Last news in Fakti

18 Март, 2022 16:48 1 383 1

Трима от петимата членове на ДКК са на БСП

  • дкк-
  • корнелия нинова-
  • борд на директорите

Ръководството е временно

Трима от петимата членове на ДКК са на БСП - 1

Министърът на икономиката Корнелия Нинова докладва пред парламента в отговор на въпрос на депутатите от "Възраждане" Иво Русчев и Николай Дренчев кои са новите членове на Държавната консолидационна компания.

От отговора ѝ стана ясно, че трима от петимата нови членове са от БСП. "От петимата, трима са членове на БСП - нито се притесняваме, нито се срамуваме от това. Когато участваш в управлението, е най-логично да участваш със свои кадри, защото носиш отговорност. Нормално е в това управление да участват кадри на БСП", посочи Нинова.

Тя добави, че за заемането на поста основните изискуеми квалификации са "Право" и "Икономика". "На 4 февруари тази година за нови членове на ДКК с решение на едноличния собственик на капитала са назначени следните лица: Михаил Кунчев - Право, Иво Лилов, завършил УНСС "Икономика", представителите на държавата - Даниел Милев - УНСС - магистър по икономика, Смиляна Кръстева - Право в СУ, Таня Найденова Митова - Право, изчете Нинова от трибуната и докладва: "Ръководството е временно."

Назначените членове на съвета на директорите на ДКК отговарят на закона, на първо място тя се е старала да не са калинки, а да има професионален опит. Макар Нинова да получи забележка от депутата Николай Дренчев, че Смиляна Кръстева е специализирала наказателно право, което не отговаря на квалификацията, а Таня Найденова е бивш общински съветник на БСП - Нинова бе категорична, че в управлението на ДКК са необходими такива специалисти.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Грульо

    9 0 Отговор
    А на въпроса дали изнасяме оръжие за Украйна, какво е отговорила? :D