Last news in Fakti

20 Януари, 2022 21:49 1 180 5

Съкращават членовете на КЕВР

  • кевр-
  • членове-
  • комисия

Спорове в комисията

Съкращават членовете на КЕВР - 1
Снимка: БГНЕС

Комисията по енергетика прие на първо четене членовете на Комисията за енергийно и водно регулиране да се намалят от девет на пет.

Законопроектът предвижда съкращаване на броя на членовете в състав "Енергетика" от четирима на двама, както и премахването на изискването за един член на КЕВР с юридически стаж и един член с опит в сферата на икономиката. Според вносителите по този начин се оформя общ пленарен състав от 5 членове, от които един председател, двама членове с опит в енергетиката и двама с опит във водоснабдителните и канализационни услуги.

Бившият енергиен министър и настоящ депутат от ГЕРБ Делян Добрев каза, че всъщност целта на намаляването на числения състав на КЕВР, особено в състав "Енергетика", е управляващото мнозинство да "овладее" комисията, защото ще има двама от трима от членовете. Рамадан Аталай от ДПС също заяви, че по този начин КЕВР от независима, че стане зависима от управляващите.

Зам.-министърът на енергетиката контрира, че в КЕВР няма да има партийни квоти.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    7 0 Отговор
    Закривай!
  • 2 👍👍👍👍👍👍

    2 0 Отговор
    👍👍👍👍👍👍 !
  • 3 Четете за неграмотността на НОИ

    2 0 Отговор
    Четете в Дунав мост ком за некадърност или небрежност на НОИ при преизчисляване на пенсиите
  • 4 Павел пенев

    2 0 Отговор
    Трябва ли да има такъв регулатор, който нито веднъж в своето съществуване не намери аргументи за намаляване цените на тока и водата, а винаги за увеличаване?
  • 5 фАНТОМасс

    2 0 Отговор
    Защо има такава организация с толкова много участници , като всъщност не вършат никаква работа и от тях нищо не зависи ?