40 539201

Димитър Зоров: Кило кашкавал се прави от 10 литра мляко, няма как да е 12 лева

  • димитър зоров-
  • мляко-
  • производство-
  • кашкавал-
  • цени

Всички млекопроизводители у нас работят на загуба, заяви представителят на Асоциацията на млекопреработвателите

Димитър Зоров: Кило кашкавал се прави от 10 литра мляко, няма как да е 12 лева - 1
Снимка: БГНЕС

Цените на храните в България продължават да растат, показват данни на Центъра за икономически изследвания в селското стопанство.

"Договорят се постове, министерства и коалиционни споразумения, а никой не се е срещнал с бранша, за да залегнат като политик в коалиционните споразумения", коментира пред БНТ Димитър Зоров от Асоциацията на млекопреработвателите.

По думите му млечните пордукти са много по-евтини от себестойността си, а по-евтините от тях може да не съдържат необходимата хранителна стойност. Зоров е категоричен, че всички млекопроизводители у нас работят на загуба.

"В един кашкавал за 20 лв./кг се включват търговската надценка - около 40%, 20% ДДС и за производителя остават 40% печалба. В момента млякото на борсова цена в Европа е около 1 лв., а в Бъгария - около 90 ст. Един кашкавал се прави с 10 литра мляко - как може да излезе кашкавал за 12 лв. при положение, че имаме четири пъти по-висок ток, два пъти по-скъпа газ", допълни той.

Положението на българските производители и преработватели не е никак розово, потвърди и Владимир Иванов от Държавната комисия по стоковите борси и тържищата. От една страна нарастват ресурсите, необходими за растениевъдството - торове, горива и др., от друга страна има и натиск на пазара, който е много конкурентен, което се отразява като менгеме за производителите, които са по средата на веригата

Според двамата няма драстични скокове при цената на рибата, защото българинът традиционно не консумира рибни продукти. Свинското месо е поскъпнало с 1% от миналата година, има и свръхпредлагане на европейския пазар. Не се очаква да поскъпне и след Нова година.


Поставете оценка:
Оценка 2.5 от 99 гласа.

Свързани новини

Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa или ca нaпиcaни изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Киро Жарта

    226 11 Отговор
    Още преди 10 години Маджаров го продаваше по 18 лв килото

    Коментиран от #89

  • 3 розово

    557 9 Отговор
    Млекопреработвателите работят на загуба а техните отрочета без да работят живеят в стандарт от друго измерение.

    Коментиран от #106

  • 4 Асад

    455 10 Отговор
    От години няма мляко в кашкавала

    Коментиран от #175

  • 5 Само

    314 6 Отговор
    истинския кашкавал , а не тая гнусна и дредна химия , продаваща се за такъв !

    Коментиран от #158

  • 6 123

    372 1 Отговор
    Ооо Зоров… забрави бързо когато караше пежо и даваше пари във пликове

  • 7 селянин

    358 6 Отговор
    Абе и аз се възмущавам как от 20 лв прибираш 8 лв печалба .
    Кашкавал вече само по празници и токоз .
    Спекуланти
  • 8 Зорооф

    301 2 Отговор
    Що не си гледаш къщата за гости и ски сезона в Италия,ами ни занимаваш с глупостите си от десетилетия?Феодални старци беше казал един министър.

    Коментиран от #144

  • 9 asd

    233 11 Отговор
    абе нали банани има за кво ви е хубав кашкавал
  • 10 Млекопроизводител

    276 8 Отговор
    Прав е! Затова отрочетата ни карат коли от по 150 000 евро! Иначе щяха да карат ракети! Поздравления, да мине утре през офиса, секретарката е уведомена да го обслужи!
  • 11 асд

    277 2 Отговор
    абе не съм сигурен, последно знам че по 20ст го изкупуваха млякото сега как станаха 90ст ?

    Коментиран от #54, #162

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Брей шопар

    366 3 Отговор
    Работи с 40% марж и се оплаква, че цената му е ниска...ле ле ма ле. Да продължават в същият дух, да вдигат цените, да намалят грамажа, да слагат сухо мляко и пълнеж...вече няма значение. Сами ще си правим и сиренето, и кашкавала, и киселото мляко като дедите ни. Да не е ядрена физика. Кило сирене го направихте по-скъпо от кило свинско. Айде, в канала.

    Коментиран от #186, #200

  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Яяяя

    306 5 Отговор
    Гледах го тоя лъжлив мерзавец, отвратително! На, каква цена купува млякото не каза! Алчността на бг селяни не може да се измери в никакви единици и тук политиката няма нищообщо!

    Коментиран от #61

  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Ненаяли се

    333 3 Отговор
    "Кило кашкавал се прави от 10 литра мляко, няма как да е 12 лева. Млекопроизводителите у нас работят на загуба".

    Ами тогава направете кило кашкавал 52 лева бе, че да ви излязат сметките, ама тогава да ви видим, кой ще ви го купи и дали няма да фалирате. Ей как все тук не може, а на вън, колко струва кашкавала бе ? Как може кило кашкавал да е по-скъпо от кило месо?
    ФАЛИРАЙТЕ И СЕ МАХАЙТЕ КАТО НЕ МОЖЕТЕ.
  • 22 посмали малко

    200 1 Отговор
    Ма, вялно ли от мляко се прави?! Виж къде ме е клъвнал петелът!
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 099

    168 6 Отговор
    Ни заплатите - заплати, ни производителят- производител. Всички обрани до шушка, ей ти на демокрация.
  • 25 Otoplitel

    239 5 Отговор
    Тия лафове ги слушах и с олиото и сега използувам испански зехтин.Не забравихте ли в РБ отвориха вериги като Кауфланд,Билла,Лидъл,Фантастико,Метро.Нали нашите роднини ни информират за цените в ЕС.Дигайте си цените както искате.Това е ваше право.Само не забравяйте,че живеем в пазарна икономика.Дано да намерите купувачи.
  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Dino

    291 5 Отговор
    А как може в Швеция килограм кашкавал да 10 лева. Техните крави да не пасат Бреза?

