Last news in Fakti

23 Май, 2013 06:08 919 1

Отново ограничават с 40% ВЕИ мощностите

  • веи-
  • мощности

И в четвъртък ограничават ВЕИ мощностите у нас с 40%.

В изпълнение на получено днес оперативно разпореждане от Електроенергийния системен оператор (EСО), EVN България Електроразпределение ще разпореди на всички фотоволтаични и вятърни електрически централи с мощност над 30 kW, присъединени към електроразпределителната мрежа в Югоизточна България, да ограничат мощността си с 40% за времето от 10:00 до 17:00 часа в четвъртък, 23 май 2013 г. Целта на ограниченията е поддържане на баланс между производство и потребление на електроенергия в страната, уточняват от EVN.

Производството на електроенергия от вятърни и фотоволтаични централи в Североизточна България ще бъде ограничено с 40 % от 10:00 до 17:00 часа, съобщиха от Енерго-Про. Ограничението на производството на електроенергия от възобновяеми източници (ВЕИ) с 40 % е по разпореждане на Електроенергийния системен оператор, поради необходимостта от поддържане на баланс между производство и потребление в електроенергийната система.

На територията на област Добрич ще бъдат ограничени всички фотоволтаични централи и само тези  вятърни централи, които са присъединени към подстанции Нона, Тервел, Добрич, Крушари и Фаворит. На територията на останалите области в Североизточна България ще бъде ограничено производството на електроенергия от ВЕИ, присъединени към всички подстанции. Компанията уведомява централите, които утре трябва да ограничат своето производство.

За периода от 10:00 ч. до 17:00 ч. ще бъде ограничено производството от всички вятърни и фотоволтаични централи на територията, обслужвана от ЧЕЗ, става ясно от съобщение на дружеството.

Териториалните диспечерски управления на „Електроенергиен системен оператор“ ЕАД разпоредиха на "ЧЕЗ Разпределение България" АД да бъдат ограничени максималните работни мощности с 40%, поради дисбаланс между производство и потребление на електрическа енергия.

"ЧЕЗ Разпределение България" АД напомня, че разпорежданията на оперативния персонал на Териториалните диспечерски управления на „Електроенергиен системен оператор“ ЕАД са задължителни за изпълнение от оперативния персонал на ЧЕЗ и за оперативния персонал на производителите на електрическа енергия, присъединени към съответната електроразпределителна мрежа.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Сульо

    0 0 Отговор
    Защо ги строихме тези ВЕИ, а сега ги спираме да не работят?