Last news in Fakti

18 Декември, 2021 05:42 14 510 42

Заведенията: Продължаваме Промяната, ама друг път!

  • заведения-
  • декларация-
  • недоволство-
  • кирил петков-
  • зелен сертификат-
  • продължаваме промяната

СЗБ и БАЗ с остра реакция за обещаната заповед на премиера Кирил Петков за въвеждането на зелен сертификат в Министерския съвет и държаваната администрация

Заведенията: Продължаваме Промяната, ама друг път!  - 1
Снимка: БГНЕС

„На 14 декември новият премиер на България Кирил Петков обяви: Още днес издавам заповед за влизане в МС със „зеленият сертификат“.

Вчера обаче говорителят на Министерски съвет заяви, че подписаната от министър-председателя заповед влиза в сила с отложен старт от 40 дни! Тоест, в края на януари! Че тя пандемията ще свърши, а бизнесът ще умре докато си свършите работата…".

Това се казва в декларация от бранша на заведенията. Ето и останалата част от изложеното:

"С това темпо ли ще Продължаваме Промяната? Продължаваме Промяната, ама друг път! С отложен старт!

Щом 40 дни „зелен сертификат“ няма да важи за МС, е абсолютно задължително да премахнете зеления сертификат за всички в следващите 40 дни!

А при въвеждане на нови мерки за петата вълна, „зеленият сертификат“ за бизнеса (ако има такъв) да бъде въведен минимум 40 дни, след като бъде въведен за цялата държавна администрация!

Ние дадохме кредит на доверие, изразихме готовност да съдействаме според възможностите си, а насреща виждаме само как продължава имитацията на "мерки", демагогията и дискриминацията, с които ние се борим вече две години!

Никаква Положителна Промяна няма в това!“, заявяват от СЗБ и БАЗ".


Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 90 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Dan

    114 7 Отговор
    Винаги всички ще сме равни ,но някои ще са по-равни от нас!
  • 3 🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️Някой си🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️

    147 34 Отговор
    Време е за парти пред президентството и министерски съвет....... всенародно!
  • 4 Така е

    31 29 Отговор
    КРЪЧМАР, ТОВА ЗВУЧИ ГОРДО !
  • 5 Факти за кои заведения иде реч

    13 19 Отговор
    1. Търговско предприятие за обществено хранене и/или за увеселение (ресторант, дискотека и др.). Всички заведения работят до късно.
    2. Обособена административна единица в рамките на едно ведомство, което е с търговско, учебно-възпитателно или лечебно предназначение. Университетът е най-голямото учебно заведение в града.
  • 6 мда

    82 14 Отговор
    няма да се боцкам
  • 7 Отдавна трябваше

    123 21 Отговор
    Да спрем да търпим тая измама,а сега е абсолютно задължително.Вчера на Кире му казали,че 5тата вълна щяла да дойде по-рана,в средата на януари.Така при всяка негова визита ще му казват какво следва,а ние ако сме овцете блеем захлас...
  • 8 Гост

    78 22 Отговор
    ОФФ тия наглетци ми писнаха . Що не си кажете , че искате още пари …С тия цени дето ги държите и след пандемията пак ще ревете , че няма клиенти!

    Коментиран от #11

  • 9 Всички на мегдана

    79 21 Отговор
    Ще чакаме ли да се стопли, че да Одим на мегданЯ или още през зимата ще ги изметемот топлите места в парламента?
  • 10 Последния Софиянец

    51 31 Отговор
    Нали реваха че Кацаров въвел от днес за утре сертификати и нямало време да се подготвят!?Сега пък пак недоволство?

    Коментиран от #14

  • 11 kkk

    34 13 Отговор

    До коментар #8 от "Гост":

    Аз по кръчми не ходя, но тези дни ми попадна у фейса реклама на кварталната кръчма и с гордост бяха изтъпанили менюто, а аз изпаднах в ужас от цените. За 1 салата, 200гр. алкохол, прилично хапване с малко вино сметката прескачаше 70лв.- това в скапана кръчма... В същото време у Швабия в приличен ресторант аналогична поръчка ми излиза около €110- сами смятайте къде е скъпо спрямо доходите...

    Коментиран от #12

  • 12 Последния Софиянец

    25 45 Отговор

    До коментар #11 от "kkk":

    Ходи у Швабия тогава!