    Коментиран от #34

  • 28 Шопо

    201 2 Отговор
    А сухото мляко ,което намираме в продукта? Какъв ще кажете за него?
  • 29 Тарикат

    210 1 Отговор
    Зоров, уточни моля от Мляко или Сухо мляко?!
  • 30 Дедо Пене

    296 3 Отговор
    КОЙ ПРАВИ КАШКАВАЛ ОТ СВЕЖО МЛЯКО, КАТО СЕ В АСЯТ 22хил.т. СУХО МЛЯКО ? 4лмляко/1кг.сирене!,8л.мляко/1кг.кашкавал -узрял!!! ЛЪЖЕЦ СИ ЗОРОВ !!!

    Коментиран от #31

  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 Госあ

    92 11 Отговор
    Нищо, у кауфланд има с палмово масло, а дори и този с малко мляко пак е по евтин, въпреки транспорта, заради субсидиите които дават германците на техните хора
  • 34 Госあ

    61 5 Отговор

    До коментар #27 от "Dino":

    Техните хора вземат субсидии.
  • 35 ДЯДО

    184 2 Отговор
    ЗОРОВ -ЗВуЧИ като ликвидсациа на СЕВЕРОЗАПАДА! КУРСАНТА кактого нарича Борисов. Човека който ликвидира ЖИВОТНОВЪТСТВОТО в северозапада.Излюпен в Симеоново син на партиен секретар в СВОГЕ.ПРЕМИНА през всички политически партий .И сега пак се нагажда към новата власт . ЛЖЕ за цените на млякото.
  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 Само

    163 3 Отговор
    ревете бе как никой не можа да ви угоди и все сте на загуба! Угоихте се като шопари на корито и пак не ви стига все другите са ви виновни!
  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 Студопор

    145 1 Отговор
    В кило кашкавал би следвало да има 10 литра мляко. Ама това не е случая е България.
  • 40 Косе Босе

    260 3 Отговор
    Драги ми Зоров!
    Как в Англия 1 кг.кашкавал може да струва 10лв,при калкулация :20% данък, мин.заплата3000лв,местни данъци в пъти повече и др.Вие си слагате печалба 40% и търговците40%,а трябва да работите с 15 % печалба и вие и търговците!!! В България няма конкуренция-всичко е тръстова договорка? Затова вашият кашкавал не се предлага по магазините в Европа,няма кои да ви го купи.На Маджаров 400гр кашкавал е 6 паунда/за кг 15паунда/33лв за кг.Няма кой да го купи,освен някой заблуден нашенец? Когато държавата открие държавни магазини работещи с 10-15%печалба в големите градове,и разреши малките ферми до 50крави да произвеждат и продават в тези магазини млечните си продукти както и други зеленчуци без ХЕЙ да ги ректора.тогава всички прекупвачи на млеко ще фалирате.Този модел беше приложен успешно в САЩ/щата Вирджиния/.Тогава големите вериги продаваха доматите Х 3.25 $ а в държавният магазин струваха х 80 цента-4пъти по евтино.В магазина можеха да продават само производители.
    Такива като теб Орсов и като Маджаров и другите ще останете в историята.Ех Орсов сладко е да се продава в България.За едни майка, за други мащеха Орсов???

    Коментиран от #67

  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 животновъд

    190 1 Отговор
    Факти,излагате се като давате трибуна на мошеници като този.
  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 МБабе

    135 0 Отговор
    на този ли гнилата му щерка сгази и уби човек?

    Коментиран от #191

  • 45 Locco

    230 2 Отговор
    Тук в Щатите (за други места не знам), нормалният процент печалба е между 8%-12%. Този момък говори за 40% печалба в БГ. Ако някой тук си сложи такова ниво на печалба ще осъмне разпран от данъчните, защото очевидно става нещо нередно. Ето, защо Бг кашкавала е менте - защото сте алчни и необразовани кратуни, работещи против всякакви пазарни принципи.

    Коментиран от #56

  • 46 Пършевица

    204 3 Отговор
    Зороф и Борисоф съсипаха северозапада.Много животновъди рекетираха.Справка един от тях Николай Милков с Воднянци.Щерката на Зороф уби два човека и делото се потули включително от медиите.Черен човек
  • 47 Некой друг

    173 1 Отговор
    То нема крави, тия кашкавал от мляко правят? Че и на загуба продават. Щото искат печалба триста процента, а е само двеста.
  • 48 Питайте

    147 1 Отговор
    Зороф откъде толкова милярди?Пършевица в кв Дружба София 25 мил евро.Откъде бе мухъл?
  • 49 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    138 5 Отговор
    КИЛО КАШКАВАЛ нЕ СЕ ПРАВИ ОТ 10ЛИТРА МЛЯКО ,А ОТ 6 литра!Кашкавалът не му трябва ток да зрее,а помещение с постоянна температура!По неговата логика аз произвеждам Ябълково вино,което след 5 и повече години става на оцет!Битрябвало 5г оцет да продавам ,вероятно за 100лв, а 20годишен за 2грама Злато по цени на търговец,ли???При 12лева за кило кашкавал производителите,които са и търговци са на добра печалба!

    Коментиран от #55

  • 50 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 51 Фаро

    158 6 Отговор
    Истинския кашкавал не е мазен и се къса на конци.Когато го дъвчете леко скърца между зъбите.Това в магазините е мазна пихтиена топка с миризма на кашкавал,но вкъса от истинския е далечен за който помни
  • 52 ГМО

    160 3 Отговор
    Какво мляко ни разправяш бе селяндур?Само палмово масло и сухо мляко ни пробутвате,💩💩💩
  • 53 ММММ

    113 0 Отговор
    Дърт лъжец ,психопат.
  • 54 ДЯДО

    156 1 Отговор

    До коментар #11 от "асд":

    Куповаше по 20 ст. от селата и плащаше отложено с години.СЛЕТ КАТО си направи ферма неговото мляко вече е 90ст . ШАРЛАТАНИН!
  • 55 яко ни лъжат

    156 1 Отговор

    До коментар #49 от "ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ":

    верно е!верно казваш! като бех малък ученик под нащо училище имаше зимници на мандра. Там правеха сирене и кашкавал. Кашкавала си седеше на студено най-малко 6 месеца. а сега продават само ГЮБЕЦИ-ПРЕСЕН НЕУЗРЯЛ КАШКАВАЛ. Тогава учехме че сиренето зрее най-малко 45 дена защото кравите са приносител на туберколоза и за 40 дена умира бацила на туберколозата. СЕГА НЕ ЯДЕМ КАШКАВАЛ И СИРЕНЕ А НЯКАКВИ МЕНТАЦИ. ТОЯ ЗОРО ОПРЕДЕЛЕНО ЛЪЖЕ В КОЛИЧЕСТВАТА ЗА ДА ОПРАВДАЕ НЕОБОСНОВАНОТО ПОСКЪПВАНЕ. СПЕКУЛАТИВНО.
  • 56 ДЯДО

