Last news in Fakti

27 Януари, 2022 17:49 2 697 13

Нинова: До седмица започва изплащането на помощта до 50 000 лв

  • бизнес-
  • помощ-
  • мерки-
  • корнелия нинова

Среща с представители на ресторантьорския и хотелиерския бранш

Нинова: До седмица започва изплащането на помощта до 50 000 лв - 1

До седмица започва подписването на новите договори и изплащането на помощта до 50 000 лв. за малки и средни предприятия, които са кандидатствали и са одобрени. Това обяви вицепремиерът и министър на икономиката Корнелия Нинова. Тя се срещна с представители на ресторантьорския и хотелиерския бранш.

На срещата ресторантьорите изложиха редица проблеми пред министър Нинова и нейните колеги, сред които неефективността на мярката 60/40, както и влизането в сила на новите ограничителни мерки на регионално ниво в София. По думите им компенсациите за бизнеса са проблематични, тъй като една регионална заповед не може да изземе функциите на национална заповед и това автоматично спира компенсаторните плащания, както и кандидатстването по тях.

Според тях е необходимо спешно заповедта да бъде национално регламентирана, за да може бизнесът да се възползва от механизмите за компенсация. Нинова пое ангажимент да съдейства по всички начини и възможно най-скоро за намиране на решение на този казус, включително с промени в Закона за извънредното положение.

От бранша изложиха и аргументи в полза на отпадането на наложения вечерен час от 22 ч. на територията на столицата, като изразиха съгласие със запазване на досегашния модел за заетост на заведенията от 50%.

В срещата участваха и министърът на туризма Христо Проданов, зам.-министърът на труда и социалната политика Иван Кръстев, както и зам.-министърът на здравеопазването Георги Йорданов.


Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 мдаааа

    10 3 Отговор
    Верваме ти ... И мобилните оператори нема да вдигат цените ..

    Коментиран от #10, #12

  • 2 Тълмач /жрец , който декодира думи/

    7 2 Отговор
    Щом Корни е казала , че ще раздават по 50 бона - то това значи ,че ще ни приберат по 100 бона , за да раздадат половината на свои хора , а другите - директно ще ги откраднат.
  • 3 Тая долна

    8 2 Отговор
    калинка Нинова, само пиар си прави с тия популистки изказвания за помощи...ще кажеш, че от нейния джоб ги дава
  • 4 Онзи

    9 0 Отговор
    А тези пари откъде идват? Как така ги раздавате безвъзмездно? Раздайте на всеки тогава.

    Коментиран от #6

  • 5 Кокошкооо

    5 3 Отговор
    Кой те избра тебе да управляваш?! Понеже ти и да дадеш оставка знаем какво става, та ще бъдеш наритана и изгонена!
  • 6 Парите

    6 2 Отговор

    До коментар #4 от "Онзи":

    Идват от данъците на единствения 100% бял сектор - ай ти! Всички ние плащаме луди данъци за да може мързеливите и крадливите, тези които крият данъци да взимат помощи, да не говорим за онази част от населението, което паразититра тотално... нямате право! Махайте се неграмотници!
  • 7 Винаги

    5 1 Отговор
    се появява триумфиращо с някаква добра новина , окичена като проскубан паун с чужди пера !
  • 8 Пенс

    1 3 Отговор
    Другият път ресторантьорите да те избират, разбирайте се с Бою как ще си ги делите!
  • 9 Dirst

    3 2 Отговор
    НА ЛЪЖИТЕ НА МИЛИОНЕРКАТА НИНОВА(ОТ 32 ГОДИНИ ВЪВ ВЛАСТА) НЕ ВЯРВАМЕ! КОРНЕЛИЯ,СКОРО НЯМА ДА СИ МИНИСТЪР-НОВИ ИВБОРИ ИДВАТ.НАРОДА ИЗНЕМОГВА ОТ ВИСОКИ ЦЕНИ,А ТАЯ ОХРАНЕНАТА ЛЪЖЕ И МАЖЕ!
  • 10 Корни

    5 1 Отговор

    До коментар #1 от "мдаааа":

    Блаженни са вярващите…Колкото мобилните оператори се уплашиха от заканите толкова и ресторантьорите ще видат нещо от Нинова.Парите не ги отпуска тя но се бута напред да си оправдае заплатата и на пуделите дето ги набута във властта.Сбирката прилича на пленум на”Позитано”.ПР акция та дрънка.Нищо не чакаите от тази лъжовна вождеса.До каквото се е докоснала всичко приключва.Да му мисли Кирил Петков и да не й вярва една дума.В най-тежкото време за коалицията тя ще я напусне и тогава ще му гледаме чудото…
  • 11 Това са

    1 1 Отговор
    техните хотели, на БСП, на ГЕРБ, на ДПС и на другите мародери управленци. Естествено, че за тях ще има финансиране. За сиромасите инфлация, ковид и смърт. Като гласувате като овци ще ви третират като овци. Страшно тъп и загубен народ.
  • 12 Помак

    2 1 Отговор

    До коментар #1 от "мдаааа":

    Най безсмисленото и невалидно министярство е дадено на неудачната Нинова
  • 13 ДПС ГЕРБ

    2 0 Отговор
    Защо давате пари на вятъра, всички заведения работят нормално, не работят тези които и преди пандемията не работиха. Лъжат за да намажат кражба от парите на народа. Колко от тях издават касови бележки, плащат данъци а цените им безбожни и т.н.