    Коментиран от #23

  • 13 Ха ха ха

    86 18 Отговор
    Тоз канадец ще ни разкаже играта и ще си отиде с пълна торба пари, от първият ден започна да мачка народа който го избра, как се радваше на народа, а сега мачка

    Коментиран от #31

  • 14 Ботунец не е София

    38 5 Отговор

    До коментар #10 от "Последния Софиянец":

    А ти черпи ли махлата с кебапчета от гаража... заведението ти за изборната победа.
  • 15 Да даааааа

    76 10 Отговор
    Мама Херо е много доволна от момчето. Как всичко изпълнява, което му е поръчано!
  • 16 ОСТАВКА ФАТМАК

    21 12 Отговор
    "п€п€"-ФАТМАШКО М€НТ€!
    77г. КОМУНИЗЪМ СТИГАТ!
    ОСТАВКА ЗА Ч€РВ€НАТА $ВОЛОЧ Г€РБ$П, ДП$, "п€п€" !
  • 17 Кире

    39 5 Отговор
    Никъв уййй не става от теб
  • 18 Да ви го

    53 4 Отговор
    На зелените сертификати и ваксини
  • 19 сирене

    6 5 Отговор
    много гласували в коментарите нещо ...
  • 20 Само Копейкин

    26 15 Отговор
    Ще оправи държавата
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Да напомня

    69 9 Отговор
    Самите заведения излезнаха с предложение за сертификат. По думите на мазника с дългата опашка.
    И после се размрънкаха,че не било както те искали, а само за тях. Тоест, заведенията са си представяли ,че сертификата и инжектирането ще стане задължително и после всички вкупом, заедно и доволни, ще ходим да им даваме двойни цени за разреден алкохол, санаториумни порциони и лошо обслужване. Това което не разбират обаче,е че човека може без заведението, но то без човека не може. Всъщност заведенията и бизнеса като цяло са женски полови органи. Защото могат да откажат да изпълняват нареждането. И какво ще направи държавата? Ще ги бутне с багери ли? Но заведенията дадоха своят огромен принос в оглупяването на младежта и поробването на личността с позицията си. Ако вие фалирате ,държавата няма да фалира , нито ще фалира народа. Да , вярно е. Много хора работят там, но това не означава , че в държавата няма работни места и възможност за работа. Вие имате нужда от хората и позицията ви трябва да е адекватна на народното мнение и позиция. Защо имате проблем с кадрите? Защото голяма част не желаят да се боцкат или да дават пари за тестове за да работят. Защо нямате клиенти? Защото хората не искат да се боцкат и само глупаци и млади лигльовци,го правят за да ходят на дискотека. И се оказва че това са една много малка част. Хванахте се за това малцинство, ревахте за сертификати , сега си ги сърбайте. А колкото до мен - в заведение няма да влезна повече.

    Коментиран от #36, #38

  • 23 Механик

    40 5 Отговор

    До коментар #12 от "Последния Софиянец":

    Нали ти се кълнеше, че Кирето ще премахне всички ограничения? Нали се хвалеше, че ваксинирани не пускаш в кръчмата си? Какво стана сега? Кирчо като въведе сертификатите, май ще седиш гладен,а?
  • 24 Просто човек

    32 6 Отговор
    Аман от тези! Човек ще си помисли, че те са единствените в държавата...
  • 25 ИВАН

    49 6 Отговор
    Е, то и муцунката му е такава - Кирчо-тарикатчето, новата марионетка на СаЩ и Европа, но не и българин, не и за България
  • 26 един от многото

    35 5 Отговор
    Тези от бранша , за да могат необезпокоявани да издевателстват ценово с клиентелата си и да трупат печалби , да си карат скъпите коли и да живеят охолния си живот са готови на всичко. Според тях най добре ще е да работят до колкото часа си искат , да продават менте алкохол и веселушки , да получават помощи от държавата и да оставят персонала си на бакшиши!
  • 27 ИВАН

    36 9 Отговор
    Кире канадскио тарикато, че ни упрай, вервайте му .... бе няма ли тоя велик, интелигентен български народ да си намери някой Орбан, или Фидел Кастро - все мъжкари .... ами все педигрита и страхливи тикви ... Боко, Плевнята, Кирчо, Соломончо, Петърчо ...... още ли да изброявам
  • 28 Пепи

    22 12 Отговор
    Герберската пропаганда в лицето на Алибегов и прочее пожарникарски подлоги.
  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 ФИЛ

    5 9 Отговор

    До коментар #13 от "Ха ха ха":

    Ценя твоята лоялност към Баце, съжалявам, че не си част от нас!
  • 32 Кмитева

    10 2 Отговор
    Хе-хе. Значи има не само фючърсни сделки. Има и фючърсни заповеди. Споко. Дотогава броят на заразените ще е 0.5процента. Днес е 3.5 по официални данни.
  • 33 Зайко Байко многознайко