    77 0 Отговор

    До коментар #45 от "Locco":

    Не се ядосвай момче .Госпот знае за него.
  • 57 В е л и к и я

    91 5 Отговор
    Къде е това мляко , аз не виждам никъде животни , и да имат някои ферми животни те си имат и мандри и ако правят някъкви продукти от истинско мляко те ги изнасят навън на високи цени а за тук се прави нещо там алхимично от остатъчната суроватка и разни други боклуци , правят един бъркоч и го стягат със солидна доза калциев двухлорид и вие ядете .И не се сърдете щото не е лесно а и е много скъпо да се гледат вече животни , едно е да отглеждаш домати а други е живи същества .
  • 58 Гост

    107 0 Отговор
    Каква е тази търговска печалба от 40%?!?! Спекулация! Не повече от 10-15%! Казах! Де Сталин, де!
  • 59 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 60 Потребител

    171 1 Отговор
    Днес в една верига магазини видях холандска отлежала гауда за 17 лв, на един метър от него кашкавал Верея за 25 лв. Явно в другите държави ,тока, млякото и заплатите да по ниски- нали родни производители
  • 61 Северозапад

    126 3 Отговор

    До коментар #19 от "Яяяя":

    Тоя мошеник купува млякото от селията по Врачанско - но не по 90 стотинки, а по 35-40!
  • 62 В е л и к и я

    67 11 Отговор
    Този Зоров си е мошеник но аз не го обвинявам , не може да купиш машини и оборудване за милиони и да изплащаш с години и да се опитваш да направиш и продадеш нещо а някои да точат от фондове милиони и да си живуркат без нищо да са инвестирали .. първо тези трябва да се изловят и тогава ще се нормализират нещата , по високи заплати и пенсии и тогава и 30 лв да е кашкавала ама от истинско мляко да е но при заплата 2 -3 бона няма да е проблем за никой .

    Коментиран от #68

  • 63 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 64 От кмето

    127 0 Отговор
    10л мляко за 1кг кашкавал.
    Много ти е воднисто млякото.
    Хахаха
  • 65 Мнение

    76 2 Отговор
    Животновъдите (които отглеждат и доят кравите), са различни от млекопреработвателите.
  • 66 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 67 Луд

    44 2 Отговор

    До коментар #40 от "Косе Босе":

    Едно голямо БРАВО за хубавия коментар.
  • 68 ДЯДО

    62 1 Отговор

    До коментар #62 от "В е л и к и я":

    Някой знае ли колко милиона е източил.Ако някой знае да несе страхува сега е момента да каже.
  • 69 Чики-Рики

    103 0 Отговор
    Зоров, всички знаем че си човек на Бойко Борисов!Тия трикове сме ги виждали стотици хиляди пъти!Не работят? Всеизвестен факт е че млякото се изкупува по около 50-60 стотинки за литър, така че няма нужда точно ти смяташ, вместо нас, колко точно трябва да струва кашкавала,че дори и сиренето! Всичко над 10-12 лева, максимум е СПЕКУЛА !И затова, виждаме как се продава промоционално в големите хранителни вериги вноса на такива продукти!
  • 70 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 71 бай онзи

    86 1 Отговор
    като спира кранчето, герберастите ревЪТ, яката... тоя като го погнат и него Рашков и Кьовеши, тепърва ще има да цвърчи

    Коментиран от #72

  • 72 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 73 ДаЗдраПерМа

    86 0 Отговор
    бърза проверка за менте кашкавал---първо тънко парче осветяваме с ултравиолетова лампа (с които проверяват банкнотите) ако има светещи петна съдържа растителни масла палма, кокос и др---второ ако капка йод си смени цвета от кафав на син, зелен или сив значи е тъпкан със нищесте за тегло и твърда структура има и термични тестове

    Коментиран от #77

  • 74 ДаЗдраПерМа

    59 1 Отговор
    със капка йод се проверява и киселото мляко
  • 75 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 76 Лост

    62 1 Отговор
    А от 1литър мляко се прави 1литър кисело мляко. Когато се изкупува му намалят масленоста, а после му я вземат и продават масло. Колко струва кофичка кисело мляко, че даже на някои фирми са и по 370 мл. Нека да види, колко фибри и плодиве има в плодовите млека дори в една Словения или Хърватска и колко в България. Пък за разните диетични млека от 0.1% да не говорим.

    Коментиран от #80

  • 77 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 78 Врачанин

    102 0 Отговор
    Г-н Зоров,
    Не употребявам ваши продукти от над 10 години, когато във Варна цената на кашкавала Ви беше 10 лв., а във Враца 12 лв. - транспортни разходи.
    Ваши бивши служители ми разказаха за "производството". От тогава, като видя ВАШ продукт и ми се гади.
    Относно млякото, което купувате (през летния сезон за по 50-60 ст. и цял ден се "таралясва" в цистерните)-ако вече е мляко, го влагате в продукти за ИЗНОС.
    Единствено ВИ свалям шапка за затворения цикъл който изградихте със стадата овце и крави. Няма такива животни - уникални в световен мащаб. За продукцията която произвеждате (за килограм кашкавал от 10 л. мляко и килограм сирене от 7-8 литра) и като се махне "млякото" което купувате, май всяка от кравите ви дава по 150-200 литра мляко на ден а овцете по над 10.

    Коментиран от #81

  • 79 Ха ха ха

    70 1 Отговор
    Яжте си го кашкавала!!!! Егати бизнесмена.....
  • 80 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 81 Хаха

    82 1 Отговор

    До коментар #78 от "Врачанин":

    Кило кашкавал от 10 литра мляко 🤣🤣🤣🤣🤣 Зоров за канарчета но взе
  • 82 Уса

    47 5 Отговор
    Истинско краве мляко има само в САЩ.Колкото хората толкова и кравите,но аз пия само козе,щото съм глупав
  • 83 Варненец

    72 2 Отговор
    На фермерския пазар сами си продават уж производителите, без тези 40% на продавачите, и пК го продават по 25-30 лева.
    Извода че всички сте алчни за пари.
  • 84 Иванов

    57 0 Отговор
    Затриха на хората животните за да купуваме на неземно спекулативни цени млечни уж продукти.
  • 85 Спаравка

    76 0 Отговор

    До коментар #1 от "счетоводител":

    А в Турция от колко литра се прави?
    Че всичко е тройно по- евтино !
    Къде е инфлацията там или тук?
  • 86 Зоров, Колко е изкупната цена на млякото

    71 0 Отговор
    1лв лие станала??? Не нее, Гоните 100%печалба,!Чиста Спекула!!
  • 87 БОРУНА ЛОМ

    52 0 Отговор
    И КОЛКО СУХО МЛЯКО,,, АУУУУ...! КАКВО СТАВА С КАНАЛИТЕ В ДОБРИ ДОЛ?

