Last news in Fakti

14 Април, 2022 21:26 1 570 12

Приключиха хидротестовете по интерконектора с Гърция

  • интерконектор-
  • българия-
  • гърция

Към средата на април 91% от всички строителни дейности са завършени

Приключиха хидротестовете по интерконектора с Гърция - 1

Хидротестовете по цялото трасе на Интерконектора с Гърция са завършени. Това съобщиха от ICGB. Хидротестовете на всички 8 кранови възела на газопровода са изпълнени успешно. Напредват и дейностите по завършване на двете газоизмервателни станции.

Хидротестът е метод за проверка на целостта на газопровода след неговото изграждане. Тестът се прилага поетапно по цялата дължина на съоръжението и включва запълване на сегментите на газопровода с вода под налягане - по-високо отколкото природният газ някога би достигнал. По този начин компанията проектант може да потвърди безопасността на газопровода, както и неговото качество.

"Финализирането на този процес е основна стъпка към завършването на интерконектора и към неговото въвеждане в търговска експлоатация. Проектът IGB е стратегически и все по-важен не само за двете държави, които го осъществяват, но и за целия регион, така че разчитаме строителят да изпълни ангажиментите си възможно най-бързо, за да може съответните институции да задействат всички необходими административни процедури за въвеждане в експлоатация", заявиха изпълнителните директори на проектната компания ICGB Теодора Георгиева и Константинос Караянакос.

Към средата на април 91% от всички строителни дейности са завършени. Остава да бъдат довършени двете газоизмервателни станции при Стара Загора и Комотини, където работата напредва активно. По завършената линейна част вече стартира рекултивация - по проект цялото 182-километрово трасе на газопровода следва да бъде възстановено в съответствие с всички екологични норми.

ICGB отчете икономическото и социалното значение на газопровода. ICGB подготвя редица дейности в подкрепа на общностите в регионите по трасето на газопровода както в България, така и в Гърция.

Един от ключовите ангажименти на ICGB за последния оставащ социален и екологичен одит по време на строителната фаза е да отчете приключването на строителните работи по газопровода в съответствие с всички международни стандарти, минимизирайки всички екологични и социални въздействия.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 кирил

    13 7 Отговор
    тази връзка умишлено не се правеше 12 години от руските мекерета герб

    Коментиран от #9

  • 2 Съпричастен

    3 8 Отговор
    ...братовчеди гърци, братя българи, и останали ....Тази Гас ще потече , през 2023 година !...ако Путин не е преценил че не ни трябва...хи хи
    .

    Коментиран от #3, #4

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Рашка с чашка

    10 4 Отговор

    До коментар #2 от "Съпричастен":

    Съвсем скоро Путин,а заради него и Русия няма да са фактор. Ще бъдат нещо средно между доставчик на евтини горива за Китай и голямо подобие на Северна Корея. Ще заплашват света с ядрено оръжия, останали им от Студената война , за да получават помощи.
  • 5 Доростол

    7 2 Отговор
    Браво! Часовника отброява времето до свободата. Който иска да гълта кефир да бяга на изток.

    Коментиран от #6, #7

  • 6 демократични ш@шк@нчета

    0 1 Отговор

    До коментар #5 от "Доростол":

    в Япония
  • 7 пейо

    4 2 Отговор

    До коментар #5 от "Доростол":

    Каква свобода говориш. По тая тръбичка ще идва 1/3 даже по малко от потреблението на БГ. А останалите 2/3 от къде ще го докараме ????
  • 8 Въпрос

    5 1 Отговор
    И откъде ще идва този газ ? От Азербайджан ? А азерите от кого ни препродават газта според вас ?
  • 9 Димо

    0 5 Отговор

    До коментар #1 от "кирил":

    Ако гробаджиите бяха руски мекерета, както твърдиш , щяха да са направили връзката. Нещо ти бяха логиката.
  • 10 Advokat

    5 0 Отговор
    Разгеле, най-накрая ще имаме евтина газ и всичко ще е по-евтино. Да, ама надали. Лапачите пак ще лапат, а народеца ще го лапа!
  • 11 Вържете я със столичната канализация

    1 0 Отговор
    Поне да тече нещо по тръбата.

    Това е все едно да дадеш 5 литрова 500 коня бензинка на пенсионер с 380 лв пенсия и да му кажеш : Деде наливай и карай със здраве
  • 12 Гърците ще я саботират

    0 0 Отговор
    Далеч ви е от малките тикви газовата игра на Балканите