    5 2 Отговор
    Имайте търпение и четете, това съм го писал Февруари 2020....Предвижването на населението води до още по-масово разпространение на инфекцията! От една страна ще се заразят много хора , някои от които ще придобият имунитет а други вероятно ще умрат! Така се получава т. н. атенуиране (отслабване) на вируса и по-лесно изграждане на т.н. стаден имунитет! Как става това някои от преболедувалите продължавт да са заразоносители или заразоотделители, при следващите заразени клиничната картина няма да бъде толкова изразена но те вече ще са заразени и от по слаб по качества вирус ! Качествата които определят един биологичен агент ( вируси, рикетции, хламидии, бактерии , протозои , паразити и т.н.) са 1. ВИРУЛЕНТНОСТ. 2.ПАТОГЕННОСТ. Вирулентноста е способноста на биологичният агент да прониква и заразява своя гостоприемник (животните и хората ), патогенноста е възможност на биологичният агент да предизвиква промени в органите и структурите на гостоприемника и така да предизвиква болест или смърт на гостоприемника! За да има заразяване обаче е необходим още един компонент във веригата, и това са възприемчиви или не животни и хора , които повлияват от една страна инфекциозния процес а от друга епидемиологичния (хората) и епизоотологичния (животните) процес. За да се осъществи инфекция освен биологичен агент е нужно да има и възприемчив организъм, който по един или друг начин се бори срещу биологичния агент със своите структури и физиологични процеси (недопускане проник
  • 34 Зайко Байко многознайко

    7 1 Отговор
    (недопускане проникването чрез пропердиновата бариера, киселинноста на лигавиците и кожата, лизоцимът, ексудацията, шпутума и т. н.) влезъл обаче в организма на хората и животните биологичния агент предизвиква промени в имунната система (защитната ни система) първо се образуват т.н. имуноглобулини от клас М т.н. млади антитела а по късно имуноглобулини от клас G. Количеството им и качеството им по нататък обуславят инфекциозния и патологичните процеси в гостоприемника оказвайки роля в изхода от процеса, оздравяване или смърт на гостоприемника! Уважение към проф. Мутафчийски , но да си вземе в екипа един вирусолог и епидемиолог да му обяснят тези неща! Мерките които се определят в зависимост от процесите са КАРАНТИНА и ИЗОЛАЦИЯ! Карантинират се здрави хора и животни! Изолират се вече заболели хора и животни! От строгоста на мерките зависи и забавянето или ускоряването на разпространението! Ако не ви е ясно питайте и си останете със здраве!
  • 35 Абе не мрънкайте

    16 4 Отговор
    Че не са го въвели в администрацията Ами мрънкайте да го махнат нацяло.С АТАКА НАПРЕД🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬
  • 36 Анонимен

    11 2 Отговор

    До коментар #22 от "Да напомня":

    Евала човече, много точно казано! За жалост обаче реалността е друга, работа имат съответно и изкарват пари, но пред целия народ включително и на персонала си плачат. П. С. Разходете се на Витошка и вижте сами за какво става въпрос, и не съм сигурен че се искат сертификати а държавата спи!
  • 37 кирчо и кокорчо

    9 3 Отговор
    а добро утро
  • 38 размисли и страсти

    8 1 Отговор

    До коментар #22 от "Да напомня":

    много дълга мисъл си описал но дай нещо по темата ! разбрахме че мразиш заведенията и имаш някакви комплекси към тях за да ги анализираш така сериозно ! но кажи защо не анализира и поредната измама или лъжа както искаш го формулирай на новия менте спасител???
  • 39 няма проблем!

    10 1 Отговор
    Че щом до месец пандемията ще свъртши така или иначе, защо напирате за тези пусти сертификати? Какъв му е проблема на автора в случая? Може би шефа му няма да продаде достатъчно игли?
    То на всички н ие ясно, че и без кухия сертификат пандемията ще свърши.
  • 40 хихи

    8 0 Отговор
    Последен валс

    Днес танцувам последния валс
    да си вземем сбогом, любима;
    ще те помня до сетния час,
    с теб танцувахме цяла година...

    ...........
    И да помним до сетния час –
    че промяна... не може да има...
  • 41 Гост

    1 1 Отговор
    Да има локдаун недоволство,да има зелен сертигикат недоволство,да олабиш всичко недоволство няма угодия...
  • 42 Мда

    5 0 Отговор
    Алибегов иска да каже - искам си Боко. Никога не е протестирал срещу режима на герб, а само правеше плонжове при локдауните на Борисов и подсмърчаше.