    Коментиран от #198

  • 88 Андрешко

    41 0 Отговор
    Тоя по голям дявол от мене.
  • 89 тя тогава

    45 5 Отговор

    До коментар #2 от "Киро Жарта":

    и луканката му беше 32 за кг. на този мошеник Маджаров.Вчера гледам кашкавала му в Кауфланд 27лв.кг.като се вмирише на крака го режи на кубчета и сиренето и кашкавала и го продава пак на висока цена на балъците.Най-доброто за момента е сирене и Кашкавал Елена.Сиренето в лам.кутия 900г. е супер на промоция съм го взимал за 6,99лв.Маслото също им е много добро няма нищо общо с немските масла боклук.Самото масло като го лапните вкусът му е на мляко.За съжеление не можаха да се наложат с прясното си мляко и за това го спряха и то беше върха.За 2-4 дни се пресичаше и вкисваше беше с много кратък срок.и го продаваха само в метро.

    Коментиран от #177

  • 90 Това, което продавате,

    84 2 Отговор
    не е кашкавал, нито сирене, нито мляко. Това е отрова с палмово масло, сухо вносно мляко и други сурогатни примеси Затова сме и болен народ. Ядем боклуци. Истинските неща останаха преди 89-та или в стопанствата за лично ползване. Но младите мераклии да бачкат днес са все по- малко. А и ЕС ни дава за подобно производство в пъти по- малко субсидии отколкото на другите държави. Изклахме по най- бандитския начин овцете и козите, затриваме всичко. Прост народ. Много прост.
  • 91 Behemoth

    8 49 Отговор
    Не е написано както трябва ...тия 40% не са печалба а това което остава в производителя и от което се плаща ток,вода,суровина, заплати...
  • 92 Наско

    44 0 Отговор
    Този "капацитет" специалист по усвояване на европейски ресурси разбира от технология на кашкавал толкова ,колкото " баш гаражните майстори"на автомобили с познания от клибчета-направи си сам.Опитайте от продуктите .Оценката от Вас
  • 93 А бе кой

    36 0 Отговор
    му купува на тоз продуктите, да казва веднага, че изкарам голямата пръчка, ке го напляскам, че му дойде акъло!
  • 94 Копипасте

    48 1 Отговор
    Публикувано във ФАКТИ : "Димитър Зoрoв: Килo кaшкaвaл ce прaви oт 10 литрa млякo, нямa кaк дa e 12 лeвa
    Вcички млeкoпрoизвoдитeли у нac рaбoтят нa зaгубa, зaяви прeдcтaвитeлят нa Acoциaциятa нa млeкoпрeрaбoтвaтeлитe"
    Ще му призная за верни всички твърдения, като обяви колко тона кашкавалена заготовка от Германия, Дания, Унгария ... се внася в България на месец общо и от неговите фирми в частност! За палмовото масло внасяно в индустриални количества от Далечния Изток ще пишем и по тема "Салами" като пуснат в сайта!
  • 95 нйко

    58 6 Отговор
    Кашкавал за 20 лв. но да е само от млеко както при бай Тошо . Ние нямаме млекодайни животни а кашкавал , сирене , млека колкото искаш/с консерванти и не се развалят година /. За това са пълни болниците след 30 г. лоша храна . Здрава ХРАНА здрав НАРОД беше девиза при СОЦА . За това бяхме станали ДЕВЕТ милиона народ , а сега 6.5мил.
  • 96 декоН

    54 0 Отговор
    Ако се направи проверка колко млечни продукти е произвел и колко ПРЯСНО млеко е изкупил ще му лъснат фалшивите твърдения .
  • 97 Отговор

    50 0 Отговор
    Тоя идиот за какви ни взема?
    А тия дето правят този скъп кашкавал на каква цена купуват млякото?
    Аман от лъжци!
  • 98 Питанка

    38 4 Отговор
    А БКП-ГЕРБ-млекопроизводителите получават ли евро-субсидии от данъците на евро-данъкопладците?! Как тези евро-субсидии се включват в ценообразуването и къде отиват?! В Европа нормалната търговска отстъпка е 10%, както и чистата печалба на производителя е 10%, а не мутро-българските 40%! А данък печалба е 30% и работната ръка е 10 пъти по-скъпа! Освен това в Германия по случай Ковид се намали ДДС за хранителните продукти на 5%, като се облекчават ВСИЧКИ грждани и данъкопладци! Докато в мутро-задунайския търски кeнeф БКП-ГЕРБ намали ДДС на 9% САМО на мутро-кръчмарите и мутро-бардаците-хотели!
  • 99 помнещ

    44 1 Отговор
    защо цитираш 1 лв.цена като плащате на животновъдите 60ст. а на всеки пазар в северна Гърция има прекрасно саламурено сирене по 5-5.5 евро за кг.
  • 100 Бай Ху (By Who)

    33 0 Отговор
    Абе, тоа да не е внук на ЗОРО?
  • 101 Нане

    30 0 Отговор
    и тоя са е научил кат плаче бебето има цица кат плаче повече има две. Ма Бойчо си отиде
  • 102 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 103 бай онзи

    55 0 Отговор
    Дъщерята на Димитър Зоров връща 400 бона за къща за гости Дъщерята на млечния бос Димитър Зоров – Силвия Зорова, ще връща близо 400 000 лева за къща за гости, защото попада сред нарушителите.

