментар #31 от "Раданч Татлъту":

    Улицата, на която живея е дупка до дупка и оголени жици, по които тече ток питай Фъндъка крадлата коя е улицата, ама трудно ще и бъде, че всички са такива кашкавал бабаите, като сикаджия та!
  • 56 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 57 двоен

    12 0 Отговор
    Дянков следи зорко българите да не забогатеят. Затова му плащаха и преди и сега.
  • 58 потребител

    12 0 Отговор
    По моето скромно мнение този трябва да бъде обесен или разстрелян за кражбата на над 1 млрд. лева от Здравната каса за Чехмеджето на Шайката и по-специално за вожда ѝ!
  • 59 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 60 Ябанджии

    3 0 Отговор
    През последните месеци, все по- често този пицар, публично, а и по друг начин, се включва да помага и направлява. Май и наяве приказката че едно посолство и други приятели се потвръждава,
  • 61 Юлия

    6 0 Отговор
    Странно,защо трябва да давате мнението на този?!? Не вярвам да има някакво значение за някого!
  • 62 МАФИЯ НА ББ

    3 1 Отговор
    ДОКОГА ФАКТИ ЩЕ НИ НАТРАПВАТЕ ТОЯ КРАДЕЦ НА ЗДРАВНИ ОСИГУРОВКИ НА НАРОДА ЗА ЗДРАВЕ. ТОЙ КАТО МИНИСТЪР НА ШАЙКАТА ГЕРБ И РАЗБОЙКО, ЗАЕДНО И В СЪДРУЖИЕ С РАЗБОЙКО ОТКРАДНАХА 2 МИЛЯРДА ОТ ЗДРАВНАТА КАСА НА НАРОДА ЗА ЗДРАВЕ И ГИ ИЗХАРЧИХА НЕЗНАЙНО ЗА КАКВО.БОЙКО ЯВНО ТОГАВА ОЩЕ СИ Е КУПИЛ ИМЕНИЕТО В БАРСЕЛОНА И ГРЪЦКИЯ ОСТРОВ. ТИЯ СА ЗА ЗАТВОРА А НЕ ДА НИ ДАВАТ АКЪЛ!!!!
  • 63 Въпрос

    9 1 Отговор
    Този защо не е в затвора!?
  • 64 обективно

    8 1 Отговор
    най-странното предложение беше твойта постна пица връщай парите от касата и после се упражнявай на тема бюджет
  • 65 Жоро

    6 1 Отговор
    Дянков, на времето взе всички пари от здравната каса и ги "удави" в бюджета. Милиони хора нямаха здравно покритие и си доплащаха под масата на крадливите лекари.
  • 66 гост

    3 1 Отговор
    Дянков задуши българската икономика за години напред като предоставяше минимални бюджети и социални разходи, но на всеки учил икономика е ясно, че трябва да направиш разход в определена насока, за да имаш добавена стойност. Иначе се получава като българските села през 80-90те години: мизерни пенсии, съществуване без никаква възможност за развитие или подобрение. Много правилно е да се надуят социалните плащания, това са хората, които най-сериозно ще усетят инфлацията и да, инфлацията е дори по-висока от реалната, за да се избегне изненада. Планува се добре, не се плашете. Дянков щеше да ни е приспал и боднал букета.
  • 67 Очаквам

    5 1 Отговор
    Светилището Дянков да обясни, все пак, къде отиде резерва на НЗОК от 1-5 млрд лева, който този борец за справедливост, като всеки правоверен комунист като види пари, национализира. Чакаме отговора от години г-н герберски бок лук.