Last news in Fakti

31 Март, 2022 11:37 2 603 5

Откриват нови и възстановяват стари полети на летище „София“

  • летище-
  • софия-
  • полети-
  • възобновяване-
  • нови

Отново ще летим до Прага и Рим

Откриват нови и възстановяват стари полети на летище „София“ - 1
Снимка: М. Богданова ©

Над 80 нови и съществуващи дестинации предлага в лятното си разписание летище „София“. Те са част от програмата на концесионера за разширяване на полетната мрежа и дават възможност за удобни връзки и трансферни полети до съседни държави, туристически градове в Европа и екзотични места за почивка.

За първи път от София ще се изпълняват полети до Задар, Хърватия на авиокомпания Ryanair. Те са планирани от 1 май – два пъти седмично в сряда и неделя. Задар става все по-популярна туристическа дестинация и радва посетителите със своите природни и исторически забележителности.

Сред новите предложения са и редовните полети на авиокомпания Gullivair до Скопие, Тирана и Солун. Първият полет до Скопие беше изпълнен на 26 март, а този за Тирана е планиран за 2 април. Полетите до Солун полетите ще бъдат три пъти в седмицата – вторник, петък и неделя и започват от 17 юни.

Чешките авиолинии (Czech Airlines) също възстановяват полетите си по маршрута София-Прага, по който не са летели от 2012 г. Те ще бъдат три пъти седмично в дните вторник, четвъртък и събота от 3 май. А Италианските авиолинии (ITA) отново ще летят до Рим (Фиумичино) всеки ден от седмицата без четвъртък от 1 май.

През летния сезон удобна връзка ще има и до морските столици. Авиокомпания Ryanair започва полети до Варна два пъти седмично от 1 май, а авиокомпания Gullivair подновява полетите си до Бургас от 10 април. Националният авиопревозвач „България ер“ също изпълнява полетите си до двата града.

Продължават и чартърните полети до популярните дестинации от зимното разписание Кайро и Хургада в Египет, Ла Романа в Доминиканската република и много други.


Поставете оценка:
Оценка 2.1 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 НакъдеТо

    2 1 Отговор
    Накъде ни кажат: натам летим.... 30 години преход към "пътуванията"
  • 2 Днес

    3 0 Отговор
    До Бордо кога? Толкова българи живеем в тази част на Франция, а нямаме директен полет. Поне един път в седмицата може да има.
  • 3 Аятолах Хомейни

    0 0 Отговор
    Още ли вярвате на обещанията на някой си!? Отидете да видите новите тоалетни вече в какво състояние са. Изпочупени и лошо направени. Мокета, който го монтираха, се оказва, че не се чисти, а направо се подменя с нов. Друго какво са направили за летището, че не се сещам!?

    Коментиран от #5

  • 4 Рени

    2 0 Отговор
    А до Швеция, кога ЩЕ има директен полет ....???
  • 5 Богосян

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "Аятолах Хомейни":

    Нови униформи, нови багажни колички, ремонт на паркинга, нови компютри и увеличение на заплати. Предстои закупуване на нова техника от последно поколение. Става въпрос за машини на ток......ама нямам време да ти обяснявам.