    Само му напишете името на тоя и веднага ще ви стане ясно какъв е и за какво се бори

    Коментиран от #139

  • 104 Селянин

    65 2 Отговор
    Кога станаха 10 л.?? Преди години сиренето си го правехме от 5 л. мляко, а калкава от 7 л. Кога станаха 10 л.?? Ама вие от прясно мляко ли го правите или някакво друго???
  • 105 Тираджия

    72 0 Отговор
    И понеже работите на загуба затова всички мандраджии карате коли за по над 100 бона. А да не говоря колко курса съм направил от Белгия до България с по 24 тона суха моцарела която е много по евтина , и от нея излизат десетки тона сирене. Те и земеделието и рафинериите за олио казват че работят на загуба , обаче аз вчера купих олио по 1.25евро в Испания, а в България мина 4 лева отдавна. Няма да се наядете
  • 106 Пенчо

    38 1 Отговор

    До коментар #3 от "розово":

    И прегазват хора по пътищата, а после ги оправдават тихомълком! Помните ли щерката му!
  • 107 дедо йоцо гледа

    38 1 Отговор
    40% печалба или надценка е чиста спекула и това трябва да се санкционира от закона, особено за хранителни стоки.20% ДДС за хранителни стоки е абсурдо. В Европейските държави кашкавала е 5 евро за килограм, а ДДС-то за хранителните стоки е 10%.
  • 108 3333

    40 0 Отговор
    Въпросът е защо им купуваме боклуците на тия. Бойкот!
  • 109 ЕЕЕХ

    39 1 Отговор
    А по колко стотинки изкупуваш литър мляко,...и по колко купуваш
    1 тон сухо мляко,...а кашкавалът по кой стандарт го оценяш, производительо
  • 110 ПЕТКО

    33 2 Отговор
    ЗороF много греши в ПРОЦЕНТИТЕ за печалбата. В развитите страни се радват на 10/12% печалба а този и други тарикати "само на 40%". Браво!
  • 111 ПетровMr Петров

    23 1 Отговор
    Е тия -приятелчета и аверчета на Срамът на нациятта- се взеха за началото и края на света.По времето на соца кило кашкавал се правеше от 7-8 литра мляко , според сезона.И се крадеше ЯКО !И сега пак се краде-не плащат данъци.
  • 112 ПетровMr Петров

    28 0 Отговор
    Да припомня - тоя се е учил за пожарникар при Тиквата от Банкя.Чичо/ вуйчо , със същото име беше в ДС агитпропагандатор.След 1989г. го гледам , за чичото говоря , пропагандатор в СДС.
  • 113 дедо ми

    44 1 Отговор
    Точно този е главния производител на сирене от палмово масло. Даже се беше похвалил, че започнал да го продава в Сърбия. Да каже защо в България, която произвеждаше най-хубавото саламурено сирене в света вече се произвеждат само боклуци, та трябва да го купуваме от съседните страни.

    Коментиран от #121

  • 114 ЛЪЖЕШ

    51 0 Отговор
    АЛО, ЛЪЖЕЦ, ЗА ПРОИЗВОДСТВО НА 1 КГ КАШКАВАЛ СА НЕОБХОДИМИ
    6 Л МЛЕКО, А ЗА СИРЕНЕ 4 Л И ТУК ГОВОРИМ ЗА ИСТИНСКИ КАШКАВАЛ - КАШКАВАЛ ОТ МЛЯКО, НО В БЪЛГАРЯ ТАКЪВ КАШКАВАЛ НЯМА, КАШКАВАЛА ТУК СЕ ПРАВИ ОТ БОКЛУК - НЯКАКВИ ПРИМЕСИ. ТИ ЗА КАКВИ 10 ЛИТРА ГОВОРИШ, ЧУВАШ ЛИ СЕ? НЕДЕЙ ДА СЕ ПРАВИШ НА МНОГОСТРАДАЛНА ГЕНОВЕВА, СТИГА СИ ЛЪГАЛ! ПРЕСТАНЕТЕ ДА ОГРАБВАТЕ НАРОДА, НЕ ГО ПРЕДИЗВИКВАЙТЕ ПОВЕЧЕ, ЗАЩОТО МНОГО МУ ДОЙДЕ!
  • 115 Фин

    41 1 Отговор
    Оня ден се обърнала цистерна с палмово масло! За кои ли производители на "кашкавал" и "сирене" е пътувала?! Лъжци, крадци и убийци на народеца сте и не сте никакви бизнесмени!
  • 116 Васил

    42 0 Отговор
    Зороввввввввв кой ти купува твоите боклуци дето няма в тях и грам мляко стига си разтегал тези локуми в Англия и Германия сиренето и кашкавала са почти с 40% по ниски. За какво са ни ни такива скъпи боклуци дето никой не ги иска извън пределите на България закривай си скапаното производство.
  • 117 гост

    43 1 Отговор
    Ний на село да не сме магьосници , че правим кашкавала от 6-7 л мляко ? Аааа...ма той е от домашно мляко , забравих !
  • 118 Знаещ

    29 0 Отговор
    Голям ръжец си Какви 10 килограма Деса ли ти казва
  • 119 0808

    35 1 Отговор
    .... лъжеш, от години си правя кашкавал и 1 кг. от него става от ок. 6.6 литра краве млеко...грамажът силно зависи от маслеността на млекото ..тук говоря за крава с млеко с 5% масленост..
  • 120 тарикате

    33 0 Отговор
    Че вие мляко слагате ли бе пиленце греховно.ФъФ вашите продукти има всичко но не и мляко.Аре да почнете да го правите като бай ви Тодор и тогава да говорим за цена.
  • 121 жалко но факт

    32 0 Отговор

    До коментар #113 от "дедо ми":

    Ами защото гърци и турци преди повече от 10 години защитиха същото българско сирене с патент, а ние не го направихме за да можем да шмекеруваме с технологията. Защитеното наимeнование за произход гарантира не само името, но и технологията и суровините за производството. Сега ако искаме да го произвеждаме трябва да плащаме лиценз или да правим ментета.
  • 122 Нищо ново

    34 0 Отговор
    В българското сирене и кашкавал няма мляко защото няма толкова млекодайни животни има сухо мляко внос от Украйна и Беларус има палмово масло което е вредно е малко да се каже.Този господин е за централния но няма кой да го прибере защото всичко е изгнило от корупцията а Гешев или разледваш някои казан за ракия
  • 123 СпиридонДолидзе

    36 0 Отговор
    10л. мляко се изкупувят по 45-50 ст. =4.5 -5 лв. как така няма как кашкавала да е 12-13л. Искате да печелите по 50% от цената - е няма да печелите по отлкова защото пазара не го позволява. Не се ннаядохте и награбихте !!!!!
  • 124 Иванов

    37 0 Отговор
    Г-н Зоров,
    Моят, дядо е бил мандраджия и е правил:
    кашкавал, сирене, масло и извара ял съм от тях.
    Мандрите са работили без ток и газ. Хората обаче са ги купували.Обяснете ми как е ставало?
  • 125 Подкрепа от държавата

    25 0 Отговор
    Трябва да има само за български производители, които си продават продукцията на българския пазар. Останалите да не се правят на много хитри.
  • 126 Дидо

    35 0 Отговор
    "Пършевица" и въобще продукти на тоя НЕ ВЗИМАМЕ ОТ ГОДИНИ!
  • 127 Стара чанта

    30 2 Отговор
    Митееее , и 50 лв. да го направите , пак няма да е кашкавал ! Досещаш се ЗАЩО, нали?
  • 128 Аз Негодника

    25 0 Отговор
    ВСИЧКО ПРАВИТЕ ОТ ПАЛМОВО МАСЛО...
  • 129 ъггитъи

    27 0 Отговор
    40 процента надценка и печалба.Печелете по 10 процента бре алчньовци.Алчни сте,гледате все бърза печалба.За едно лято милионери да станете.Заслужавате да фалирате.Нямате наяждане.
  • 130 6776

    27 0 Отговор
    Не знам дали Зиров влага 10 литра мляко, но едно е сигурно - неговото не е кашкавал.
  • 131 САТЪРА НА ХАНА

    19 0 Отговор
    В КАНАДА НАПРИМЕР НЕ МОЖЕШ ДА ВНЕСЕШ ЛИТЪР ПРЯСНО МЛЯКО
    ..........
    ВСИЧКОТО МЛЯКО СЕ ПРАВИ В КАНАДА ........ А В БЪЛГАРИЯ ВНАСЯШ ЕВТИНО СУХО МЛЯКО :)))
  • 132 САТЪРА НА ХАНА

    17 0 Отговор
    ЕЙ ПОМАК , ТВА КОЕТО ГО ПРАВИТЕ НЕ Е КАШКАВАЛ А ПРЯСНА МОЦАРЕЛА
    ......
    И ТЯ СТАВА ОТ 7 ЛИТРА МЛЯКО
    ........
    ЗА ДА Е КАШКАВАЛ ТРЯБВА ДА ОТЛЕЖИ 3 МЕСЕЦА
  • 133 Black Metal

    28 1 Отговор
    Ето именно заради такива вечно плачещи като вдовици за йух "производители дървени философи", съвсем съзнателно ходейки да пазарувам, избягвам българска стока. Просто, защото не е стока... Пример - прясно мляко в Кауфланд UHT в кутия има производство Чехия. Лидъл - полски кашкавал, топени сирена и разкошна сметана. Кефир - от Латвия. Има чудесни немски кренвирши. Нямам претенциите, че изброените продукти са върхово качество, но, поне не влизат пари в джобовете е на такива като тоя, за които имам една такава приказка "Недокоснат от български ръце". Щото, каквото е пипнато от българин, му е мамката разплакана!
  • 134 Будител

    22 2 Отговор
    лъжи на поразия . Около 5 литра мляко са необходими за 1 кг. кашкавал , или 1 кг. 1,20 сирене .това го знае всеки селянин който сам си прави тези продукти. Но мошенниците ни продават продукти които не са от мляко.
  • 135 Селянин

    18 0 Отговор
    Ей, Зоров казваш, че в момента малкото в Европа е 1 лв., а в България 90 Ст. Голям проблем ли е за теб това? Защо не кажеш колко е заплата в Европа? И за това ли чакаме и хляба да стане 2 лв. щото в Европа е така? До кога ще ни ограбвате?
  • 136 Баце

    10 0 Отговор
    Тоя какво е редко ....
  • 137 tato

    21 0 Отговор
    Преди около година се озовах във фирма за внос на сухо мляко, в някаква дупка в Дружба.
    Пред входа на хралупата (постройка от гипсокартон на 1 етаж), бяха паркирани е нови Джипки ML и един GL мисля че беше моделът. На ТАТИ, на МАМА и на МАЛКИЯ
  • 138 Alabala

    20 1 Отговор
    Аз купувам полски кашкавал, готов нарязан, супер качествен и струва от 10 до 11лв килото.Веригата откъдето го купувам е с големи жълти букви и огромни паркинзи.Българските производители да не реват, защото продават боклуците си по 12 -14лв още от миналата година, когато и газа и тока бяха евтини.Дано половината да фалират, за да се научат да правят бизнес по европейски и оставят настрана балканските си мурафети.
  • 139 tato

    18 0 Отговор

    До коментар #103 от "бай онзи":

    80% от къщите за гости са си чисти имоти тип вила където си ходят я зиме я лете. Никой никакви гости няма. Познавам един който казваше че си строй вила и хората си викаха ейййй този и тарикат, а той чист крадец. От 3-ти човек разбрах че е било къща за гости.
  • 140 дедо Тахан

    19 0 Отговор
    Татко ти направи едно време мандрата и изкупуваше мляко като слънце от хорицата по селата по 15-20 стотинки.Даже някъде не го и плащаше.Ти,бацковото излезе по-алчен от него.Не напечелихте ли се за толкоз години,бре?
  • 141 България

    19 0 Отговор
    Проверете ги тези производители дали спазват стандартите за млечни продукти и ги затворете 95 процента от тях. Но изпратете истинска комисия. После нека пак да се обаждат.
  • 142 Селянин

    20 0 Отговор
    Господин Зоров изглежда мисли ,че ние ядем доматите с коловете.господинчо Зоров ,не от 10литра,а от20няма да можете да го направите след като изтеглите маслото и сметаната ,а след това набутате калции и палмово масло.интересно как в домашни условия можем да си направим от 5-6литра мляко по 1кг.пълномаслено сирене и кашкавал.лакомията господине Зоров води само до бърза смяна на бельото.затова и вашите продукти не се търсят.
  • 143 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 144 В грешка си

    11 1 Отговор

    До коментар #8 от "Зорооф":

    Тоз не е феодален старец, а проЗд феодал. От майка си знам, че кило сирене се право от 5л мляко, а кило кашкавал - от 6л. Млякото ли се пролени, рецептите ли? Преди две години твърдяха, че по БДС се правел от 8 литра, днес 10, догодина 12. Хай да ни е честит немския кашкавал по 13лв килото, ама от мляко- в лидъла.
  • 145 В е л и к и я

    18 1 Отговор
    Спрете да фантазирате и ревете , няма да ядете истинско сирене и кашкавал докато не си купите животни да ги гледате и да правите сирене от млякото и, , повярвайте не е лесно отнема много време , животните се гледат с мъка вече има цели области където просто няма къде да ги пасеш щото всичко е изорано и засято .. Баща ми единствен от цялото село а то е много голямо гледа три кози, купи си и пръч че няма никъде в района и рискува да се изялови та гледа и храни и него .. никой друг в селото не гледа ни кози ни крави , само 3- овчици един има никой не ще да гледа и са изпродали и кози и крави къде имат щото не е лесно .....Баща ми ги пасе ... на селския стадион щото няма къде ... зимата дава по над 1000 лв за бали с люцерна и жито и царевица , житото е 7 лв кофата ..Получих херния от товарене на 120 бали лятото да ги реда в сеновала и да ги свалям от ремаркето .... и носене на чували с жито ..за кво истинско сирене бълнувате бе с, кой ще ви го направи .... .. Увивайте колко си искате но истинско сирене и кашкавал ще ядете само ако почнете да си гледате сами кози и крави да видите кво е и как се гледат и как се сири .. по 5 часа сири един кг сирене баща ми ,през деня ги пасе през нощта сири , кога спи не знам ... човек на 87 години ...!

    Коментиран от #157

  • 146 Така е Зоров

    16 0 Отговор
    Парите не стигат! Само да попитам как тогава дъщеря ти уби човек на околовръстното с Мерцедес за 200 бона, а не с някоя шкода 120
  • 147 Леле как лъже тоя

    12 0 Отговор
    От 12 кила сухо мяко маи а?

    Коментиран от #148

  • 148 0808

    11 0 Отговор

    До коментар #147 от "Леле как лъже тоя":

    .... лъжец...правя си кашкавал- 1 кг става от 6 литра млеко...
  • 149 Видовден

    11 2 Отговор
    Сирене се прави от 6 литра мляко,за кашкавала е прав 10 литра трябват. Има обаче едно голямо,НО - цената на която този и други псевдо производители на млечни продукти купуват млякото е около 50 Ст.за литър. По големия проблем е, че хората, които гледат животни са другите прецакани освен нас консуматорите в това уравнение. Те са обвързани така, че ако нямат договор с някой като този к.....л и не му продават няма да получат субсидия.
    Смешно е да излезе и да обяснява, че е на загуба.
  • 150 Дидие

    14 0 Отговор
    Ти от мляко ли си правиш кашкавала, а и сиренето????
  • 151 Мадуро

    14 1 Отговор
    Тия ги приказвай някъде другаде..изкупвате млякото по 60 Ст..
  • 152 Бъз

    10 2 Отговор
    Хайде бе.
    По БДС сирене 3.5лт. Кашкавал 4.5 лт.
    Колко трябва да е разредено млякото за да покрие твоите изчисления?
  • 153 гост

    16 0 Отговор
    А защо не каже, как не плаща ренти на хората. Как завлича животновъди, като не им плаща млякото, и как не обича да плаща въобще.
  • 154 Мдааа

    10 0 Отговор
    Еииииий, този не се налапа бе. Не омръзна ли му да лиже задници, на всички които дойдат на власт
  • 155 Алито от София

    11 0 Отговор
    Вярно е другарю зоров, но къде отиват всяка година над 100 хиляди тона палмово масло, а има ли и някои кашкавали въобще мляко, колко мандри бяха глобени след като беше доказано че кашкавал и сирене е едва с 20%мляко, и колко от фирмите навън работят като нашите измекяри
  • 156 Селчо костов

    10 1 Отговор
    Много добре знаеш как може да стане кашкавал от 12 лв използва се вносна суровина на едни калъпи която не е забранена,попти всички фирми рабитите с нея само че накрая не пишете имитиращ продукт на етикета а пишете краве кашкавал даже и от българско мляко.Едва ли плащате и 0,90ст за кило мляко на бг пройзводителите.Взимал съм от твоята фирма козе сирене и такъв боклук не бях опитвал в живота си.Имах чувство ,че сте изпуснали един чувал сол в закваската директно фо изхвърлих
  • 157 Абсолютно

    1 1 Отговор

    До коментар #145 от "В е л и к и я":

    сте прав, ама по-лесно е да седнеш пред клавишите и да се правиш на специалист по всичко.
  • 158 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 159 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 160 Павел Пенев

    12 0 Отговор
    А защо купувате млякото на хората по 0,60 лв. бе гнусен мошеник?
  • 161 горчи

    6 0 Отговор
    Може и от педнадесет литра мляко ама ще го купува баба ти за мезе на ракията
  • 162 постоль

    9 0 Отговор

    До коментар #11 от "асд":

    Няма бивш милиционер! В Симеоново ли се е изучавал за млекопроизводител, за млекопреработвател що ли?
  • 163 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 164 Глупар

    10 0 Отговор
    Ми не работете,бе!!Ще останат по-малко от вас и ще заработват от оборот,не от високи цени и палмово масло.Кво се жалваш?
  • 165 Млекар

    12 1 Отговор
    1кг. кашкавал се прави от 7л. пълномаслено мляко!
    1кг. мляко се изкупува по 75,80ст.
    НЕ ЛЪЖИ!!!
  • 166 Друг

    10 0 Отговор
    Ти го каза. Кашкавал се прави от мляко!!! В България "кашкавал" се прави без мляко!!!
  • 167 Истина

    10 0 Отговор
    В Холандия 6€
  • 168 Каскет

    12 0 Отговор
    30 години слушаме как бизнеса е на загуба. Да им имам загубата. Цял цялата им рода S-класи карат.
  • 169 Бай Иван

    12 0 Отговор
    Барем да беше от мляко кашкавала ви, та да има цена от 20лв.
    Мошеници.
  • 170 Кико

    10 1 Отговор
    А за субсидиите нещо да кажете? Или те са отделно за в джоба.
  • 171 Сони

    11 0 Отговор
    Г-н Димитър Зоров:. От 4 години си правя кашкавал и от 2.5 л. мляко винаги става над 460 гр. Ако сметките за 1 кг. от продукта ще ми трябва 5,250 литра.Не зная как вие го изкарвате 10 л.
  • 172 Кряваря

    11 0 Отговор
    До колкото знам купуват млякото между 30 и50 ст от кога почнаха да го изкупуват на 90 ст че са на загуба
  • 173 Леонов

    7 0 Отговор
    В Германия в Лидл 0,7 бг кашкавал струва 5евро

    Коментиран от #174

  • 174 Атила

    6 0 Отговор

    До коментар #173 от "Леонов":

    Тава гледах ,А в Румъния 250 гр. е 2.18лева или 5.5 леи.
  • 175 Българин

    8 0 Отговор

    До коментар #4 от "Асад":

    Много точен коментар,мляко отдавна няма в сиренето и кашкавала.
  • 176 Петко Пройнов

    8 0 Отговор
    Що лъжеш бе боклук нещастен!1кг.кашкавал се прави от 7л,но истинско мляко,а не от това,което чешмите ти "произвеждат"!
  • 177 Димитър

    1 5 Отговор

    До коментар #89 от "тя тогава":

    Ужасно е колко болезнено неграмотен си.
  • 178 Дейци

    7 0 Отговор
    Време е за народен съд. Като за начало "Черните ангели"
    Хора четете историята!!!
  • 179 Емил

    4 0 Отговор
    От 7литра се прави килограм кашкавал и от съсипано мляко.
  • 180 Онзи

    4 0 Отговор
    На кой плащате по 90 ст. за литър мляко?
  • 181 Сър Стенли

    4 0 Отговор
    Ако е БИО (органик)кашкавал без корсеванти ще разбера цената да е около 20лв. Ама в този случай ,като все земе и впредвид изкупната цена на млякото ,консервантите и 12лв може да са много!!!Пиша от Великобритания тук кашкавала (не био) е между 4 и 5£ за кг.
  • 182 ВЪН

    4 0 Отговор
    Уважаеми съграждани моля ви от Сърце НЕ КУПУВАЙТЕ СИРЕНЕ И ПРОЧИЕ НА МАРКА ЗОРОВ ДА ФАЛИРА ТОЗИ КЕНЕФ КЪДЕТО СЪСИПА СЕВЕРОЗАПАДА
  • 183 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 184 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 185 Wegs

    2 0 Отговор
    Затова ли си сменяте джиповете през няколко месеца.Ако си на загуба затвори си мандрата.Ела при мен ще ти дам работа във фермата да видиш как се изкарват пари.БЕЗСРАМНИК!!!
  • 186 Wegs

    3 0 Отговор

    До коментар #16 от "Брей шопар":

    Те не слагат сухо мляко слагат палмово масло което е вредно за здравето с което от години извършват геноцид на българския народ.Тези неси ядат собствените продуктите които произвеждат.
  • 187 Чопърцила

    2 0 Отговор
    Преди повече от 10г. Зоров започна да продава освен стандартните 400г. по 2% и 3.6% и кисело мляко в купички от 500г. по 2.9% и 4.5%, като по-големите купички с по висока масленост бяха по-евтини. Какво е обяснението? Освен това млякото се изкупува от фермерите на цени за литър поевтини от минерална вода. Същият Зоров бави плащанията към меко производителите почти година.
  • 188 Чопърцила

    2 0 Отговор
    Освен това кило кашкавал се прави със 7 литра мляко, а такива като Зоров, разполагащи с модерни мандри слагат и по-малко мляко, а ползват разни заместители.
  • 189 Баце

    2 0 Отговор
    Заради тоя нещастник си продадохме стадо биволи преди 7г щото вземаше млякото на безценица и бавеше с плащането по 3-4м. БУКЛУК мазен.
  • 190 Георги

    1 0 Отговор
    ....няма как да е 12лв ,и няма как да е кашкавал .Отдавна съм спрял да купувам българските подобия на сирене и кашкавал .Безвкусна гума,неузряла разбира се. Купувам си вместо това синьо сирене,може да дам някой лев отгоре ,но българските боклуци надминаха боклуците на запада.
  • 191 Miro

    1 0 Отговор

    До коментар #44 от "МБабе":

    Да, и още си кара свободно...
  • 192 А.Манов

    1 0 Отговор
    Тоа мухльо да не говори неистини, ами да подобри качеството на "боклука", който продава!
  • 193 stan40

    1 0 Отговор
    Това което се предлага не е кашкавал, а гюбек от сухо млясо.Да се заложи на формулата млекопроизводителите сами да си преработват млякото в мини мандри.

  • 194 ЕКСПЕРТА

    1 0 Отговор
    ЗОРОВ СЕЛСКИЯТ ХИТРЕЦ ДА СИ ХОДИ,ОТ ТАКИВА ВЕЧЕ НЯМА НУЖДА .
  • 195 Мандраджия

    1 0 Отговор
    В момента на господин Зоров му е трудно и не приятно, че неговите колеги малко от малко имат съвест и не вдигат цените до небето. Което на него нему допада защото той иска да печели по 7 лв на кг кашкавал. Най лесно е да се надуят цените обаче българина е беден и за него млечните продукти ще станат лукс.. И съответно заради такива спекулативни изказвания се повишават цените и следва вноса на фалшив кашкавал от Европа на по ниска цена. Това убива и млекопреработвателите и млекопроизводителите. Този Зоров да не се изказва повече алчния му...
  • 196 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 197 Лом

    1 0 Отговор
    Зоров,само за пари ревеш. Оправи си продукцията. И си плащай на работниците заплатите. Работят ти като роби без почивка и отпуски и по 20 часа. Трактори стоте ти в Ломското село Добри дол по колко часа ти работят, че и заплатите им не даваш. Остави хората без пари за празниците. Или както ти се изрази"човешкият фактор не ме интересува". Как не те е срам.

    Коментиран от #201

  • 198 През

    1 0 Отговор

    До коментар #87 от "БОРУНА ЛОМ":

    Мерише на смрад. Няма минаване през Добри дол. Само с противогази. Как живеят тия хора там и как го търпят не знам. Но ще дойде и неговия край.
  • 199 СНиколов

    0 0 Отговор
    Тука трябвадасе зададевъпросът "Що е то хранителен суверинитет"
    и "има ли той почва у нас"
  • 200 Да дааа

    1 0 Отговор

    До коментар #16 от "Брей шопар":

    Кило сирене от 6 или 7 литра мляко зависи от сезона и кравите дали са на ясла или на паша..Кашкавал с литър два горница.
  • 201 Този коментар е премахнат от модератор.